Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Fotokurs i "kardemommebyen" Villajoyosa, Spania

Kurset holdes i den vakre lille kystbyen Villajoyosa en halv time fra Alicante, en herlig “kardemommeby”. Byen er veldig sjarmerende med smale gater, gamleby, fin strandpromenade og en deilig lang strand. Byen har lite turister og omtales gjerne som “den siste Spanske” byen langs kysten.
Ta de beste bildene i vennekretsen din – lær direkte fra fotografene

13-17. oktober 2018 – Ledige plasser

Gjør som mange andre fotointeresserte har gjort – lær foto på en spennende reise

Ta kontroll over ditt kamera
Lær lyssetting med enkle virkemidler
Skap spennende landskapsbilder
Få de virkelig gode stemningsbildene
Komposisjon; hvordan skape magien i bildet
Lær å ta gode portrettbilder
På dette kurset lærer du å skape de bildene du ønsker. Lag bilder med uskarp bakgrunn, få skarpe bilder, “frys” bevegelser i bilder og få nok lys på bildet ditt. Vi lærer deg trinn-for-trinn hvordan du skal stille inn kameraet for å lage de bildene du ønsker.

Hvordan få godt lys på et bilde? Med enkle virkemidler lærer du hvordan du får nok lys på et bilde, hvordan “lese” lyset – og bruke lyset til din fordel.

Landskap, omgivelser og feriestemning – lær hvordan du lager bilder som fenger. Få med stemning, lys og skap bilder som blir lagt merke til. Lær hvilke virkemidler du kan bruke for å få bilder som skiller seg ut i mengden.

Hva skal man ha med i et bilde, og hvor skal man plassere det i bildet? Lær teknikkene for hvordan utsnitt og plassering i et bilde kan heve ditt bilde vesentlig.

Vil du være med å fotografere en spansk modell? På kurset vil du få forklart hvordan et godt portrettbilde skapes, og du vil selv få prøve ut dette på en amatørmodell. Her fotograferer du under veiledning av fotografene, og ser hvordan profesjonelle fotografer jobber med en modell.

Kurset er lagt opp for å kunne gi deltakerne mest mulig læring. Dagene starter med en forelesning – hvor vi trinn-for-trinn forteller hvordan du skal gå fram for å lage bedre bilder. Deretter får du prøve ut teorien i praksis ved fotografering ute i felten, hvor du får veiledning av fotografene. Hver ettermiddag har vi bildevisning hvor vi evaluerer dagens bilder. Du får tilbakemelding på dine bilder; hva var bra i bildene dine og tips til hvordan du kan heve deg ytterligere.

Dette sier tidligere deltakere:

“- Kurset hadde en fin balanse mellom teori og praksis. Vi ble delt i grupper som sikret at hver enkelt fikk nyttig tilbakemelding på bildene. Jeg lærte mye. Sosialt fungerte det veldig bra med felles middager på kvelden. Jeg har fått flere venner jeg nå kan dele hobbyen min med.” Eirik Ihlen, Oslo.

“- Vil takke for et lærerikt, inspirerende, flott og sosialt fotokurs. Anbefales på det varmeste!!” Asbjørn Svenskerud, Ørje

“- For meg som bestandig har brukt auto-funksjonen har dette vært svært nyttig! Heretter blir det “bare” bruk av de andre innstillingene. Det var også nyttig å lære den beste komposisjonen av et motiv. Siste dagen med portrett var også veldig nyttig! Dessuten virkningen av sol og skygge.” Helge Fossnæs, Son.

“- Veldig bra! Fin fordeling mellom teori og praktiske øvelser. Faglig flinke kursholdere. Alltid positive og åpne for spørsmål og veiledning. Inkluderende. Flotte omgivelser, sosialt og hyggelig. Fint med tilbakemeldinger på egne og andres bilder. Ja, – jeg vil på kurs igjen her i Villajoyosa!” Sissel Isaksen, Drøbak.
Program:
Dag 1 – Ankomst og tid på egen hånd. Kl. 19 Infomøte, deretter felles middag langs strandpromenaden.
Dag 2 – Forelesning kamera/kamerateknikk, lys, komposisjon. Fotografering under veiledning. Bildeutvelgelse. Bildevisning med tilbakemelding på dine bilder. Felles middag i gamlebyen.
Dag 3 – Forelesning landskap/strand/bybilder. Fotografering landskap/bymiljø under veiledning. Denne dagen er vi ofte ute og fanger det nydelige morgenlyset. Bildeutvelgelse. Bildevisning med tilbakemelding på dine bilder. Felles middag, kanskje tapas?
Dag 4 – Forelesning portrett/mennesker. Fotografering av portrett under veiledning, vi bruker en spansk modell (amatørmodell). Du får veiledning i hvordan du best tar bilde av din modell mht lys, bakgrunn og positur. Bildeutvelgelse. Bildevisning med tilbakemelding på dine bilder. Oppsummering. Felles middag, kanskje på hotellet.
Dag 5 – Frokost. Matmarkedet – kjøp med olivenolje, Serranoskinke og Manchego ost. Tid på egenhånd. Hjemreise.

Hvem passer kurset for?
Kurset passer fint for nybegynnere. Det passer også for deg som har fotografert mye, men ønsker å lære å bruke ditt kamera. Fotograferer du i jobb-sammenheng passer kurset veldig bra – her lærer du mye på få dager; både landskapsbilder, miljøbilder, portrettbilder samt innstillingene og riktig bruk av kamera.

Vi tar initiativ til felles middag i gamlebyen eller på strandpromenaden hver kveld. Middagene er veldig hyggelige, gjerne på langbord med prat om foto og annet i hyggelig selskap. Middagen er frivillig og ikke inkludert i kursprisen.

Villajoyosa: Kurset holdes i den vakre lille kystbyen Villajoyosa en halv time fra Alicante, en herlig “kardemommeby”. Byen er veldig sjarmerende med smale gater, gamleby, fin strandpromenade og en deilig lang strand. Byen har lite turister og omtales gjerne som “den siste Spanske” byen langs kysten. Vi bor på flotte Hotel Allon langs strandpromenaden. Hotellet har fire stjerner og ypperlig standard, alle får balkong og havutsikt. Invitasjon til felles middag hver kveld. Ypperlig mulighet for også å nyte strandliv, gå/-sykkelturer, tur til fjelllandsbyer m.m. Mulighet for ekstradøgn på hotellet i for- eller etterkant av kurset.

Kursledere: Fotograf Tone Haugerud og Solveig Grande. Tone og Solveig har hatt kurs i Villajoyosa siden 2013, og får veldig gode tilbakemeldinger fra deltakerne. Begge er prisbelønte. Haugerud ble årets fotograf (NFF/familie) i 2016, Grande er kåret til en av landets beste bryllupsfotografer.

Kurspris kr. 8950 inkludert kurs, overnatting i dobbeltrom og frokost. Øvrige måltider er ikke inkludert. Kurspris A-Kort kunder: kr. 7950.

Flyforslag: Norwegian, SAS og Ryanair flyr til Alicante fra flere flyplasser i Norge.
Transfer Alicante flyplass – Villajoyosa: www.mariannetours.no, mail@mariannetours.com, ca. kr. 350 t/r.Mer info: tone.haugerud@online.no tlf. +47 970 64131 eller solveig.grande@gmail.com tlf. +47 934 03073
Grandefoto -
"Kardemommebyen" Villajoyosa
Grandefoto
Grandefoto - Gamlebyen
Gamlebyen
Grandefoto
Grandefoto - Portrettfotografering i gamlebyen
Portrettfotografering i gamlebyen
Grandefoto

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu