Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Fotoreise til regnskog

Blie med på en fotoreise til regnskogene i Panama i Mellom Amerika med Øyvind Martinsen og Zizza Gordon.
Regnskog i Panama
Har du hørt lyden av brøleaper ved soloppgang?
Dato:
4-11 august, 2019
Totalt: 8 dager, søndag til søndag.
Vi kan også arrangere turer på andre datoer på forspørsel, og det bør være en gruppe på minimum 4 personer. Ønsker du å forlenge oppholdet med en annen tur, kan det gjøres på forespørsel.
Guider: Øyvind Martinsen og Zizza Gordon
Pris: 2.450 $ (Amerikanske dollar)
Beløpet betales inn 6 uker før avreise.
Påmelding til: oyvind@martinsenvisions.com
Maks 6 deltagere pr. tur
www.martinsenvisions.com

Panama ligger i Mellom Amerika og grenser til Costa Rica i vest og Colombia i øst. Panama har et stort biologisk mangfold, og veldig variert natur inkludert regnskoger, fjellområder, kyst, vann og elver.
Det finnes totalt 1002 forskjellige fuglearter i Panama, og vi har i tillegg 220 forskjellige pattedyr, 1200 forskjellige fiskeslag, 175 amfibier, 240 reptiler, over 10000 forskjellige planter, og vakre sommerfugler.

På denne turen skal vi utforske regnskogene fra båt, og til fots. Temaene kan være mange: landskap, makrofoto, dyr- og fugleliv, eller kunstfoto. Fotomulighetene er uendelige, men vi garanterer ikke hva du vil se, men det vil bli utallige møter med mange forskjellige skapninger og vakker tropisk natur. Vi kan for eksempel møte på dyr som dovendyr, white-nosed coati, oter, manatee, brøleape, white-throated capuchin, geoffroys tamarin, western night-monkey, agouti, jesus christ lizard, iguana, villsvin, maursluker, capybara som er verdens største gnager, krokodille, skilpadde, kaiman m.m. Det er utallige fargerike fugler vi kan se og blant dem er en av de flotteste: Keel-billed Toucan. Panamas største fugl, og nasjonalfugl, harpy eagle, er også observert i regnskogene her de siste årene, og det er mange fargerike papegøyer. I tillegg finnes utallige kolibris, fargerike trogon, motmot, og hakkespetter for å nevne noen. Jeg kan ikke liste opp alle 1002 fugleartene her, men det vil bli utallige muligheter for spesielle bilder! Den tropiske Panama naturen har også mye å by på av trær, planter og blomster. Vakre sommerfugler finnes i mange fargekombinasjoner, og en av de vakreste er Blue Morpho.
Vi bor på en lodge i Soberania nasjonalpark hvor vi er omgitt av regnskog og mye fugle- og dyreliv, og det er helt fantastisk å våkne opp til lyden av regnskogens liv. På kvelden kan du slappe av i en hengekøye, med en kald øl, etter en god middag på lodge'en.
Å være på en tur gir læring, inspirasjon, naturopplevelser og man får nye venner.
Har du en glødende interesse for natur og naturfoto vil du ha stort utbytte av det vi kan tilby på denne turen. Ikke-fotografer kan gjerne bli med på turen, men de må da være klar over at turen er lagt opp for naturfoto, og de bør være interessert i natur.
Klimaet i dette området i Panama er tropisk. På natten er det vanligvis 17-20 grader, og midt på dagen kan det være fra 27-30 grader i regnskogen. Panama har to sesonger: regnsesongen og den tørre sesongen. I regnsesongen regner det ikke hele tiden, men i dette området kommer det vanligvis en frisk ettermiddagsbyge som varer cirka en halv time. I den tørre sesongen er det også muligheter for en kort forfriskende regnbyge, selv om det kan gå noen dager i mellom regnbygene.

Vi har organisert alt for deg slik at du kan komme og ta bilder og nyte mange naturopplevelser i Panama.
Vi har operert fotoekspedisjoner i Panama siden 2004, og kjenner landet veldig godt, og vi har spesialisert oss på å guide andre naturfotografer til forskjellige lokasjoner i dette vakre landet.

Hva trenger du å ta med?
Av klær er det fint med lette hiking-boots for turene, og lette sko/sandaler for bruk i lodge. Vi anbefaler at du tar med lette langarmede skjorter og bukser som tørker fort og som ikke er for varme. Vi anbefaler langarmet for beskyttelse mot sola. Ta også med en solhatt/caps, solbriller og solkrem. Ta også med en lett regn/ vindjakke.
Valutaen i Panama er amerikanske dollar, og vi anbefaler at du tar med noen kontanter. Penger kan tas ut på flyplassen eller i Panama city.
Fotoutstyr velger du selv avhengig av hva du er interessert i. Vi anbefaler et teleobjektiv for dyr og fugler, et makroobjektiv for detaljer, og vidvinkel/ vidvinkelzoom for landskap. Stativ er alltid nyttig, og det samme er en snorutløser, ekstra batterier m/lader og kontakt-adapter (USA), og nok minnekort.
Vil du redigere bilder under på kvelden tar du med en laptop med ditt foretrukne bildebehandlingsprogram (vi anbefaler Adobe Lightroom)
Anbefalt bok:
The birds of Panama, George R. Angehr and Robert Dean.

Praktisk:
På dag 1 av turen henter vi deg på ditt foretrukne hotell i Panama City kl. 09.00. (Derfra har vi en times kjøretur til lodge'en.) Vi anbefaler at du bruker Hotell Albrook Inn, se www.albrookinn.com Hotellet ligger bare 15 minutter i taxi fra flyplassen, og du betaler ca. 25 dollar for taxien.
På turens siste dag kjører vi deg til ditt foretrukne hotell i Panama City.
Inkludert i turen er:
Overnatting på lodge, innenlands transport med bil og båt i Panama, mat og drikke, guiding, og nasjonalpark avgifter.
Ikke inkludert:
Flyreise til og fra Panama er ikke inkludert i prisen. KLM og Lufthansa har direkteflygninger fra hhv. Amsterdam og Frankfurt, og det er også mulig å benytte andre flyselskaper. Prisen Norge - Panama tur/retur ligger vanligvis på 7000-9000 kroner.

Hvis du kansellerer turen mindre enn 6 uker før turstart, refunderes bare 50% av det innbetalte beløpet. Kansellerer du pga. sykdom får du dekket innbetalingen ved din egen reiseforsikring.

Send en e-post til oyvind@martinsenvisions.com, eller ring på telefon 98402728 så snart som mulig om du er interessert.

Les hva tidligere klienter sier:
"Jeg har vært på den mest ekstraordinære fotosafari i hele mitt liv! Operatøren Panama Photo Explorations, eid av Øyvind Martinsen og Zizza Gordon, har tatt meg på en tur rundt i Panama jeg ikke trodde var mulig! De er begge profesjonelle fotografer og var villig til å dele sin kunnskap med meg, som er en profesjonell amatør. Turen var virkelig veldig godt planlagt og organisert. Turen er en fotografs drøm gjennom eksotiske Panama.
Jeg ble guidet gjennom store deler av Panamas varierte nature inkludert regnskoger, mangrove skoger, ørken, sky skog, og det har vært en glede å delta. Jeg kan på det sterkeste anbefale turene til alle som er interessert i økologi og fauna, og naturfotografering. Under Øyvind Martinsen og Zizza Gordons guiding kan jeg si at jeg aldri har tatt bedre bilder.
Beste hilsener
Reidar Rindal"

"Vil bare sende en liten takk til dere,etter fine turdager i Panama.
Anne og jeg syntes opplegget med å være noen dager i Gamboa v/Panamakanalen med forskjellige mål i nærområdet var flott, for så å reise videre vestover til Penonome og noen dager der med forskjellige mål i nærområdet. Alt fra fossefall til vidstrakte landskap foto. Så til slutt ende opp i grensen mot Costa Rica i en Lodge/hytte langt inne i skyskogen ca 2500 meter over havet.
Vi opplevde fantastiske dager med masse læring om fine foto objekter, og særlig spennende var foto jakten på quetsalen. Tiden gikk så alt for fort,men vi har med oss masse bilder som vi kan redigere og gjenoppfriske gode minner fra en fantastisk tur.
Håper det blir anledning å bli med dere på foto ekspedisjon igjen snart.
Med vennlige hilsner fra
Anne og Jan-Arne"

"Panama er for meg et land jeg ikke kan få nok av .
Når Øyvind Martinsen og Zizza Gordon er ansvarlig for organiseringen er du
nesten garantert suksess, det er i hvert fall min erfaring.
De beste opplevelsene på turen var nærbilder av tukan, krokodiller og den
unike naturen som strekker seg fra regnskog, hvite sandstrender og svale
høyfjell. Båt safariene på Lago Gatun og Rio Chagres må også nevnes, der så vi over 30
krokodiller og flere øgler i tillegg kommer et yrende fugleliv.
Foto turene til Øyvind og Zizza kan jeg anbefale hvis du ønsker og
oppleve Panamas natur på sitt beste."

Ole Bjørn Engen, Norge.
Øyvind Martinsen - Foto Reise til Panama
Foto Reise til Panama
Øyvind Martinsen
Øyvind Martinsen - Fotoreise til Panama
Fotoreise til Panama
Øyvind Martinsen
Øyvind Martinsen - Fotoreise til Panama
Fotoreise til Panama
Øyvind Martinsen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu