Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Bli med til fjells med fotograf Olav Erik Storm. Få ny kunnskap, kreativitet og fotoglede på Venabu Fjellhotell helgen 15-17 juni.

Lær å få bedre kontroll på kamera, bevisste valg av eksponering og andre viktige innstillinger, samt et kreativt blikk på motivet. Vi har fokus på prosessen fra ide frem til ferdig sluttbilde.
Helgen 15-17 juni vil vi fokusere på hvordan du som fotograf kan få mer forutsigbarhet i fotograferingen. Du vil få mange tips og triks når det gjelder valg av kamera-innstillinger og menyer, slik at du kan konsentrere deg om fotograferingen. Vi fokuserer bl.a. på hvordan vi kan utnytte råformatet, eksponere slik at du får med deg maksimalt av valører i motivet samt blir mer kreativ i motivvalget.
Det blir teknikk og teori, gjennomgang med bildeeksempler, samt praktisk fotografering ute i fjellet. Du vil gjennom helgen få personlig oppfølgning både inne og ute, slik at du blir bedre kjent med eget kamera.

Vi benytter et variert fjellområde med mange motivmuligheter til å få flotte bilder på minnekortene. Vi vil bruke tid på å bli mer bevisst på lyset og hvordan lyset former et landskap. Har du kontroll på lyset har du kontroll på fotograferingen. Vi lærer om bildekomposisjon og hvordan du kan utnytte ulik optikk, kameravinkel og utsnitt til å skape nye måter å oppleve motiver på.
Vi vil også se på bruk av blits og hvordan du kan bruke blits og dagslys på ulike måter.
Det blir bildegjennomgang på storskjerm med konstruktive og lærerike tilbakemeldinger. På dette kurset finner vi motiver på Venabygdsfjellet og i kulturlandskap på begge side av fjellplatået.

Vi baserer oss på at deltagere har noe erfaring med innlastning, organisering og gjennomgang av bilder på egen PC. Både speilløse hybridkameraer og speilrefleks er perfekte på dette kurset. Alle deltagere bør også ha et redigeringsprogram nedlastet på sine datamaskiner. Både Lightroom, Photoshop og Elements vil bli demonstrert. Har du ikke noen av disse programmene, last ned en 30-dagers gratis prøveversjon fra Adobe; http://www.adobe.com/no/downloads.html

Kursleder er fotograf Olav Erik Storm, som arbeider som reklamefotograf og holder en rekke kurs, workshops og foredrag blant annet i Oslo og på Venabu. Olav har utarbeidet et godt kursmateriell og er en inspirerende kursleder. Normalt er det inntil 12 deltagere på hvert kurs slik at den enkelte kan få individuell veiledning. Vi utnytter dagene godt og er ute og fotograferer i all slags vær så ta med klær og utstyr for årstiden. Ta gjerne med stativ og blits om du har.


Venabu fjellhotell har plass til 100 gjester, hyggelige stuer, godt kjøkken og nye høystandard tømmerhytter for utleie. Vi ligger 932 moh på Venabygdsfjellet sør for Rondane ved riksveg 27 Ringebu – Folldal. Avstanden til Oslo er 250 km og til Trondheim 270 km.

Det første fotokurset på Venabu i digitalfotografering ble arrangert i 2002. Hyggelig sosialt fellesskap i en god atmosfære, ny kunnskap til å ta bedre bilder, gjør at mange av deltakerne kommer tilbake til oss på nye fotokurs. Mange hundre deltagere har vært med og felles inntrykk og tilbakemelding er at fotokursene på Venabu er både inspirerende og lærerike.

Fotokurs 15-17 juni pris kr. 4.450,- pr. person inkludert opphold og alle måltider fra fredag kveld til og med lunsj søndag. Du får også med deg et kompendium som omhandler både teknikk, teori og bildekomposisjon, og gir deg mange verdifulle tips og triks i din videre fotografering.

PS; Venabu Fjellhotell har blitt kåret til det 4 beste hotell i Norge av Tripadvisor! Så du kommer garantert til å trives både inne og ute på dette kurset! Se mer om dette her; http://no.tripadvisor.com/TravelersChoice-Hotels-cTop

Velkommen til fjells og til hyggelig samvær med andre fotoentusiaster!
Du finner mer informasjon om hotellet og området på nettsiden; www.venabu.no

Hilsen fotograf Olav Erik Storm og hotellvert Line Tvete

Kontakt oss på; E-post: olav@stormphoto.no og venabu@venabu.no
Du finner mer informasjon om fotokurs her;
http://www.storm-photo.net/

Venabu fjellhotell, 2632-Venabygd. Tlf 61 29 32 00 E-post: venabu@venabu.no
Ved bestilling innbetales et depositum på kr 500,- pr deltaker til konto 2100.05.00116.

Vi holder flere fotokurs hele året. Ta en titt på hjemmesiden for å finne kurset som passer for deg.

Noen tilbakemeldinger fra tidligere kurs;

Takk for fint fotokurs.
Dere har virkelig laget et flott kurs - for meg fungerte det fint og det var akkurat passe antall deltagere. Jeg lærte mye nytt, nå går jeg med "jukselapp" og tar bilder på forskjellige innstillinger, - for å lære. Kjempemoro - så snart blir det et album fra fotokurset å finne i hylla mi snart. Nok en gang takk for sosialt og inspirerende kurs - din entusiasme smitter!


Hei!
Vil med dette få takke for et supert fotokurs på Venabu!
Rammene og tilretteleggingen var perfekte - en fin blanding av teori, praksis og sosialt samvær.
Jeg opplevde kursholder som faglig dyktig, en god formidler og motivator. Som selvlært amatør er det utrolig flott å få konstruktiv tilbakemelding på bilder man tar fra en profesjonell fotograf, og jeg skal gjøre mitt beste for å ta med meg rådene og innspillene videre:)
Vertskapet selv er dyktige fotografer, imøtekommende og varme personer, og ikke minst kunnskapsrike på lokalhistorie, tradisjoner, geografi, flora og fauna.
De gode måltidene og samspillet med kursgruppen, kursholder og vertskap ble for meg prikken over i-en for et lenge etterlengtet kurs!
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu