Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Fotokurs "Kardemommebyen" Villajoyosa Spania

Ta de beste bildene i vennekretsen din – lær direkte fra fotografene.
Gjør som mange andre fotointeresserte har gjort – lær foto på en spennende reise.
13-17. oktober 2016 – ledige plasser
◦- Ta kontroll over ditt kamera
◦- Lær lyssetting med enkle virkemidler
◦- Skap spennende landskapsbilder
◦- Få de virkelig gode stemningsbildene
◦- Komposisjon; hvordan skape magien i bildet
◦- Lær å ta gode portrettbilder

Dette sier tidligere deltakere:
«- Kurset hadde en fin balanse mellom teori og praksis. Vi ble delt i grupper som sikret at hver enkelt fikk nyttig tilbakemelding på bildene. Jeg lærte mye. Sosialt fungerte det veldig bra med felles middager på kvelden. Jeg har fått flere venner jeg nå kan dele hobbyen min med.» Eirik Ihlen, Oslo.

«- Vil takke for et lærerikt, inspirerende, flott og sosialt fotokurs. Anbefales på det varmeste!!” Asbjørn Svenskerud, Ørje

«- For meg som bestandig har brukt auto-funksjonen har dette vært svært nyttig! Heretter blir det «bare» bruk av de andre innstillingene. Det var også nyttig å lære den beste komposisjonen av et motiv. Siste dagen med portrett var også veldig nyttig! Dessuten virkningen av sol og skygge.» Helge Fossnæs, Son.

«- Veldig bra! Fin fordeling mellom teori og praktiske øvelser. Faglig flinke kursholdere. Alltid positive og åpne for spørsmål og veiledning. Inkluderende. Flotte omgivelser, sosialt og hyggelig. Fint med tilbakemeldinger på egne og andres bilder. Ja, – jeg vil på kurs igjen her i Villajoyosa!» Sissel Isaksen, Drøbak.

Program:
Dag 1 – Ankomst og tid på egen hånd. Kl. 19 Infomøte, deretter felles middag langs strandpromenaden.
Dag 2 – Forelesning kamera/kamerateknikk, lys, komposisjon. Fotografering under veiledning. Bildeutvelgelse. Bildevisning med tilbakemelding på dine bilder. Felles middag i gamlebyen.
Dag 3 – Forelesning landskap/strand/bybilder. Fotografering landskap/bymiljø under veiledning. Denne dagen er vi ofte ute og fanger det nydelige morgenlyset. Bildeutvelgelse. Bildevisning med tilbakemelding på dine bilder. Felles middag, kanskje tapas?
Dag 4 – Forelesning portrett/mennesker. Fotografering av portrett under veiledning, vi bruker en spansk modell (amatørmodell). Du får veiledning i hvordan du best tar bilde av din modell mht lys, bakgrunn og positur. Bildeutvelgelse. Bildevisning med tilbakemelding på dine bilder. Oppsummering. Felles middag, kanskje på hotellet.
Dag 5 – Frokost. Matmarkedet – kjøp med olivenolje, Serranoskinke og Manchego ost. Tid på egenhånd. Hjemreise.

Hvem passer kurset for?
Kurset passer fint for nybegynnere. Det passer også for deg som har fotografert mye, men ønsker å lære å bruke ditt kamera. Fotograferer du i jobb-sammenheng passer kurset veldig bra – her lærer du mye på få dager; både landskapsbilder, miljøbilder, portrettbilder samt riktige innstillinger på kamera.

Vi tar initiativ til felles middag i gamlebyen eller på strandpromenaden hver kveld. Middagene er veldig hyggelige, gjerne på langbord med prat om foto og annet i hyggelig selskap. Middagen er frivillig og ikke inkludert i kursprisen.

Villajoyosa: Kurset holdes i den vakre lille kystbyen Villajoyosa en halv time fra Alicante, en herlig “kardemommeby”. Byen er veldig sjarmerende med smale gater, gamleby, fin strandpromenade og en deilig lang strand. Byen har lite turister og omtales gjerne som «den siste Spanske» byen langs kysten. Vi bor på Hotell El Mercat midt i sentrum. Hotellet har enkel standard, men er norskdrevet og rent og pent. Invitasjon til felles middag hver kveld. Ypperlig mulighet for også å nyte strandliv, gå/-sykkelturer, tur til fjelllandsbyer m.m. Mulighet for rimelige ekstradøgn i for- eller etterkant av kurset.

Kursledere: Fotograf Tone Haugerud og Solveig Grande. Tone og Solveig har hatt kurs i Villajoyosa siden 2013, og får veldig gode tilbakemeldinger fra deltakerne. Tone Haugerud er årets fotograf 2016 (familie), Solveig Grande er kåret til en av landets beste bryllupsfotografer.

Kurspris kr. 7400 inkludert kurs, overnatting i dobbeltrom og frokost. Øvrige måltider er ikke inkludert. Kurspris A-Kort kunder: kr. 6400.

Flyforslag: Norwegian, SAS og Ryanair flyr til Alicante fra flere flyplasser i Norge.

Mer info: tone.haugerud@online.no tlf. +47 970 64131 eller solveig.grande@gmail.com tlf. +47 934 03073
Grandefoto - Fotografering i gamlebyen
Fotografering i gamlebyen
Grandefoto
Grandefoto - Fotografering av spansk modell
Fotografering av spansk modell
Grandefoto
Grandefoto - Tidlig morgen i gamlebyen
Tidlig morgen i gamlebyen
Grandefoto

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu