Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Foto workshop i Andalusia 11-18 oktober 2016

På denne workshopen har jeg lagt mer vekt på å fotografere ute på location, og mindre bruk av tid inne i kurs-rommet.
Hver dag går vi ut sammen og fotograferer på en utvalgt location. Det kan være på stranden, i det Andalusiske landskap, Malaga by eller en gård med hester og andre dyr. Og selvfølgelig i Mijas hvor vi bor. Det kan være en tidlig morgen-session før frokost, hel dags utflukt eller en ettermiddag/kveldstur.
Felles for alle locations er at uansett hva vi fotograferer, skal vi ved å komponere nøye og finne det beste utsnittet kom-binert med riktige teknikker, kunne ta bilder som blir lagt merke til. Hva gjør at noen bilder fanger oppmerksomheten, mens andre glir forbi i et hav av teknisk gode, men ordinære bilder? Hvilke bilder blir du fort lei av, mens andre bare vokser på deg. Komposisjon, utsnitt, farger, vinkling og innhold er det jeg vil fokusere på i denne work-shoppen.

Noen emner vi skal innom i kursrommet er komposisjon og utsnitt, utnyttelse av lys og skygger, lang eksponeringstid med ND filter, farger kontra sort/hvitt, portrettfotografering innendørs i naturlig lys. Jeg gjør mitt etterarbeid i photoshop, men du kommer veldig langt bare ved å prossessere raw-filene i Camera Raw eller Lightroom o.l. Hvis du ikke føler deg klar for å fotografere i raw, klarer du deg fint med jpg.

Deltakerne kan påvirke kursets innhold ved å komme med ønsker og innspill.
Jeg gir dere verktøyene og veiledning, og dere bestemmer målet. Forhåpentligvis vil dere renne over av ideer ved ukens slutt.
Nina Reistad - Shadow of running horse
Shadow of running horse
Nina Reistad
Nina Reistad - Fishermen - early morning on Mijas Beach
Fishermen - early morning on Mijas Beach
Nina Reistad
 - Fishing net
Fishing net

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu