Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Gate og reiselivsfoto i magiske Venezia

Adriaterhavets Dronning ligger som et levende museum på nordøst kysten av Italia – og er like fasinerende å fotografere – som hun kan være utfordrende. Jeg inviterer deg til en langhelg, tilsammen fem dagers intens opplevelse der du legger alle hverdagslige gjøremål til side og nyter tid og konsentrasjon til å gjøre noe du virkelig har lyst til. Vi fokuserer på to ting: Vi dyrker skjønnheten i det ikoniske reisebildet, som krever forberedelse og metode, og vi utfordrer mot og evne til å fange fortellende gatefoto. Jeg lover deg at du vil bli sett, hørt og oppmuntret av meg til å hente fram det aller beste du kan få til bak kamera.
For femte år på rad har jeg gleden av å invitere til workshop i denne juvelen av en by som lokker fram kunstneren i enhver fotograf. Vi har tettpakket program med aktiviteter, innføring, metode og feedback, men du får også tid nok til deg selv til å suge inntrykk og puste inn den magiske stemningen. Målet er å gi deg varige redskaper, inspirasjon og en bevissthet om hva og hvordan du ser. Fokuset er deg og dine bilder gjennom gruppe og individuell feedback.

Tidligere kursdeltaker Espen Steinsvik Normann sier: "Fra første kontakt i forbindelse med påmelding følte jeg meg både sett og godt ivaretatt av Nina på denne workshopen. Nina stilte ekstremt godt forberedt. Opplegget var godt gjennomtenkt og planlagt, og gjennom å bli kjent med deltakerne i forkant før oppmøte i Venezia lå det til rette for en meget god atmosfære for læring for alle involverte.
Selv hadde jeg liten erfaring med gatefoto fra tidligere og har heller ikke holdt på seriøst med foto lenger enn et par år. Det var ingen hindring, og gjennom hele workshopen fikk jeg gode tips til hvordan jeg kunne komme over terskelen til å fotografere fremmede på gata og det å finne de gode motivene. Det var også rom til å finne sin egen vei og innfallsvinkel til det å fotografere og det var både interessant og moro å se hvor forskjellig vi tenker. Spesielt lærerikt var de daglige bildegjennomgangene.
Gjennom Ninas fasilitering ble vi en godt sammensveiset gruppe og det var artig å se for en stor utvikling vi hadde på relativt kort tid. Det er et privilegium å få lov til å leve i en boble noen dager og fokusere utelukkende på det å fotografere, godt hjulpet av stødig veiledning hele veien fra Nina.
Når det hele ble toppet med opphold på et særdeles sjarmerende B&B i hjertet av Venezia kan jeg ikke annet enn å anbefale denne workshopen på det varmeste!"

Hvem er du?

Først og fremst så har du LYST til å fotografere og et ønske om å lære. Du har også et sterkt ønske om å få tilbakemelding på akkurat dine bilder og hva du gjør. Kanskje er du den som alltid har med deg kamera på reiser og som mener ferie og fotografi helt klart hører sammen? Kanskje er fotografering en pasjon du har hatt i mange år og nå er du klar for å gi deg selv påfyll? Eller kanskje jobber du med et prosjekt og vil bruke disse dagene som ramme? Fotografer på alle nivåer er velkomne, men jeg forutsetter at du har basis kunnskap om fotografering – og relativ kjennskap til ditt eget utsyr. Jeg kan regulere nivået på undervisningen etter gruppen og individuelle behov. Har du mer erfaring blir ‘forventningene’ satt til ditt nivå.

Hvem er jeg:
Jeg har bodd i London i 29 år og livnært meg som frilansfotograf hovedsaklig for kunder som VG, Aftenposten, Dagens Næringsliv, Scanpix, Expressen, Dagens Nyheter, Det Norske Veritas (DNVGL), Statoil, Wilhelmsen Shipping, Den Norske Bank og mange fler. Jeg har jobbet som fotolærer på City&Islington College i London, som bilderedaktør på fotodesken i Associated Press, og var Deputy Venue Photo Manager (fotosjef) på en av sports arenaene under OL i London. Jeg elsker å reise, lære språk og har en pasjon for å danse Argentinsk Tango. I det hele tatt elsker jeg å lære og deltar selv på mange forskjellige workshops. Jeg regner helt klart med å lære masse av deg! Før jeg begynte med workshop i Venezia reiste jeg ofte dit bl.a i forbindelse med jobb. Noen ganger har jeg vært frustert, fordi det virker som om alle motiv har vært fotografert før. Men i smug etter smug og over utallige broer finnes det alltid et motiv som drar meg videre. Det er noe helt spesielt å bevege seg i en by uten biler, der sansene blir vekket av kunstnerisk skjønnhet og rennessanse- historikk bak hvert hjørne.

Pris: 9000 kr
Depositum kr. 2000 ,- for å sikre plassen.
Prisen inkluderer kursavgift, overnatting i dobbeltrom og frokost. Ønsker du enkeltrom, kommer et tillegg
på kr. 1500 kr i prisen. Reise og øvrige måltider dekkes av den enkelte. Bindende påmelding og betaling innen 20 januar 2018. Minste antall deltakere er 8 – maks antall er 12.

Ta kontakt med meg på nina@ninarangoy.com for spørsmål og påmelding .

Nina Rangøy - Academia
Academia
Nina Rangøy
Nina Rangøy - Burano
Burano
Nina Rangøy
Nina Rangøy - Det magiske Venezia
Det magiske Venezia
Nina Rangøy

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu