Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Fotoreise på Kapp Verde

Fargerike landsbyer, øyhopping, hav og vill natur... Omlag 600 km ut vest for Senegal i Vest-Afrika finner vi øygruppen Kapp Verde. En perle, relativt uoppdaget, og et naturparadis. Her vil du møte varme, gjestfrie mennesker, vilt landskap, innbydende sandstrender, fargerike landsbyer og asurblått hav. Sammen skal vi oppleve hele fem øyer, alle forskjellige. Kom hjem med ny kunnskap og visuelle minner for livet!
Kapp Verde – en øyperle i Atlanterhavet. Omlag 600 km ut vest for Senegal i Vest-Afrika finner vi øygruppen Kapp Verde. En perle, relativt uoppdaget, og et naturparadis med godt klima året rundt. Her vil du møte varme, gjestfrie mennesker, vilt landskap, innbydende sandstrender, fargerike landsbyer og asurblått hav. Et paradis for vandrere og dykkere. Vi skal oppleve den høyeste vulkanen Pico do Fogo på nært hold, den finner vi på øya Fogo, ruvende 2829 moh, vi nøyer oss med utsikten fra en lavere topp i nærheten. For øvrig er Kapp Verde øyene med slagordet: 100 % no stress. Vi skal besøke den Unesco-bevarte byen Cidade Velha, musikkøya San Vicent og utforske turstier på den grønneste av øyene San Antao. Vi avslutter turen på badeøya Sal med sine hvite strender, «Blue Eye» og saltminene Salinas, en innsjø med et av verdens største saltinnhold.

Vi besøker fem av øyene, og noe av det mest fascinerende er hvor totalt forskjellige de er. Kapp Verde er av vulkansk opprinnelse, dette er spesielt tydelig på øya Fogo. På nordsiden av denne øya er floraen rik og mangfoldig.

Vi starter turen på Santiago der hovedstaden Praia befinner seg. På denne øya bor omtrent halvparten av den totale befolkningen på Kapp Verde, dvs rundt 250 000 mennesker. For øvrig ble øygruppen oppdaget av portugisiske sjøfarere på 1400-tallet, og var inntil 1975 koloni under Portugal. Da fikk de sin selvstendighet, og innførte sitt eget språk, kreolsk. Dog er aviser og bøker, og for mange dagligtalen fremdeles på portugisisk. Øyene var også sentrum for den store slavehandelen som fant sted fram til midt på 1800-tallet med sin sentrale beliggenhet i Atlanterhavet. Flyturen til Kapp Verde går via Lisboa. Fotoreisen er et samarbeid med Explore Travel.

««100% no stress.»
– Kapp Verdeøyenes slagord


DAGSPLAN
Dag 1: 16. november
Avreise fra Oslo Gardermoen med TAP Portugal direkte til Lisboa kl 1250. Ankomst kl 15.55 lokal tid, og kl 21.45 videre til øya Santiago og hovedstaden Praia på Kapp Verde der vi ankommer kl 0110. Måltider serveres underveis. Transport til vårt hotell 10 minutter fra flyplassen, Oasis Praia Mar.

Dag 2: 17. november
Santiago er den største av øyene, både i antall innbyggere og i areal, omtrent halvparten av Kapp Verdes ca halv million innbyggere bor her. Tilflyttingen til øya er i sterk vekst. Etter frokost besøker vi den Unesco-bevarte gamle byen Cidade Velha med sine små pastellfargede hus, bytorg og borgen over byen. Velha ligger 12 km fra Praia. Felles lunsj i byen. Ettermiddagen fri til fotografering, foredrag og bildegjennomgang. Middag på hotellet om kvelden, Oasis Praia Mar.

Dag 3: 18. november
Frokost, og deretter skal vi utforske øya Santiago. Vi kjører til nordvest-siden av øya med majestetiske fjell, lokalt landsbyliv og kysten. Kapp Verde ble oppdaget og kolonialisert av portugiserne på 1400-tallet, og var sentrum for slavetrafikken fram til 1800-tallet da dette tok slutt. Øyene fikk selvstendighet i 1975, det er derfor fremdeles mange som snakker og leser portugisisk. Deres eget språk er kreolsk, og innbyggerne er en blanding av portugisere og afrikanere. Lunsj-stopp i Tarrafal, kanskje det flotteste badestedet på hele Kapp Verde. Felles middag om kvelden.

Dag 4: 19. november
Vi forlater Santiago og flyr til naboøya Fogo om morgenen. Flyturen til byen Sao Filipe tar 20 min. Noe av det mest fascinerende med Kapp Verde er øyenes forskjellige framtoning. Vulkanøya vi nå skal besøke er svært spesiell. Store deler av øya er dekket av aske, og vinrankene vokser grønt og frodig. Den lokale vinen Cha er meget velsmakende. Vi sjekker inn på hotell Santos Pina og spiser lunsj. Deretter drar vi ut på sightseeing i og utenfor denne fargerike byen som har ca 5000 innbyggere. Byen regnes for å være en av de vakreste på hele Kapp Verde, med sine fargerike hus i kolonistil, og forventes å komme på Unescos liste over bevaringsverdige byer i nær framtid. Foredrag og bildegjennomgang om ettermiddagen. Middag på hotellet, Hotel Santospina, eller i byen.

Dag 5: 20. november
Etter tidlig frokost skal vi kjøre en god time og kommer inn i selve vulkanområdet. En meget spesiell vandretur venter, vi skal gå på lava-aske og ut på en moderat vandretur. Om du ikke kan eller ønsker å gå er det fint å rusle i området på egenhånd. Heldagstur. Lunsj og middag inkludert.

Dag 6: 21. november
Etter frokost skal vi ut på en ny rundtur vest på øya med fargerike landsbyer og båter, plantasjer og frodig landskap. Halvdagstur. Tilbake til byen og lunsj på egenhånd. Foredrag og bildegjennomgang, felles middag om kvelden.

Dag 7: 22. november
Tidlig avgang til flyplassen for ca 1 t flytur til øya San Vicente. Vi installerer oss på hotell Oasis Porto Grande. Litt sen lunsj på hotellet og ettermiddagen nytes ved bassenget på vårt 4-stjernes hotell Oasis Atlantico. Middag på hotellet.

Dag 8: 23. november
Vi skal tilbringe dagen på San Vicente og kjøre rundt øya med buss. Vi drar 12 km inn til kolonibyen Mindelo hvor vi kan gå amok i sanserike motiver. Byen er den nest største på Kapp Verde med drøyt 60 000 innbyggere. Fargerike markedshaller og gater, og flere praktfulle byggverk etter kolonitiden under Portugal. Lunsj inkludert. San Vicente er kjent som musikkøya på Kapp Verde, store internasjonale artister gjester den gedigne stasjonære scenen ved Cat Fish Bay. Foredrag og bildegjennomgang på hotellet om ettermiddagen, middag på bostedet vårt.

Dag 9: 24. november
Frokost. Vi tar fergen fra Mindelo til Santo Antao kl 08.00, den tar 1 time. Vi har kommet til den grønne øya, med flott natur, krater, skogsterreng. Naturen lager selv den flotteste kunst, det vil vi få se i lavaformasjoner blant alt det grønne på denne øya – som er den vestligste av Kapp Verde-øyene. Her er flere vulkaner, steile klipper og blått hav på alle kanter. Vi skal se lokale plantasjer med dyrking av eksotiske frukter, fargerike blomster og enestående natur. Om ettermiddagen tar vi båten tilbake til San Vicente og tilbake til vårt hotell Porto Grande. Lunsj underveis, og middag på lodgen om kvelden.

Dag 10: 25. november
Vi forlater vårt hotell etter frokost, og flyr ca 45 min. til strandøya Sal. Heldagstur til Salinas, saltgruvene med en liten innsjø med meget høyt saltinnhold. Her blir det mulighet for å ta et bad. Å svømme er nesten umulig, men man flyter godt… Vi tar en titt på ”Den blå diamant” eller Blue Eye som den kalles lokalt. Deretter drar vi syd på øya og har lunsj på egenhånd. Resten av dagen på egenhånd i Santa Maria, byen med små, hyggelige forretninger og kaféer. Eller for de som vil, på stranden. Felles middag før avreise til flyplassen kl 22.30. TAP Portugal letter med kurs for Lisboa kl 01.45.

Dag 11: 26. november
Ankomst Lisboa kl 0630. Videre til Oslo kl 1300 der vi lander kl 18.05.

ER DETTE NOE FOR MEG?
Hvorfor dra på fotoreise? Fordi å reise med kamera er å ta inn opplevelsene mer intenst. Med kamera er du mer til stede og du opplever møtene sterkere. Og så er det gøy! Du trenger absolutt ikke være en dreven fotograf for å få stor glede av en fotoreise. Du trenger ikke avansert utstyr heller. Tone Solholm og Torkil Færø vil gjennom foredrag og bildegjennomganger underveis inspirere og hjelpe til å utvikle deg til en bedre fotograf. Kom hjem med ny kunnskap og visuelle minner for livet!

«Music is in my blood. I may spend time in Paris, but Cape Verde is my inspiration. I always come back here. This will be my home forever.»
– Cesaria Evora, sanger fra Kapp Verde


REISE– OG PRISINFORMASJON
Pris per person er 29.500 kr.

INKLUDERER
– Flyreise Oslo – Lisboa – Kapp Verde t/r på økonomiklasse med TAP
– Flyskatter og avgifter
– Foto workshop
– Overnattinger på hotell/lodger i dobbeltrom, 3 og 4-stjernes
– Vandreturer inkl. lokale engelsktalende guider
– All landtransport ifølge program
– Båt til San Antao
– Innenlandsfly ifølge program
– Alle måltider med unntak av en lunsj dag 6 og 10

Reiseledere er Torkil Færø og Tone Solholm.

TILLEGG
– Tillegg for enkeltrom kr 2.690
– Visum til Kapp Verde; Euro 25
– Drikke til måltider

Forbehold om prisendring dersom endringer på valutakurs, i flyskatter og avgifter, og eventuelt andre uforutsette endringer. Forbehold om mindre programendringer. Tidene for bildegjennomgang og foredrag kan bli endret på sparket hvis vi ser at det er hensiktsmessig. Depositum på kr 6.000 pr person faktureres ved påmelding. Sluttfaktura forfaller 6 uker før avreise.

AVBESTILLINGSREGLER
– Depositum med fratrekk av kr 1000 betales tilbake ved avbestilling inntil 92 dager før avreise
– Ved avbestilling 91-66 dager før avreise må depositum søkes refundert fra kundens forsikring
– Ved avbestilling 65-35 dager før avreise må 50 % av reisens pris søkes refundert fra kundens forsikring
– Ved avbestilling 34-0 dager før avreise må 100 % av reisens søkes refundert fra kundens forsikring

Begrenset antall plasser/deltakere; maks 16, minimum 12.
Ansvarlig arrangør er var samarbeidspartner Explorer Travel (medlem av reisegarantifondet).

OM ARBEIDSFORMEN OG KURSLEDERNE
Dagene går med til opplevelser beskrevet i dagsplanen. Torkil og Tone vil holde foredrag om fotografi og gå gjennom deltakernes utvalgte bilder fra turen underveis. Begge er selvfølgelig også tilgjengelige for spørsmål underveis. Du trenger en laptop til å redigere bildene dine. Angående utstyr så velger du selv hva du vil ha med, men vi anbefaler å ikke bære på for mye. Om du vil fotografere på natta så er det lurt å pakke et stativ. Nærmere informasjon og pakketips vil bli gitt når avreise nærmer seg. Torkil Færø (fotograf og lege) og Tone Solholm (fotograf og grafisk designer) har holdt fotokurs i mange land. Bli nærmere kjent med oss her.

DERSOM DU HAR SPØRSMÅL
Har du spørsmål angående det fotografiske sender du en epost til Torkil: tone@kairosworks.no
Om du lurer på noe angående Kapp Verde, reisen eller overnatting kontakter du Explorer Travel: post@exploretravel.no

PÅMELDING
Sikre deg en plass ved å sende en e-post til tone@kairosworks.no
I emnefeltet skriver du «Påmelding til Fotoreise på Kapp Verde 2018», og så trenger vi ditt fulle navn, adresse og telefonnummer.

Velkommen til naturperlen i Atlanterhavet!

Frisk hilsen fra Tone og Torkil
 -
Velkommen til fotoreise på Kapp Verde! Denne øyperlen i Atlanterhavet byr på fargerike mennesker, kultur, arkitektur og natur. Et skikkelig fotoeventyr venter deg...

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu