Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Kontemplativ Helg, Oslo

Er det mulig å fotografere kontemplativt i byen? Klart det! Bli med på denne helgeworkshopen i Oslo som handler om å fotografere med utgangspunkt i å ta imot mer enn å fange bildene.
HVA ER DETTE OG HVEM PASSER DET FOR?
I all fotografering er tilstedeværelse viktig. Når det kommer til kontemplativ fotografering er det selve nøkkelen. Men du trenger flere nøkler. Nøkler som låser opp ulike stengsler som hindrer deg i fotografisk utforsking og utvikling. Disse vil du introduseres for denne helgen.

Vi skal bli kjent med en side ved fotografering som ofte er oversett, men som rommer frigjøring fra inngrodde vaner og forventninger. Om du fram til nå har vært mest opptatt av å fange det avgjørende øyeblikket vil du i løpet av denne workshopen få innblikk i en annen type tilnærming til det å fotografere. Selv her i Oslos myldrende liv, støyende trafikk og til dels høye puls kan du lage bilder med et kontemplativt utgangspunkt. Det hele starter med deg ­og hvordan du velger å møte omgivelsene.

Denne helgeworkshopen passer for deg som er nysgjerrig på hva kontemplativ fotografering egentlig er, hva det kan gi og hvordan en slik tilnærming kan åpne for nye veier til å se og lage bilder. Om du er en fersk eller dreven fotograf har mindre betydning. Utvid din fotografiske horisont og legg til nye nøkler på nøkkelknippet ditt!

ARBEIDSFORM
For deg som har deltatt på våre tidligere workshops i kontemplativ fotografi vil du kjenne igjen arbeidsmetode og tankegang. Nå trenger vi enda dypere inn i materien.

Du trenger ikke avansert kamerautstyr, bruk et kamera du er venn med og eventuelt et stativ. Før bildegjennomgangene leverer du bildene på en minnepinne. Ta med notatblokk, nysgjerrighet og et åpent sinn. Som alltid på våre workshops holder vi en uformell og trygg atmosfære.

Til første kveld tar du med 15 fotografier du selv har tatt + 3 bilder som gir deg en opplevelse på noe vis. Disse siste 3 kan være ditt eget eller andres arbeid, og de trenger heller ikke være fotografier. Det kan like gjerne være maleri, grafikk eller annet. Dette er en måte å bli kjent med hverandre på og bidrar til å åpne opp for et språk inn i den kontemplative bildeverdenen vi skal utforske.

«Ordinary things, when really seen, make extraordinary photos. Such photos seem to make themselves. They seem like presents that we´re given.»
– David Vestal


OM WORKSHOPHOLDEREN
Tone Elin Solholm (f.1974) utgjør halvparten av firmaet Kairos Workshops. Hun har lang erfaring med workshops både som deltaker og som kursholder. Bak seg har hun 3 fotobøker (The Giant´s Living Room, Song of Seikilos og Cinnamon Waves), separat- og gruppeutstillinger. Tone er også medforfatter av workshopbøkene Fotografér! og Fotografér familien din!

DAGSPLAN
Fredag 1. februar kl 18–21.30:
Presentasjonsrunde. Vi ser på og snakker om bildene hver enkelt har tatt med.
Foredrag

Lørdag og søndag 2.–3. februar:
Formiddagene bruker du til å fotografere og gjøre et bildeutvalg. Legg de du mener er de 20 beste på minnepinne.
Klokka 13 møtes vi igjen til levering av minnepinne, gjennomgang av dagens bilder og undervisning.
Vi runder av klokka 18 begge dager.

Dagsplanen kan bli endret om vi ser at det er hensiktsmessig.

PRIS: 2950,-
Inkludert er foredrag, bildegjennomganger, snacks og kaffe/te.
Påmelding er bindene. Det gis ingen refusjon ved avbestilling.

Kun 6 plasser.

LURER DU PÅ NOE?
Dersom du skulle ha noen spørsmål, ta kontakt med Tone: tone@kairosworks.no

Velkommen til helgeworkshop!
Hilsen Tone Solholm


PÅMELDING
For å sikre deg en plass på denne workshopen sender du en mail til tone@kairosworks.no
I emnefeltet skriver du «Kontemplativ helg Oslo, februar 2019», og så trenger vi ditt fulle navn, adresse og telefonnummer.
Tone Solholm -
Tone Solholm
Tone Solholm -
Tone Solholm
Innstillingene i hodet er minst like viktige som innstillingene i kameraet. Gled deg til å åpne nye dører i bildeutviklingen din.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu