Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Få grepet om Storformatsfotografering - Workshop 16. - 18. september

Storformat med Damian Heinisch er en unik mulighet til å bli godt kjent med en fotograferingsform, som kan åpne for nye muligheter i ditt
fotografi, gjennom teori, teknikk og praksis.
Storformat er en fotograferingsform som i dag er mindre kjent enn den fortjener. Denne analoge uttrykksformen er lovpriset av mange kjente fotografer som blant andre Ansel Adams, Sally Mann og Stephen Shore. Du har kanskje også sett Richard Avedons unike portrettserie The American West? Der har fotografen i seks år reist med storformatkamera og portrettert ukjente mennesker. I dag er storformat kanskje mest populært blant fine-art fotografer, men har også store muligheter innen andre bruksområder, noe en kan se eksempler på i storformatkameraets historiske betydning. Et storformatkamera, eller teknisk kamera, gir unike muligheter du ikke kan oppnå med ”vanlige” kameraer eller skape i Photoshop. Storformat er derfor det foretrukne arbeidsverktøy for blant annet kunst-, studio- og arkitekturfotografer.

Passer workshopen for meg?
Workshopen er både for deg som har erfaring med storformat, for deg
som er nysgjerrig på dette og ønsker å ta det i bruk, og for deg som er mer interessert i å lære om fotografi i seg selv. Workshopen handler ikke kun om de unike tekniske muligheter storformatet byr på. Vel så viktig er læren om psykologien bak det å bruke et slikt verktøy, om det å planlegge og forberede bruk av et stort kamera som ikke kan brukes håndholdt.

Hvem er Damian Heinisch?
Damian Heinisch er en av Norges fremste fotografer, utdannet innen kommunikasjon, med en mastergrad i fotografi fra Folkwangskolen i Essen. Han har et imponerende antall utstillinger og priser å vise til i både inn- og utland, senest tre priser i reklamefotografenes landskonkurranse Gullsnitt 2015, og er dessuten Leica-ambassadør i Norge.


Hva er erfaringene?
Dette er niende gang workshopen holdes, og Heinisch har alltid jobbet for å forbedre opplevelsen basert på erfaringer fra tidligere runder. Deltagerne skal oppleve læring med en logisk fremgangsmåte og i trygge rammer. Hele målet for workshopen er å forenkle tilnærmingen til et myteomspunnet medium; Storformatet representerer fotografi i sin mest opprinnelige form!

Hvor finner jeg mer informasjon?
Du kan lese mer om workshopen på Bilder Nordics nettsider eller kontakte Damian Heinisch direkte på contact@damianheinisch.com.
Damian Heinisch - Erde, wind & feuer - et av Damian Heinisch prosjekt
Erde, wind & feuer - et av Damian Heinisch prosjekt
Damian Heinisch
Erde, wind & feuer - et av Damian Heinisch prosjekt
Frank Jørstad - Damian Heinisch i aksjon under et tidligere storformat-kurs
Damian Heinisch i aksjon under et tidligere storformat-kurs
Frank Jørstad
 - Leica-ambassadør & prisvinnende fotograf Damian Heinisch leder kurset
Leica-ambassadør & prisvinnende fotograf Damian Heinisch leder kurset
Leica-ambassadør & prisvinnende fotograf Damian Heinisch leder kurset

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu