Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Fotokurs på Venabu Fjellhotell med fotograf Olav Erik Storm

Helgen 27- 29 april blir det fotokurs med gjennomgang av viktige kamerainnstillinger og praktisk fotografering ute i høyfjellet. Landskap- og portrett fotografering står på programmet. Bli med til fjells og få ny inspirasjon og fotoglede.
Kurset er spesielt beregnet på deg som ønsker å bruke kameraet på en mer kreativ måte. Vi gjennomgår hvordan du får kontroll på eksponering, valg av filformat, fokusering og hvitbalanse. På kurset vil du lære å ta styring på ISO, lukkertid og blenderåpning, og se hvordan dette kan forbedre din fotografering. Det er viktig at alle blir fortrolig med eget kamera og de grunnleggende innstillinger som gjør deg til en mer bevisst og kreativ fotograf. Gjennom oppgaver som skal løses ute på tur i fjellet, får du personlig oppfølgning og hjelp, både inne og ute.

Som fotograf er lyset vårt viktigste hjelpemiddel og vi bruker tid på å forstå hvordan vi kan utnytte lyset på best mulig måte. Lysets retning, kontrast og fargetemperatur er alle faktorer som vi tar for oss, og som kan forbedre dine bilder. Bildekomposisjon og valg av motiv, utsnitt, valg av brennvidde og fotograferingsvinkel er også tema som vi lærer om. Med bildegjennomgang på storskjerm og konstruktive personlige tilbakemeldinger vil du lære av både egne og andres oppgaveløsninger.

På aprilkurset vil vi bruke søndagen til å se på hvordan du kan ta bedre portrett. Hva bør du tenke på når du skal få frem det beste hos din modell? Portrett i miljø er en fin måte å bli mer bevisst på lys, skygger, eksponering, valg av innstillinger og objektiv. Du vil lære å se på hvordan vi kan bruke lyset både inne og ute til å få bedre bilder. Vi vil trene på dette sammen og du vil få hjelp til å finne gode løsninger. Bruk av både dagslys og blits vil bli demonstrert.

Vi baserer oss på at deltagere har noe erfaring med innlastning, organisering og gjennomgang av bilder på egen PC. Ditt digitale kamera bør ha manuelle og halvautomatiske innstillinger, ikke kun auto. Både speilløse hybridkameraer og speilrefleks er perfekte for den som ønsker å lære seg å ta bedre bilder. Ta også med stativ og blits om du har.

Vi legger stor vekt på høy sosial trivselsfaktor og hygger oss med felles måltider på et koselig familiedrevet fjellhotell. Ta med varme klær og utstyr for årstiden. En vindtett jakke med hette, varm lue og hansker som du kan bruke til å justere kamera uten å ta av er smart å ha. En romslig sekk med plass til en genser, matpakke, termos! + solbriller og et sitteunderlag kan også være greit å ha med på fototuren. I april er det fremdeles vinter på høyfjellet, og vi vil bruke ski for å komme oss ut i terrenget. Ønsker du kun å gå på beina, så går det selvfølgelig også helt greit! Det kan hende vi også tar oss en tur ned i dalen, og da blir det fottur som gjelder.

PS; Skiturene våre er ikke lange eller slitsomme, men hyggelige og sosiale hvor vi bruker god tid på fotografering og på å nyte dagen ute. Alle kan være med på disse turene, uansett ferdigheter. Les mer om vinterkursene her: http://www.storm-photo.net/kurs-venabu-fjellhotell/

Kursleder er fotograf Olav Erik Storm, som arbeider som reklamefotograf og holder en rekke kurs, workshops og foredrag blant annet i Oslo og på Venabu. Olav har utarbeidet et godt kursmateriell og er en inspirerende kursleder. Normalt er det inntil 12 deltagere på hvert kurs slik at den enkelte kan få individuell veiledning. Vi er ute og fotograferer i all slags vær så ta med klær og utstyr for årstiden. Ta med ski, eller lei utstyr på hotellet. Ta med egen laptop og gjerne ekstra batteri og minnekort til kamera. Ikke glem lader!

Venabu fjellhotell ligger sør for Rondane ved riksveg 27, midtveis mellom Oslo og Trondheim. Gjester som kommer med tog eller ekspressbuss kan avtale henting på Ringebu stasjon, kr 190,- pr person en veg.
Venabu fjellhotell har plass til 100 gjester, hyggelige stuer, godt kjøkken og nye høystandard tømmerhytter for utleie. Vi ligger 932 moh på Venabygdsfjellet sør for Rondane ved riksveg 27 Ringebu – Folldal. Avstanden til Oslo er 250 km og til Trondheim 270 km.

Det første kurset i digitalfotografering på Venabu ble arrangert i 2002. Hyggelig sosialt fellesskap i en god atmosfære, på et koselig familiedrevet hotell, samt ny kunnskap til å ta bedre bilder, gjør at mange av deltakerne kommer tilbake til oss på nye fotokurs. Mange hundre deltagere har vært med og felles inntrykk og tilbakemelding er at fotokursene på Venabu er både inspirerende og lærerike!
Fotokurs 27 - 29 april 2018, pris 4.600,- inkludert opphold og alle måltider fra fredag kveld til og med lunsj søndag.

Velkommen til fjells og til hyggelig samvær med andre fotoentusiaster!
Hilsen fotograf Olav Erik Storm og hotellvert Line Tvete


Informasjon om Venabu Fjellhotell på nettsiden;http://www.venabu.no
Informasjon om fotokurset se nettsiden;http://www.storm-photo.net

Kontakt oss gjerne på e-post: olav@stormphoto.no og venabu@venabu.no

PS; Venabu Fjellhotell har blitt kåret til det 4 beste hotell i Norge av Tripadvisor! Så du kommer garantert til å trives både inne og ute på dette kurset! Se mer om dette her; http://no.tripadvisor.com/TravelersChoice-Hotels-cTop

Venabu fjellhotell, 2632-Venabygd. Tlf 61 29 32 00 E-post: venabu@venabu.no
Ved bestilling innbetales et depositum på kr 500,- pr deltaker til konto 2100.05.3200
Vi holder kurs hele året, ta en titt på hjemmesiden for å se de andre kursene!

Noen tilbakemeldinger fra tidligere kurs;

Takk for fint fotokurs.
- Dere har virkelig laget et flott kurs - for meg fungerte det fint og det var akkurat passe antall deltagere. Jeg lærte mye nytt, nå går jeg med "jukselapp" og tar bilder på forskjellige innstillinger, - for å lære. Kjempemoro - så snart blir det et album fra fotokurset å finne i hylla mi snart. Nok en gang takk for sosialt og inspirerende kurs - din entusiasme smitter!

Hei!
Vil takke for et strålende og inspirerende kurs. Føler at en del av meg (som jeg har savnet mer enn jeg visste) har falt på plass med dette fotokurset og at fotografering er noe jeg vil jobbe med og utvikle videre.
Tusen takk.

Takk for et supert fotokurs!
Du gjorde en flott jobb, og jeg er veldig fornøyd med å ha fått en "crash" start med digital fotografering! Veldig, veldig bra! Jeg lærte utrolig mye, og har nå mye materiale å tenke på, teste & utforske videre når det gjelder fotografering & digital håndtering.


Tusen takk for en hyggelig helg vi hadde sammen på fjellet. Håper dere alle sammen hadde et rikt utbytte av kurset, jeg for min del lærte en masse nye ting som jeg akter å trene mer på både i foto og i Photoshop.

”Det var gøy og lærerikt på kurs, og jeg fikk mange ideer. Takk for kompendium. Innholdet var jo glimrende. Nå har jeg litt å pusle med i mitt eget tempo.”


Hei!
Vil med dette få takke for et supert fotokurs på Venabu!
Rammene og tilretteleggingen var perfekte - en fin blanding av teori, praksis og sosialt samvær.
Jeg opplevde kursholder som faglig dyktig, en god formidler og motivator. Som selvlært amatør er det utrolig flott å få konstruktiv tilbakemelding på bilder man tar fra en profesjonell fotograf, og jeg skal gjøre mitt beste for å ta med meg rådene og innspillene videre:)
Vertskapet selv er dyktige fotografer, imøtekommende og varme personer, og ikke minst kunnskapsrike på lokalhistorie, tradisjoner, geografi, flora og fauna.
De gode måltidene og samspillet med kursgruppen, kursholder og vertskap ble for meg prikken over i´en for et lenge etterlengtet kurs! -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu