Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Fotografér familien din!

Mange kommer på workshop og sier nærmest unnskyldende at de bare tar bilder av familien sin. Men hvilke bilder er viktigere enn dem? Kameraet er et nysgjerrighetsinstrument som hjelper deg til å studere dine nærmeste grundigere, oppdage sammenhenger som kanskje er skjult for vårt daglige vanebefengte blikk. Og ikke minst kan bildene bli en skatt som både du og andre familiemedlemmer vil sette pris på i årevis fremover.
«Hold deg nær hjemmet. Start med vennene dine og familien, folk som vil holde ut med deg. Du bør ta bilder av noe som har betydning for deg.»
– Annie Leibovitz, fotograf


Familie. Et enkelt ord med kompleks mening og varierende innhold. Samfunnets rammeverk og personlige, emosjonelle forhold. Bildene som bevarer minner og familiehistorier. Noen av dem kommer vi med glede tilbake til igjen og igjen. Andre lar vi helst ligge.

I mitt eget arbeid har det slått meg hvordan kamera ser forbi hverdagsligheten og viser meg barnas naturlige, iboende mystikk. Fortellingen om familien vil være forskjellig etter hvem som fotograferer og redigerer bildene. Din historie skal fortelles med din stemme. Hvordan ser den ut?

«De fleste familiealbum er en form for propaganda,
hvor familien framstilles som perfekt og hvor alle smiler»

― Martin Parr, fotograf


Hva er den typiske familien, egentlig? Alt fra smårutete idyll til bekmørke hemmeligheter vi helst holder unna dagslys utgjør bakteppet for de fleste av oss. Det eneste som er sikkert, er at den typiske familien er unik – og at bildet av den tradisjonelle kjernefamilien har fått selskap av en rekke nye familiestrukturer.

HVEM PASSER DENNE WORKSHOPEN FOR?
Workshopen Fotografér familien din passer for deg som ønsker å bruke kamera som verktøy for å utforske familien din, enten den er stor eller liten. Kanskje har du lenge hatt lyst til å gjøre noe mer ut av knipsingen av dine nærmeste, et ønske om å skape noe som skal vare for ettertiden. Kanskje har du allerede startet et prosjekt du ønsker å komme videre på. Eller du trenger inspirasjon til nye innfallsvinkler når det kommer til familiefotograferingen din.

HVA SKAL VI GJØRE?
Gjennom 4 kvelder kl 18–22 skal vi møtes i Kairos Workshops lokaler på Grünerløkka i Oslo. Det blir foredrag om fotografer som på ulike måter har jobbet med temaet familie, og du vil få en oppgave å fordype deg i mellom hvert treff. Datoene er 16. januar, 6. februar, 27. februar og 20. mars 2019. Vi skal se på og diskutere bildene dere tar fra gang til gang. Vår erfaring er at det er ekstremt nyttig å følge hverandres prosess. Vi lærer av hverandre. Målet er at din unike visuelle stemme og historie skal utvikle seg gjennom erfaring og inspirasjon.

Til første treff tar du med 15 bilder (printet i str A4). Vi går gjennom disse i fellesskap. Velg bilder som representerer ditt fotografiske nivå, hvor du står som fotograf. Du velger selv om dette skal være bilder av familien eller andre bilder du har tatt. Dersom du allerede har startet på et familieprosjekt du vil jobbe videre på så velg bilder fra dette. Du kan også velge å ta med en blanding av prosjektet og andre bilder. Det er viktig at du tar med bilder fordi det sier noe om blikket ditt, hvem du er, og det er nyttig for Tone når hun skal veilede deg videre. Det er også en fin måte å bli kjent med hverandre på! Velg bilder du ønsker tilbakemelding på. Vi holder en uformell og trygg atmosfære.

«Jeg har satt spesielt pris på hvordan Tone har gitt ærlig og positiv tilbakemelding til alle, involvert alle deltakerne, uansett nivå, slik at alle kunne utvikle seg, noe som gir en veldig god atmosfære i gruppa.»
– Anne-Sylvie Bonnet, tidligere workshopdeltaker


OM WORKSHOPHOLDEREN
Tone Elin Solholm (f.1974) utgjør halvparten av firmaet Kairos Workshops. Hun har lang erfaring med workshops både som deltaker og som kursholder. Bak seg har hun 3 fotobøker (The Giant´s Living Room, Song of Seikilos og Cinnamon Waves), separat- og gruppeutstillinger der familien står i fokus. Tone er også medforfatter av workshopbøkene Fotografér! og Fotografér familien din! som denne workshopen er basert på.

«Denne boka er fotoglede satt i system. Den handler mest om å fotografere mennesker, våre nærmeste, men har stor overføringsverdi også på andre fotografiske sjangre.»
― Anne Katharine Dahl, bruker av workshopboka


PRIS: 3900,-
Inkludert i prisen er foredrag, undervisning/bildegjennomganger, Fotografér familien din! workshopbok og personlig oppfølging.
Kaffe/te og enkel snacks er også inkludert.
NB: Kun 6 plasser

LURER DU PÅ NOE?
Dersom du skulle ha noen spørsmål er det bare å ta kontakt ved å sende en mail til tone@kairosworks.no

Velkommen til 4 kvelder påfyll og utvikling!
Hilsen Tone


PÅMELDING
For å sikre deg en plass på denne workshopen sender du en mail til tone@kairosworks.no
I emnefeltet skriver du «Påmelding til Fotografér familien din, januar–mars 2019», og så trenger vi ditt fulle navn, adresse og telefonnummer.
Påmelding er bindende.
Tone Solholm -
Tone Solholm
 -
Vi synes at læring skal være lekende lett, inspirerende, nyttig og gøy! Workshopen er basert på boken vår Fotografér familien din!, som inngår i avgiften.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu