Fotomesse 17. - 20. november på Stavanger foto

Velkommen til fotomesse hos Stavanger foto! I år har vi et svært bredt program og er stolte av å by på fotoopplevelser fra noen av de aller beste innen sine sjangre. Få med deg inspirerende seminarer om konsert- og bandfoto, bryllupsfoto, natur og reise, dokumentar og fotojournalistikk, sport og actionfotografering og mye mer!
Årets program viser virkelig frem bredden i fotoverdenen og hvordan skandinaver leverer i toppklasse i alle sjangre.

Fredag 18. november arrangerer vi fotokveld hvor det blir avstemming og premieutdeling i fotokonkurranse og foredrag med noen av nordens aller dyktigste fotografer innen sitt felt.

Messeprogram
Fullt messeprogram og mer informasjon finner du her: Fotomesse 2016

Messetilbud
Messetilbud vil være tilgjengelig på nett fra 17. november til og med 20. november.

Foredrag
Alle foredrag er gratis! Vi får bl.a. besøk av disse foredragsholderne:

Morten Hvaal
Dokumentarfotograf, Olympus ambassadør

Å fortelle historier med bilder har vært Morten Hvaals spesialitet og levebrød i 30 år. Som dokumentarfotograf har han gitt et unikt innblikk i menneskers hverdag i konfliktfylte områder og andre historiske begiveheter. Som tidligere fotograf for Assosiated Press har bildene hans har vært på trykk i en rekke internasjonale medier som Time Magazine og Newsweek.

Nå har du sjansen til å lære mer om å fortelle med bilder en av de aller dyktigste på området. Se bilder og hør om metodene og teknikkene han bruker for å bli bedre til det aller viktigste for en fotograf; å fange det viktige bildet.

Eirik Halvorsen
Bryllupsfotograf

Eirik Halvorsen er en av landets mest omtalte bryllupsfotografer for tiden og med sin særegne stil har han satt et tydelig preg i fotoverdenen de siste årene. Med kunder fra både inn- og utland og oppdrag fra Roma til Tromsø skal han i dette foredraget fortelle om hvordan han tok fotografien fra en interesse ved siden av dagjobben til å hoppe med begge beina i det og skape en business som internasjonal bryllupsfotograf.

Frøydis Geithus
Portrett- og bryllupsfotograf, Nikon Ambassadør

Frøydis er en portrett- og bryllupsfotograf, som har oppdrag over hele verden. De siste a°rene har hun begynt a° spesialisere seg pa° destinasjonsbryllup, og det har sendt henne til blant annet; Frankrike, Spania, Singapore, Island, Kypros og Canada. Frøydis har vært i bransjen i snart 20 år, og har sett hvordan den har forandret seg etter den digitale revolusjonen. I januar ble hun den eneste kvinnelige Nikon ambassadøren i Norden. Hun bruker mye tid pa° a° utvikle seg som fotograf, ba°de mentalt og teknisk.

Hennes motto er; sharing is caring, og hun gleder seg til a° dele erfaringer og arbeidsrutiner med dere. Frøydis vil blant annet fortelle om hvordan hun jobber fra brudeparet tar kontakt til hun leverer bildene, hvordan prissette jobben man gjør, og tips til hvordan man får destinasjonsbryllup.

Sophie Odelberg
Sport- og actionfotograf, Canon ambassadør

Sophie Odelberg er for tiden blant Sveriges mest fremtredende sport- og actionfotografer og hun er minst like sporty og aktiv selv som de hun tar bilder av. Hennes aktive livsstil og unike blikk har gitt henne oppdrag hos giganter som Nike, Haglöfs og Hyundai. Canon ambassadøren var blant de første i Norden til å få mulighet til å jobbe med nye Canon EOS 5D Mark IV og virkelig presse kamera til det ytterste.

Bernt Østhus
Naturfotograf

Bernt Østhus vokste opp i fjellbygda Soknedal i Sør-Trøndelag, hvor naturen var naturlig tumleplass på fritida. Hans fascinasjon for dyre- og fugleliv og naturlig lys ble tent gjennom talløse turer i skog og mark med utgangspunkt i familiens gård ved Forolhogna Nasjonalpark.

Østhus er advokat og investor med naturfotografi som en hobby som gir energipåfyll i hektiske hverdager. Å vente i et skjul på at en bestemt situasjon skal oppstå gir tid både til å roe seg ned og til å tenke gjennom problemstillinger relatert til jobb. Østhus’ bilder er premiert i flere fotokonkurranser, med sammenlagtseieren i NM Naturfoto 2014 som foreløpig høydepunkt. Han tar tradisjonelle bilder, hvor bruk av det naturlige lyset i kombinasjon med dyreatferd er hovedtema.


Kenneth Sporsheim
Konsertfotograf, Ambassadør for Pentax, Lowepro og Lexar

Fra å ta bilder av lokale band i Trondheimsområdet har Kenneth Sporsheim jobbet seg opp til å bli kanskje Norges mest erfarne konsertfotograf. Som fotograf for et av Skandinavias største rock- og metallmagasiner, Metal Hammer, har han jobbet med en rekke artister fra små og ukjente nykommere, til de virkelig store som Metallica og Iron Maiden!

Kenneth vil snakke om det å være rockefotograf, om hva som er både de optimale og klassiske rockebildene, tips og triks om fotografering i utfordrende forhold, hvordan få en fot innom bransjen og et generelt innblikk i en av de mest ekstreme formene for fotografi.

Tommy Simonsen
Reise- og naturfotografi

Med Harstad som base har Tommy hele verden som arbeidsplass. Han jobber gjerne på lengre ekspedisjoner og lar seg ikke stoppe av vanskelige forhold. Det være seg arktisk klima eller tropisk jungel. Han har både Mellom-Amerika, Afrika og Asia i passet, men har en forkjærlighet for det ville og vakre Svaldbard hvor han også har jobbet som hundefører og guide.

Velkommen til fotomesse på Stavanger foto!
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu