Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Fotosafari på prærieøya Smøla

Spennende fotosafari på Nordmøre, Smøla er en av norges største og mest særegne øygrupper. Du vil oppleve den dramatiske skjærgården, fiskevær hvor tiden har stått stille, værbitte fyr, vindmølleparken på prærien, de særegne Tustnafjellene, det helt unike "prærielandskapet" og det magiske lyset.
Fotosafarien vil fokusere på landskapsfotografering, natur og vi vil ta deg til helt unike steder. Kanskje er vi heldige og oppleve nordlys, eller ihvertfall en spennende nattehimmel. Vi vil også jobbe med lys, komposisjon, perspektiv – og hva som gjør et bilde spennende. All teori vil bli satt ut i praksis, og du vil få konstruktive tilbakemeldinger på dine bilder på bildevisningene.

Hvem kan delta? Alle som ønsker å bli en bedre fotograf, men du bør ha noe tekniske ferdigheter som å beherske de halvautomatiske programmene blenderprioritet og lukkerprioritet. 

Smøla er en av Norges største øyer, har ca. 2000 innbyggere og ligger mellom Kristiansund og Trondheim helt ytterst mot Atlanterhavet. Øya kan nåes både med hurtigbåt og bil (bilferge). Vi skal bo som de lokale på det idylliske fiskeværet Veiholmen. En liten øygruppe med ca. 200 fastboende, helt ytterst i havgapet i Smøla Kommune. Her finnes ingen flotte kjedehoteller med bad på hvert rom, men her finnes sjel, ro og en herlig atmosfære.  Posthuset Gjestehus og Olsens Pensjonat er gamle hus som er pusset opp i lun og koselig stil.          

Kurspris: kr. 5600.
A-kort pris (Aftenposten) kr. 4.990.-

Overnatting, mat og transport kommer i tillegg til kursprisen:
Overnatting med full pensjon (frokost, lunsj, middag) pr. natt i dobbeltrom kr. 1190.-  Transport/båt/utflukt ca. kr. 800,- pr. pers. 
Veldig hyggelig bosted med felles bad i gangen. Vi har booket hele Posthuset Gjestehus og har begrenset antall rom, og må belage oss på at flesteparten deler rom. Vi vil opprette en gruppe på facebook hvor deltagerne kan bli kjent og kanskje finne noen å dele rom med. Det finnes også et 3-sengs rom med bad. (Vent gjerne med å booke enkeltromstillegg - det kan gjøres senere i tilfelle). 
Felles middag i cafeen i Posthuset Gjestehus om kveldene. 

Dette sier tidligere deltakere på Smøla:

”Veldig lærerikt og morsomt kurs med dyktige fotografer og hyggelige deltagere. Fine utflukter med interessante fotomuligheter. Vil gjerne på flere kurs”  Synnøve Lang

”Dere to er bare helt topp til å arrangere kurs. Utbytterikt og sosialt. Jeg har kost meg hele tiden. Har allerede meldt meg på to nye kurs!” Arne Kristian Wadahl, Oslo

Tilleggsvalg: HAVØRN FOTOSAFARI 
Fotografer den majestetiske havørnen på nært hold i Smølas skjærgård, som har et av landets tetteste bestand av havørn. 
Turen starter umiddelbart etter kursets slutt kl.14.00, mandag den 10. september. Anbefaler brennvidde 200-600 mm. Godkjent flytevest tilgjengelig.
Kun 5 plasser, ca 2 timer. Pris kr. 900.-
Vi legger det opp slik at det er mulig å nå siste fly til Oslo kl. 19.30.                         
Foreløpig program (endelig program sendes i forkant av kurset):

Dag 1:
kl 18.30 Oppstartsmøte, inspirasjonsforedrag om Smøla. Her får du et innblikk i hvilke steder du skal få oppleve og hvilke bilder du kan ta i løpet av kurset 
kl 20.00 Felles middag

Dag 2:
kl 08.00 - 09.00 Frokostbuffet
kl 09.30 Forelesning natur-, natt- og fuglefotografering
kl 10.30 Fotografering under veiledning på det gamle fiskeværet Veiholmen
kl 12.30 Lunsj
kl 13.30 Havfisketur og ørnespeiding
kl 17.00 Bildeutvelgelse
kl 18.00 Bildevisning og tilbakemelding på dine bilder
kl 20.00 Middag

Dag 3:
kl 08.00 - 09.00 Frokostbuffet
kl 09.30 Forelesning komposisjon
kl 11.00 Biltur over Smølaøyene til Edøya. Båt til det gamle fiskemottaket på Kattholmen hvor tidens tann har stått stille.  Et helt spesielt sted hvor alt står slik  eierne forlot mottaket og butikken en dag for nesten 40 år siden. Her står den gamle vekten på disken, innpakkingspapiret og de gamle papirposene til sukker og mel. Kasseapparatet og den gamle telefonen. Alt er intakt, og stedet er bare tilgjengelig for oss. Bare å glede seg!!!
Videre båt ut i Trondheimsleia til Tyrhaug fyr som ligger med de majestetiske Tustnafjellene som et vakkert bakteppe. Vi nyter medbrakt lunsj i de herlige omgivelsene. På tilbakeveien finner vi noen av Smølas fotoskatter. Fotografering under veiledning gjennom dagen.
kl 16.30 Bildeutvelgelse
kl 18.00 Tid på egenhånd
kl 20.00 Middag

Dag 4:                                                                                             
kl 08.00 - 09.00 Frokostbuffet 
kl 09.30 Bildevisning og tilbakemelding på dine bilder                                  
kl 12.00 Avslutning, oppsummering og tips på veien videre 
Lunsj eller lunsjpakke
kl 13.30 Avreise til Edøy og hurtigbåtavgang kl. 15.00 (Eller til bilferje)
Ekstra: Kl 14.00 Havørnsafari (fly kl. 19.30 til Oslo)

Kursledere: Fotograf Tone Haugerud og Solveig Grande. Tone og Solveig har hatt fotokurs i Norge og utlandet siden 2013, og får veldig gode tilbakemeldinger fra deltakerne. Begge er høyt premierte fotografer, Haugerud ble kåret til årets fotograf i 2016 og 2017, Grande er kåret til en av landets beste bryllupsfotografer. Tone har tidligere bodd på Smøla, og er lommekjent i området. 

Reiseforslag:
Med bil eller fly/ferge.
Fra Oslo/østlandet er det en flott biltur til Smøla. Kjør til Kristiansund, og videre ferge Seivika-Tømmervåg og ferge Sandvika-Edøy (hver time). Fergene korresponderer. Fra Trondheim: ferge fra Sandvika til Edøy (hver time). Vi oppretter en facebookgruppe hvor det er mulighet for å "finne hverandre" for felles transport i biler.  

Fly: Sas fra Oslo til Kristiansund (Kvernberget). Buss til fergekaia og Kystekspressen kl 16.30 til Smøla (Edøy), korresponderende buss videre til Veiholmen.
Flyforslag: SAS til Kristiansund. Avreise fredag 7. sept kl. 11.40, retur mandag 10. Sept. Kl. 19.35
Ankommer du med fly får du litt tid til å oppleve Kristiansund både fredag og mandag ettermiddag. En veldig koselig by.

Spørsmål: Tone B. Haugerud, mob: 970 64131 tone.haugerud@online.no

Grandefoto - Veiholmen fiskevær
Veiholmen fiskevær
Grandefoto
Grandefoto - Prærieøy og høye fjell
Prærieøy og høye fjell
Grandefoto
Tone B. Haugerud - Ørn i farta
Ørn i farta
Tone B. Haugerud

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu