Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

SOMMERWORKSHOP:Ta regi på portrettet - sammen med London fotografene Jørn Tomter og Nina Rangøy

London fotografene Jørn Tomter og Nina Rangøy, som tilsammen har rundt 50 års fartstid som fotografer i storbyen, inviterer til en fotoworkshop der det fortellende portrettet står i fokus. I den lokale bydelen Hackney i London skal du ta regi på bildet ditt, lære deg å tenke både journalistisk og konseptuelt, mens du har kontroll på det tekniske, det innholdsmessige og det mellom-menneskelige. Under workshopen vil vi ha et persongalleri klare til fotografering for deg, men du vil samtidig bli utfordret til å finne ditt eget prosjekt som forteller historier om stedet og menneskene du møter her.
Glem Trafalgar Square og Piccadilly Circus. Tenk heller østkant-slitne bokseklubber og gate-murals, tanter fra Karibia som driver butikk, blandet med kule hipstere og trendy kaffebarer. Personlighetene og karikaturene du kjenner igjen fra litteratur, tv og musikk, skal du nå få møte og fotografere selv. Vi gir deg inngangen til disse miljøene og menneskene, og legger opp til spennende dager der du vil lære hvordan du på kort tid oppnår kontakt, finner ide og mening – og fotograferer kvalitets-portretter som forteller en historie.
Dette blir en utfordrende workshop der vi inviterer deg til å gå litt utenfor komfortsonen. I ukjent miljø og med fremmede mennesker skal du tørre å ta regi og by på deg selv. Mens vi veileder og gir deg tett oppfølging, er målet at du lærer hvordan du takler det ukjente og uforutsigbare, mens du holder fokus på bilde-ide, kvalitet og resultat. Du skal kunne reise hjem med erfaringen av at du har klart å komme i kontakt med et ekte bymiljø - i et av Londons kuleste nabolag - med portretter du kan være stolt av og bygge videre på.

Jørn og Nina har jobbet med alle portrettets uttrykksmåter over lang tid gjennom oppdrag for aviser, reklame, business, tradisjonell fotostudio-fotografering og egne personlige prosjekter. Fra nyhet og dokumentar til konseptuelle prosjekter, byr vi på all den lærdom og erfaring vi har, og gleder oss enormt til å inspirere deg og gi deg feedback på dine bilder. .
Vi vil blant annet ta for oss:
- Fotografens forskjellige fortellervinkel
- hvordan skape kontakt og ta regi i øyeblikket
- hvordan fortelle en historie gjennom miljø og omgivelser
- hvordan finne og gjennomføre ditt eget prosjekt
- Tekniske løsninger – naturlig lys, kamerablitz, lysanlegg
- Redigering og utvelgelse

Som spesiell bonus vil vi få besøk av Rebecca McClelland, tidligere bildesjef i bl.a The Sunday Times Magazine og New Statesman Magasin med roller også i en lang rekke andre prominente magasiner der hun har stått ansvarlig for å løfte det visuelle innholdet. I dag er hun nestleder og kurator for det prestisjefylte Ian Parry scholarship for unge fotografer, hun underviser på University of Creative Arts, skriver om foto for forskjellige publikasjoner, og sitter i juryen i flere anerkjente fotokonkurranser. I tillegg til å dele med oss sin kunnskap om og tanker om portrettet, vil hun også være med på å vurdere bildene du tar.

Workshopen passer for deg som er litt øvet og kan det grunnleggende av fototeknikk. Kan hende har du fotografert mye, men likevel ikke har tatt så mange portretter der du har bedt ukjente mennesker stille opp på din ide? Kanskje er du journalist, eller informasjons medarbeider som trenger mestre dette i jobben din, eller du jobber deg mot en karriere som fotograf og vil bruke anledningen til å få 2 erfarne fotografers feedback på dine bilder? Uansett om du er nysgjerrig fordi du trenger redskaper i jobben din – eller du som ivrig fotoentusiast kjenner at dette er neste skritt i utviklingen – så lover vi deg fem lærerike og innholdsrike dager.

Om oss:
Jørn Tomter studerte fotografi på London College of Printing (nå LCC) 1997-2000 og har siden det jobbet som fotograf i London og Berlin. Bildene hans har alltid det menneskelige i fokus og han trives best med å dokumentere miljøer over tid. I 2007 publiserte han boken The Norwegian Way som dokumenterte russefeiringen over fem år med forord av Erlend Loe. Tidlig i 2011, etter to års opphold i Berlin, flyttet han tilbake til London og startet arbeidet med I Love Chatsworth (ILCR) for bla vise at en fotograf kan finne interessante historier i sitt eget nabolag . ILCR startet som en dokumentar av mennesker i nærmiljøet, og har tatt av med proposjoner. Prosjektet gis nå ut som et eget magasin med bidragstytere til tekst og design, og har så langt er gitt ut 6 nummere, med følgere fra hele verden. Nylig ble et av bildene til Jørn fra ILCR valgt ut blant 8000 innsendte bilder til den prestisjefylte 'Portrait of Britain' konkurransen. Ved siden av egne prosjekt jobber Jørn som kommersiell og redaksjonell fotograf for bl a D2, Monocle, Getty Images og diverse reklamebyrå. Han er reprsentert av Tea & Water Pictures med kontorer i London og New York. http://tomter.net

Nina Rangøy flyttet til London i 1989 for å frilanse for VG – etter å ha studert på Norsk Pressefotografskole ved Institutt for Journalistikk. 28 år senere, med en Mastergrad fra Goldsmith College og grunn-utdannelse som lærer, er hun fremdeles bosatt i storbyen og jobber regelmessig for nordiske aviser som bl.a VG, Aftenposten, Scanpix, Dagens Næringsliv, Bergens Tidende, Dagens Nyheter, Sydsvenska Dagbladet, og bedrifter som bl.a Det Norske Veritas DNV GL, Den Norske Bank, og Wikborg Rein. I to år var hun ansvarlig for fotojournalistikk undervisningen på City & Islington College og under OL i London var hun vise-fotosjef på en av sports-arenaene. I mars 2018 arrangerer hun til sin femte fotoworkshop i Venezia. I øyeblikket jobber hun med et større portrett prosjekt for å markere de snart 30 årene hun har bodd i England som hun kaller Being British. http://ninarangoyphotography.com

 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu