Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Lightroom Grunnkurs med Terje Skåre 23/1

Få det aller beste ut av dine digitale bilder på en enkel måte! Lightroom er det perfekte programmet for å justere, arkivere og videreforedle bildene dine!
Lightroom grunnkurs med Terje Skåre går over fire kvelder. Som navnet “grunnkurs” tilsier er dette kurset for deg som stiller med “blanke ark” på dette feltet.

Du lærer her LR fra bunnen av og trenger ingen forkunnskaper. Det “digitale mørkerommet” gir store muligheter til å forbedre dine digitale bilder, og som i det tradisjonelle mørkerommet trenger man også her kunnskap og øvelse!

Målet er å forstå hvordan Lightroom er bygget opp og fungerer, og hvordan dine digtale bilder kan organiseres og justeres på en enkel og god måte i dette programmet. Ved å "merke" bildene og tilordne fornuftige nøkkelord kan man senere enkelt søke og finne igjen akkurat de bildene man er ute etter. Med justeringsverktøyene optimaliserer man bildene, retusjerer, og gir de det uttrykket man måtte ønske. Til slutt kan man lage fantastiske fotobøker og album i programmet, lage lysbildebildeshow, printe ut på papir eller eksportere bildefiler som man ønsker å dele med andre i ønsket format og størrelse.

Programmet er oversiktlig og “enkelt” samtidig som det er et veldig kraftig verktøy - det optimale programmet for å få orden på, og bruke de digitale bildene!

Alle har med egen datamaskin og vi øver sammen på det vi går gjennom - på de samme bildene!

Selv om programmet er "enkelt" når man kan det, trenger man tid til å øve og fordøye. Det er derfor en stor fordel at kurset strekker seg over flere uker! Dette gjør det mulig å jobbe med oppgavene mellom kurskveldene slik at man lærer på en grundig og god måte!

Temaer vi gjennomgår og øver på i løpet av kurset:

Hvordan er LR bygget opp og fungerer.
Library-modul: Organisering av bilder i LR, sortering, rangering, bruk av nøkkelord, søking, kataloger ++
Develop-modul: Rawfilkonverteren, de ulike verktøyene og justering av bilder.
Slideshow-, print-, book- og map- modulene.
Den siste kurskvelden lager alle sin egen fotobok i Book-modulen.

Kurset holdes i Oslo Kamera Klubb.
Se her for komplett informasjon om kurset og påmelding:
http://www.fotograf-skaare.no/lightroom-grunnkurs-oslo-ka...era-klubb/

Tilbakemelding fra en tidigere kursdeltaker:
“Hei Terje
Jeg fikk bare lyst til å takke for det kjempeflotte Lightroom-kurset og den uvurderlige oppsummeringen! Det er vel et av de beste kursene jeg har gått på, og spesielt oppsummeringen har gjort det veldig enkelt å tilegne seg stoffet. Meget gode og lett forståelige forklaringer!
Før har PC-en bare vært et sted hvor jeg har gjemt bort bildene mine uten egentlig å ha noen glede av dem. Men etter at jeg har lært å bruke Lightroom, har digitalfotograferingen løftet seg til nye høyder for meg. Det er særlig arkiveringen og katalogiseringen med nøkkelord, som gjør det hele så elegant.
mvh Lars S. Torgersen”
Fotograf Terje Skåre -
Fotograf Terje Skåre
Fotograf Terje Skåre -
Fotograf Terje Skåre
Fotograf Terje Skåre -
Fotograf Terje Skåre

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu