Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Fotokurs i Ytre Hvaler nasjonalpark

Fotokurs/workshop for dem som liker å fotografere og å være på havet
Fotograferingen vil i hovedsak foregå i Ytre Hvaler nasjonalpark. Nasjonalparken består av et stort antall øyer, holmer og skjær.
I nasjonalparken finner vi også store mengder kulturspor. Gamle fiskemottak, brygger, sjøbuer og sist men ikke minst; Fyr. Bla Torbjørnskjær fyr som er det fyret i Norge som ligger lengst fra fastlandet. Er været på vår side, skal vi forsøke å komme i land.
Geologien i nasjonalparken er spesiell og da særlig bergarten; Rombeporfyrkonglomerat som vi finner på Søsterøyene. Denne bergarten finnes bare tre steder i verden; Riftdalen ( med Kilimanjaro ), Mount Erebrus (Rosshavet) og Oslofeltet. Den har vakre farger og er en mengde steder dekket av oransje Messinglav.
Vi er avhengige av båt. Vi skal bruke en åpen 18 fots båt. En 535 Sting Pro med 60 hk motor. Den er reg. for 8 personer. Med den kommer vi rundt i parken, opplever livet i åpent hav, og vi kommer oss i land på steder som bare kan nåes sjøveien.
Jeg har lang erfaring som profesjonell fotograf og naturfotograf. Jeg er også utdannet pedagog og er godkjent som "vertskapsbedrift" for Kosterhavets- og Ytre Hvaler nasjonalparker.
Kurset passer for alle, men det er en fordel om du er fortrolig med kamerautstyret ditt. Ta gjerne med stativ. Her er et yrende fugleliv. Av pattedyr er selen den vanligste, men det er også vanlig å se nise. Nasjonalparken har mange spennende planter og insektlivet er kanskje det rikeste i Norge. Vi skal arbeide med å "fange lyset" slik vi opplever det her ute, men vi skal også utforske hvordan man kan skape spenning ved hjelp av kunstig lys. Vi skal utforske kreativ dybdeskarphet, lnjer, farger og bevegelse. Det er fint om du har et teleobjektiv og optikk for makro. Vi skal lete etter skjønnheten og undrene i naturen, men også se det som er menneskelig. Vi skal overnatte privat i Papperhavn på Vesterøy. mesteparten av maten henter vi hos lokale leverandører.

Vi legger opp til 4 kurs.
1. 13.05 - 14.05
2. 10.06 - 11.06
3. 05.08 - 06.08
4. 19.08 - 20.08

prisen er 4300,- og da er alt inkludert. Båt, mat, overnatting og kursledelse
Forskudd på 1500,- . resten betales ved ankomst.
Flere opplysninger : rolfsoer@online.no
Eller: Rolf Sørensen tlf. 90950143

Rolf Sørensen - Mykt fjell
Mykt fjell
Rolf Sørensen
Svaberg formet av havet
Rolf Sørensen -
Rolf Sørensen
Kveld. Torbjørnskjær fyrTorbjørnskjær fyr
 - Gud som gutt tredje forsøk på bille
Gud som gutt tredje forsøk på bille

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu