Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Mellom to årstider - Natur i endring. Fotokurs på Venabu Fjellhotell 26-28 oktober.

Bli med fotograf Olav Erik Storm på fotokurs på Venabygdsfjellet, og få teknisk innføring i kamerafunksjoner og praktisk fotografering ute i fjellet. Opplev fantastisk natur i et skifte mellom to årstider.
På Venabu fjellhotell har hatt vi gleden av å arrangere en rekke kurs i digital fotografering med deltagere fra hele landet siden 2003. Kursene går over en helg med grundig gjennomgang av kamerateknikk, menyvalg og innstillinger, turer ut i et fantastisk fjellområde, bildevisning med personlige, lærerike tilbakemeldinger.
Siste helgen i oktober benytter vi muligheten til å se hvordan fjellet endrer seg og nye og spennende motiver dukker opp. Overgangen mellom høst og vinter gir naturen et røffere preg som kan gi mange uvanlige, spennende og dramatiske bilder.
Kurset er særlig beregnet på de som ønsker å utnytte kameraet på en kreativ måte, og få mer ut av motivene. Vi gjennomgår kamerainnstillinger og får kontroll på eksponering, filformat, fokusering, hvitbalanse og bildekomposisjon. Vi vil fokusere på bruk av råformat, og arbeidsflyten fra opptak til etterbehandling av råfiler. Gjennom oppgaver som skal løses ute på tur i fjellet, får du personlig oppfølgning og hjelp.

Denne helgen ser vi også på portrettfotografering og bruk av ulike lyskilder. Utnyttelse, - og forståelse for lys og lyskilder vil være sentrale temaer denne helgen. Du vil lære å bruke både dagslys og blits, hver for seg og sammen. Når natten senker seg drar vi ut for å male med lys og bruke andre kreative teknikker.
Som kursdeltager lærer du viktige grep som gir deg bedre kontroll på kamera. Med eksempelbilder, demonstrasjoner inne og praktiske øvelser ute, vil fotograferingen bli mer bevisst, noe som vil gi deg bedre bilder. Oppgavebilder vises på storskjerm og kursleder gir konstruktiv og lærerike tilbakemeldinger. Vi baserer oss på at deltagere har med egen pc/mac, og har erfaring med innlastning og gjennomgang av bilder. Ta med kamerastativ og blits.
Vi legger stor vekt på høy sosial trivselsfaktor og hygger oss både ute og inne med felles måltider på et koselig familiedrevet fjellhotell. Denne helgen blir det også viltaften på Venabu med mye spennende mat og drikke! Bare dette måltidet er verdt turen til fjells!

Kursleder er fotograf Olav Erik Storm, som arbeider som reklamefotograf og holder en rekke kurs, workshops og foredrag blant annet i Oslo og på Venabu. Olav har utarbeidet et godt kursmateriell og er en inspirerende kursleder. Normalt er det 10 - 12 deltagere på et kurs slik at alle kan få individuell veiledning. Vi er ute og fotograferer i all slags vær så ta med klær og utstyr for årstiden. Husk at vi er oppe i 1000 meter over havet, så det kan være greit å ha med noen ekstra varme klær. Ikke glem lue og hansker i fotosekken når vi nærmer oss november og en ny vinter. Har du en termos så ta den med og få varme drikke med ut på tur.

Venabu Fjellhotell ligger sør for Rondane ved riksveg 27, midtveis mellom Oslo og Trondheim. Gjester som kommer med tog eller ekspressbuss kan avtale henting på Ringebu stasjon, kr 190,- pr person en veg.
Venabu Fjellhotell har plass til 100 gjester, hyggelige stuer, godt kjøkken og nye høystandard tømmerhytter for utleie. Vi ligger 932 moh på Venabygdsfjellet sør for Rondane ved riksveg 27 Ringebu – Folldal. Avstanden til Oslo er 250 km og til Trondheim 270 km.

Hyggelig sosialt fellesskap i en god atmosfære, ny kunnskap til å ta bedre bilder, gjør at mange av deltakerne kommer tilbake til oss på nye fotokurs. Mange hundre deltagere har vært med og felles inntrykk og tilbakemelding er at fotokursene på Venabu er både inspirerende og lærerike!
Kurs 26- 28. oktober 2018 pris kr. 4.750,- pr. person inkludert opphold og alle måltider fra fredag kveld til og med lunsj søndag. Dette blir det siste fotokurset på Venabu i år, så benytt anledningen til å henge deg på.

Velkommen til fjells og til hyggelig samvær med andre fotoentusiaster!
Du finner mer informasjon om hotellet og området på nettsiden; www.venabu.no


Hilsen fotograf Olav Erik Storm og hotellvert Line Tvete

Kontakt oss på; E-post: olav@stormphoto.no og venabu@venabu.no

Du finner mer informasjon om fotokurs på Venabu her;
http://storm-photo.net

Venabu fjellhotell, 2632-Venabygd. Tlf 61 29 32 00 E-post: venabu@venabu.no
Ved bestilling innbetales et depositum på kr 500,- pr deltaker til konto 2100.05.00116.

PROGRAM for helgen;

Fredag etter middag (kl. 20.00 - 22.30). Vi ser på eksponering og viktige innstillinger i kamera. Vi blir kjent med hvordan du får god kontroll på valg av filformat, fokusering, lysmåling og hvitbalanse.

Lørdag Kl. 09.00 etter felles frokost samles vi i møterommet for en gjennomgang med bildekomposisjon, forståelse for og utnyttelse av lys med illustrasjonsbilder . Med oppgaver som skal løses drar vi ut for å praktisere det vi har lært. Vi blir mer bevisst på form, linjer og farger, samt ser hvordan landskap kan fotograferes på en kreativ måte.
Etter lunch på hotellet (kl. 13.30 - 14.30) viser vi et utvalg av dagens bilder på storskjerm. Med personlige tilbakemeldinger som tar for seg både tekniske og visuelle utfordringer vil du lære mye av egne, og av andre deltagers bilder. Etter middag tar vi turen ut for å male med lys!

Søndag Etter frokost (kl. 08.00 -09.00) ser vi på portrettfotografering og bruk av ulike lyskilder. Vi vil arbeide med både blits og dagslys og se på ulike teknikker og måter å få frem et individuelt uttrykk. Det blir praktisk fotografering og bildegjennomgang av oppgavebilder, samt oppsummering og repetisjon før vi avslutter fotokurset med felles lunch.

Noen tilbakemeldinger fra tidligere kurs;

Hei Olav
Jeg må takke tilbake for hyggelige og utbytterike dager på Venabu. Jeg har sjelden eller aldri opplevd en så engasjert og motiverende kursleder som deg. Høy kvalitet på kurset og Venabu.
Nå er det opp til meg å praktisere det jeg har lært og bruke det supre kompendiet. Skal ikke se bort fra at det blir flere kurs.

Takk for fint fotokurs.
Dere har virkelig laget et flott kurs - for meg fungerte det fint og det var akkurat passe antall deltagere. Jeg lærte mye nytt, nå går jeg med "jukselapp" og tar bilder på forskjellige innstillinger, - for å lære. Kjempemoro - så snart blir det et album fra fotokurset å finne i hylla mi snart. Nok en gang takk for sosialt og inspirerende kurs - din entusiasme smitter!

Takk for et supert fotokurs!
Du gjorde en flott jobb, og jeg er veldig fornøyd med å ha fått en "crash" start med digital fotografering! Veldig, veldig bra! Jeg lærte utrolig mye, og har nå mye materiale å tenke på, teste & utforske videre når det gjelder fotografering & digital håndtering.

Hei!
Vil med dette få takke for et supert fotokurs på Venabu!
Rammene og tilretteleggingen var perfekte - en fin blanding av teori, praksis og sosialt samvær.
Jeg opplevde kursholder som faglig dyktig, en god formidler og motivator. Som selvlært amatør er det utrolig flott å få konstruktiv tilbakemelding på bilder man tar fra en profesjonell fotograf, og jeg skal gjøre mitt beste for å ta med meg rådene og innspillene videre:)
Vertskapet selv er dyktige fotografer, imøtekommende og varme personer, og ikke minst kunnskapsrike på lokalhistorie, tradisjoner, geografi, flora og fauna.
De gode måltidene og samspillet med kursgruppen, kursholder og vertskap ble for meg prikken over i-en for et lenge etterlengtet kurs!

Hei Olav.
Jeg må takke tilbake for hyggelige og utbytterike dager på Venabu. Jeg har sjelden eller aldri opplevd en så engasjert og motiverende kursleder som deg. Høy kvalitet på kurset og Venabu. Nå er det opp til meg å praktisere og bruke det supre kompendiet. -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu