Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Foto-workshop Utah og Arizona 29.1. – 12.2. – 2019

La din amerikanske foto-drøm bli virkelighet! Gi deg selv 14 dager med fotografering og naturopplevelser i kremen av USAs nasjonalparker; Bryce, Zion, Arches, Canyonlands samt Monument Canyon og Antelope Canyon!
Sett med skandinaviske øyne er dette tiden for en foto-workshop "in the South-West"; behagelige temperaturer i Nevada, Utah, Arizona og California samtidig med at det er lavsesong i nasjonalparkene.
Reiseruta går innom disse statene bl.a. via de berømte nasjonalparkene Zion og Bryce til ikoniske Monument Valley som ligger inne i Navajo Nation reservatet. Her drar vi med vår Navajo-guide inn i magiske Antelope Canyon, hvor lyset reflekteres i den røde sandsteinen og gir muligheter for helt spesielle bilder! Horseshoe Bend er et annet ikonisk motiv på reisen, og de mindre kjente Toadstool Hoodoos er absolutt verdt en fotostopp.

Videre på turen er nasjonalparkene Canyonlands og Arches to høydepunkter. Her fotograferer vi Mesa Arch i soloppgang og Delicate Arch i solnedgang. Valley of Fire State Park har både flotte landskap – og spennende wildlife; her er det både fugleliv og en flokk bighorn som vi har gode muligheter for å spore opp. Klassisk ørkenlandskap finner vi i Mojave National Preserve; her kommer kanskje ørkenrev eller coyote på besøk!
Vi møter også den typiske amerikanske landsby-kulturen i småbyene langs reiseruta, og fanger neonlysene på “The Strip” i Las Vegas kvelden før avreise.

Det blir mye tid til egen fotografering underveis, men i tillegg går vi igjennom tema som Wildlife-fotografering, landskap, fargebruk, fuglefoto og nattfoto/stjerne-himmel. Veiledning i bruk av kameraet for å lage timelapse inngår også. Med to veiledere på en forholdsvis liten gruppe blir det også god tid til en til en veiledning i praktiske fotosituasjoner.
Kurset inkluderer en samling i Alta for planlegging og introduksjon i forkant av workshopen (17.01.19), samt en evaluering/bilde-gjennomgang i etterkant av kurset (21.02.19). Deler av disse samlingene kan følges via skype.
NB: Liten gruppe, max 12 deltakere
Utfyllende informasjon og flere bilder finnes på photography.no
Per Arne Askeland - Delicate Arch, Arches NP
Delicate Arch, Arches NP
Per Arne Askeland
Per Arne Askeland - Antelope Canyon
Antelope Canyon
Per Arne Askeland
Per Arne Askeland - Monument Valley
Monument Valley
Per Arne Askeland

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu