Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Fotokurs i Sintra: Lær modellfotografering i naturlig lys

Kurset for den reiseglade som ønsker å utnytte omgivelsene og lyset til å ta gode portretter samme hvor de befinner seg.
Fokuset under workshopen er på modell- og portrettfotografering i naturlige omgivelser ute og inne. Med Sintra som bakteppe lærer du tips og triks innen posering, lys og komposisjoner. Om du ønsker å jobbe med mote, klassisk portrett, dokumentar eller et mer kunstnerisk uttrykk spiller ingen rolle.

Sintra er på Unescos verdensarvliste og byen er noe av det vakreste vi har sett. Basen vår er en liten Bed & Breakfast hvor historien sitter i veggene og som passer ypperlig til fotografering.

Det blir nattfotografering av byen den første kvelden. Å vandre gatelangs når nesten alle turistene har reist for dagen er magisk. Lyset og atmosfæren forandrer seg og gatelysene speiles i blankpolert brostein. Fantastisk for fotografering.
I tillegg til fotografering hver dag i og rundt Sintra blir det også en utflukt ut til kysten for å fange det helt spesielle lyset når sola står opp over Atlanterhavets klippekyst.

Det er fint hvis du er kjent med de grunnleggende innstillingene på kameraet, men ikke et krav.

Billedgjennomgang hver kveld under middagen.

Dette er det Vagabond skriver om Sintra. Vi guider dere utenom trengslen.
http://www.vagabond.no/reportasjer/2017-05/portugal-surre...ske-sintra


Dag 1
14.00 Møtes til lunsj med bildegjennomgang av medbragte bilder. Dette er en fin måte å bli kjent med hverandre.
20.00 Middag
21.30 Nattfotografering av Sintra.

Dag 2
Morgenlyset – Kanskje den mest spennende tiden på døgnet å fotografere, konsentrasjonen er på topp og det er lite forstyrrelser i gatene.

Etter frokost tar vi en økt med bruk av naturlig lys og hvordan vi kan styre lyset slik vi ønsker. Så jobber vi litt med dette i praksis før vi skal spise lunsj på en deilig restaurant med utsikt over byen.
Etter lunsj skal vi fotografere modeller i hagen rundt og i Pena Palace. Pena Palace er som hentet ut av en Disney film og har helt uante muligheter for fotografer.

Dag 3
Morgenlyset – fotografere på egenhånd
Etter frokost jobber vi med posering og komposisjon.
Så drar vi på utflukt til Monserrate Palace med nydelig lys både ute og inne.
Den romantiske subtropiske hagen med alle sine farger, vann og ruiner er en opplevelse i seg selv.
Vi har med oss modeller også hit, så vi kan dele oss opp i grupper så alle får god tid til å fotografere. Picnic i parken.

Dag 4
For de som ønsker drar vi ut til kysten å fotograferer når sola står opp. Den storslåtte klippenaturen med bølger som brytes mot steinene skaper spennende landskaps motiver.
Vi avslutter workshopen med de beste bildene vi tatt i løpet av dagene i Sintra.
Hjemreise.

Kursholdere:
Anette Asbjørnrød har jobbet med foto de siste 15 årene. Ved siden av kommersiell jobbing og undervisning i foto på videregående jobber hun med egne prosjekter. Utdannelsen strekker seg fra Oslo Fotokunst skole i 1996/97, via Volda University College, til IV Photo Agency Masterclass i Milan, Italy. Deretter tilbake til Oslo og Bilder Nordic. Hun har over mange år gått på kurs med noen av de beste fotografene i verden innen fine art, portrett og dokumentar. Hennes base er i Sandefjord. For påmelding: anetteasb@gmail.com, eller mobil 97074969.Marina Tennefoss er utdannet ved bilder Nordic School of Photography. Etter endt utdanning jobbet hun som freelance fotograf i flere år i Norge og England. I 2011 startet hun som portrettfotograf i Askim. Det er der hun har sitt daglige virke med kommersielle oppdrag, kunstprosjekter og undervisning. For å holde et høyt faglig nivå, og kontinuerlig utvikle seg deltar hun årlig på workshoper og kurs med noen av de beste fotografene i verden. B.la Morten Krogvold, Joyce Tenneson, Birgitte Grenfeldt, Benny Ottosson m. flere. Dette gir viktige impulser fra fotografer hun beundrer, og bidrar til utvikling og inspirasjon til egne prosjekter og kommersielle oppdrag. For påmelding: post@tennefoss.no, eller mobil 98266505.

Marina og Anette har holdt kurs sammen og hver for seg i mange år. De har bred erfaring innen forskjellige sjangere av foto og er opptatt av at deltakerene for utfolde seg kreativt og med sitt eget uttrykk.

Kurs: 24.- 27. mai 2018
Pris: 3990,-
Deltagerene må selv sørge for: Overnatting, transport og mat/drikke. Vi holder av rom til de som ønsker på Bed & Breakfast hotellet.
Ta med: Kamera, objektiver, laptop, minnepinne.
Påmeldingsfrist: 1. april 2018
Antall plasser: min 8, max 12
Depositum: 2100,- betales ved påmelding.
Påmeldingen er bindende og plassen er sikret når depositumet er betalt.

Linker:
Link til bilder av Pena Palace:
http://www.google.no/search?q=pena+palace&client=fire...p;bih=1321

Link til bilder av klippene:
http://www.google.no/search?q=Azenhas+do+Mar&client=f...p;bih=1321


Link til Monserrate:
http://www.visitportugal.com/en/content/palacio-e-parque-...7pEALw_wcB
Marina Tennefoss - Pena Palace
Pena Palace
Marina Tennefoss
Marina Tennefoss - Monserrate Palace
Monserrate Palace
Marina Tennefoss

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu