Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Fotografer familien din

Mange kommer på workshop og sier nærmest unnskyldende at de bare tar bilder av familien sin. Men hvilke bilder er viktigere enn dem? Kameraet er et nysgjerrighetsinstrument som hjelper deg til å studere dine nærmeste grundigere, oppdage sammenhenger som kanskje er skjult for vårt daglige vanebefengte blikk. Og ikke minst kan bildene bli en skatt som både du og andre familiemedlemmer vil sette pris på i årevis fremover.
«Stay close to home. Start with your friends and family, the people who will put up with you. Discover what it means to be close to your work, to be intimate with a subject. You should take pictures of something that has meaning for you…»
– Annie Leibovitz, fotograf


Familie. Et enkelt ord med kompleks mening og varierende innhold. Samfunnets rammeverk og personlige, emosjonelle forhold. Bildene som bevarer minner og familiehistorier. Noen av dem kommer vi med glede tilbake til igjen og igjen. Andre lar vi helst ligge.

I mitt eget arbeid har det slått meg hvordan kamera ser forbi hverdagsligheten og viser meg barnas naturlige, iboende mystikk. Fortellingen om familien vil være forskjellig etter hvem som fotograferer og redigerer bildene. Din historie skal fortelles med din stemme. Hvordan ser den ut?

«Most family albums are a form of propaganda, where the family looks perfect
and everyone is smiling»
― Martin Parr, fotograf


Hva er den typiske familien, egentlig? Alt fra smårutete idyll til bekmørke hemmeligheter vi helst holder unna dagslys utgjør bakteppet for de fleste av oss. Det eneste som er sikkert, er at den typiske familien er unik – og at bildet av den tradisjonelle kjernefamilien har fått selskap av en rekke nye familiestrukturer.

HVEM PASSER DENNE WORKSHOPEN FOR?
Workshopen Fotografér familien din passer for deg som ønsker å bruke kamera som verktøy for å utforske familien din, enten den er stor eller liten. Kanskje har du lenge hatt lyst til å gjøre noe mer ut av knipsingen av dine nærmeste, et ønske om å skape noe som skal vare for ettertiden. Kanskje har du allerede startet et prosjekt du ønsker å komme videre på. Eller du trenger inspirasjon til nye innfallsvinkler når det kommer til familiefotograferingen din.

HVA SKAL VI GJØRE?
Gjennom 4 kvelder kl 18–22 skal vi møtes i Kairos Workshops lokaler på Grünerløkka i Oslo. Det blir foredrag om fotografer som på ulike måter har jobbet med temaet familie. Datoene er 12. januar, 2. februar, 23. februar og 16. mars. Vi skal se på og diskutere bildene dere tar mellom hvert treff. Vår erfaring er at det er ekstremt nyttig å følge hverandres prosess. Vi lærer av hverandre. Målet er at din unike visuelle stemme og historie skal utvikle seg gjennom erfaring og inspirasjon.

Til første treff tar du med 15 bilder (printet i str A4). Vi går gjennom disse i fellesskap. Velg bilder som representerer ditt fotografiske nivå, hvor du står som fotograf. Du velger selv om dette skal være bilder av familien eller andre bilder du har tatt. Dersom du allerede har startet på et familieprosjekt du vil jobbe videre på så velg bilder fra dette. Du kan også velge å ta med en blanding av prosjektet og andre bilder. Det er viktig at du tar med bilder fordi det sier noe om blikket ditt, hvem du er, og det er nyttig for Tone når hun skal veilede deg videre. Det er også en fin måte å bli kjent med hverandre på! Velg bilder du ønsker tilbakemelding på. Vi holder en uformell og trygg atmosfære.

OM WORKSHOPHOLDEREN
Tone Elin Solholm (f.1974) utgjør halvparten av firmaet Kairos Workshops. Hun har lang erfaring med workshops både som deltaker og som kursholder. Bak seg har hun 3 fotobøker (The Giant´s Living Room, Song of Seikilos og Cinnamon Waves), separat- og gruppeutstillinger der familien står i fokus. Det er altså trygt å si at dette er et tema hun brenner for. Tone er også medforfatter av workshopboken Fotografér!

«Happy or unhappy, families are all mysterious. We have only to imagine how differently we would be described – and will be, after our deaths – by each of the family members who believe they know us»
― Gloria Steinem, journalist og aktivist


PRIS: 3900,-
Inkludert i prisen er foredrag, undervisning/bildegjennomganger og personlig oppfølging.
Kaffe/te og enkel snacks er også inkludert.
NB: Kun 6 plasser.

LURER DU PÅ NOE?
Dersom du skulle ha noen spørsmål er det bare å ta kontakt ved å sende en mail til tone@kairosworks.no

Velkommen til 4 kvelder påfyll og utvikling!
Hilsen Tone


PÅMELDING
For å sikre deg en plass på denne workshopen sender du en mail til tone@kairosworks.no
I emnefeltet skriver du «Påmelding til Fotografér familien din», og så trenger vi ditt fulle navn, adresse og telefonnummer.
Plassen din er sikret når innbetalingen er registrert, og påmelding er bindende.
Velkommen!
Tone Elin Solholm -
Tone Elin Solholm
Tone Elin Solholm -
Tone Elin Solholm
Tone Elin Solholm -
Tone Elin Solholm

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu