Natur & Foto trår til med sitt årlige kjempearrangement

Natur & Foto-dagen går av stabelen i Oslo konserthus 4. februar, med foredrag, stands og kåring av Nordens beste naturbilder. Det er rabatt på inngangsbilletten for våre lesere.
4. februar fra kl. 10.00 blir Oslo Konserthus fylt med naturfotointeresserte fra hele landet. Det blir interessante diskusjoner blant de besøkende i foajeen, i samme område blir det også stands fra mange produsenter og leverandører av fotoutstyr, og Foto.no er også på plass.

Vi er i år sponsor av premien i kategorien «Årets nordiske landskapsbilde». I tillegg kåres det vinnere i følgende kategorier:

• Årets nordiske turbilde
• Årets nordiske fuglebilde
• Årets nordiske pattedyrbilde
• Årets nordiske nærbilde
• Årets kreative naturbilde
• Truet natur
• Fotoreisen

Til slutt kåres også «Årets nordiske naturfotograf» - hovedpremien og «Årets unge nordiske naturfotograf».

Foto.no har klart å forhandle seg til en rabatt på inngangsbilletten,
så hvis du følger denne lenken, får du 100 kroner i avslag på prisen for årets store naturfotohappening.

Kåringer og stands er vel og bra, men mest spennende er vel antakelig foredragene, og som vanlig har de funnet fram til spennende fotografer med spennende prosjekter:

I blodets spor
Følg med fra øyeblikket da neshornet dør til hornet når sluttkunden.
Tom Svensson fra Sverige kaller seg bevaringsfotograf og har gjennom mange år arbeidet med antitjuvjakt. Han vil vise unike bilder som skildrer denne forferdelige trafikken. Han vil også gi deg tips om hva du som turist bør vokte deg for å gjøre på din utenlandsreise.

Arktisk lys – arktisk energi
Trym Ivar Bergsmo bor i Vesterålen og har gjennom flere tiår arbeidet med det arktiske lyset, både i Nord-Norge og enda lenger mot nord. Han regnes som en av landets fremste landskaps¬fotografer, men han arbeider også mye i grenselandet mellom natur og kultur. Blant annet har han fulgt reindriftssamene på Finnmarksvidda. Dette blir en poetisk og stemningsskapende reise i arktisk lys – og mye arktisk energi.

Fiskeørnas overmann
Jørn Bøhmer Olsen fra Halden i Østfold var en trendsetter i naturfotografering på 1980-tallet. De senere årene har vi ikke hørt så mye fra ham, men Olsen har nitidig arbeidet videre med en spesiell art: Fiskeørn. Jørn Bøhmer Olsen er en kompromissløs fotograf. Han gir seg ikke før han får det som han vil. Han har fotografert fiskeørna både over og under vann – og han har blitt med til fiskeørnas overvintringsplass i Vest-Afrika. Bøhmer Olsen er fiskeørnas overmann, ingen andre har klart å feste fiskeørnas liv til brikken slik han har gjort..

Slaguglas rike
Sven Zacek fra Estland er en naturfotograf i verdensklasse. Hans originale vinklinger på natur-og dyreliv har skapt oppmerksomhet ikke bare i Baltikum, men i hele Europa. Han har produsert sju bøker, skrevet hundrevis av artikler, holdt hundrevis av workshops og vist hundrevis av slideshow i løpet av sine 12 år som frilansfotograf. I programmet «slaguglas rike» vil han vise oss landskap og dyreliv fra sitt hjemland, med litt ekstra fokus på slagugle. Hans bilder på slagugle er vist både i BBC Wildlife Magazine og i National Geographic. Naturen i Estland er ganske lik vår egen, med mange av de samme artene. Vi gleder oss til å se disse artene fra en estlandsk vinkel. Zacek har for øvrig vært Nikon-ambassadør siden 2008!

Klikk her for å få 100 kroner i rabatt på inngangsbilletten.


Redaksjon i Foto.no er uavhengig av butikken og nettbutikken vår, men drives av inntektene derfra. Så hvis du setter pris på nettstedet og tjenestene vi tilbyr, og ønsker å se det videreført og forbedret, er vi svært takknenmlige hvis du vurderer å handle hos oss neste gang du trenger fotoutstyr eller å få laget bilder.
Du finner butikken vår i Barcode, rett ved spor 19 på Oslo S.
Nettbutikken finner du her.

 -
Fra fjorårets arrangement
Foto: Jørn Bøhmer Olsen -
Foto: Jørn Bøhmer Olsen
Fra foredraget "Fiskeørnas overmann"
Foto: Tom Svensson -
Foto: Tom Svensson
Fra foredraget "I blodets spor"

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Øyvind H.
Tenk at Bøhmer Olsen holder på enda! Ser han også har laget ei bok om skjæra, vår mest intelligente fugl: http://www.ha-halden.no/jørn-bøhmer-olsen

En mann som finner et prosjekt og fullfører det 100 prosent! Det er vel dette som er suksessoppskriften, å ha 100 prosent fokus på et prosjekt, uten å vimse hit og dit.

Selv har jeg 100 prosjekter i hodet samtidig, uten at det blir til noe med noen av dem. Alt bare flyter ut i sanden, helt ute av fokus.

Skulle ønske jeg var født med autofokus!
19.1.2018
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu