Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

AKTFOTO - KUNSTFOTO

1.I AKTFOTO søker vi det estetiske og kunstneriske i å bruke lys, skygge og utsnitt i den nakne kroppens linjer og former.
2. I «KREATIVITET I MOTIV OG TEKNIKK» går vi litt utradisjonelt til verks for å lage bilder. Vi skal utnytte eksperimentelle og utradisjonelle metoder
I AKTFOTO søker vi det estetiske og kunstneriske i å bruke lys, skygge og utsnitt i den nakne kroppens linjer og former. Vi jobber med kvinnelig modell og prøver ut ulike lyssettinger med studiolys, naturlig lys, teknikken «male med lys» og prøver kreativ bruk av kamera/lys/bevegelse/posering. Det blir signert en kontrakt mellom fotograf og modell. Du trenger ikke å ha prøvd aktfotografering tidligere eller ha erfaring med studiolys. Men du må ha et seriøst forhold til aktfoto.

I «KREATIVITET I MOTIV OG TEKNIKK» går vi litt utradisjonelt til verks for å lage bilder. Vi skal utnytte eksperimentelle og utradisjonelle metoder for å oppdage «nye» og interessante motivområder og skape bilder som vi ikke ser med det blåtte øyet, men som likevel har visuelle, estetiske og kunstneriske kvaliteter. I dette temaet blir det gitt en felles innføring med påfølgende oppgaver å velge fra.

Kursdeltakerne veksler mellom aktfotografering og kreativ bruk av kamera og motiv. Denne kombinasjonen er for at det ikke skal bli for mange i studio samtidig, men også for å gi nye impulser og ferdigheter til å lage interessante og "uvanlige" bilder.


Hvor: Workshopen holdes på Sund Folkehøgskole, som ligger idyllisk til ved Straumen i Inderøy kommune i Nord Trøndelag. Ca 1t 30 min kjøring nord for Trondheim, 1t. 10 min nord for Værnes, 7 km fra Røra togstasjon For de som trenger overnatting, kan dette være mulig på folkehøgskolen, men det er få rom ledig. Så si ifra ved påmelding.

Om kursleder: Reidulv Lyngstad har lang og bred erfaring. Jeg er pedagog, har vært fotolærer på fotolinje, fotograf og fotokunstner. Jeg har holdt 40-50 kurs innen kunstfoto, aktfoto og eksperimenterende foto. Jeg har også vært kursholder på flere nordiske kunstfestivaler og har oppnådd en rekke priser og medaljer i nasjonale og internasjonale konkurranser, var med på det norske landslaget i aktfoto i 2015. Jeg har mottatt kunst-stipend, har hatt mange separatutstillinger og utstillinger sammen med andre

Betalingspolicy: Kr. 900,- betales få dager etter bekrefta opptak. Resten betales innen 1. februar 2019. Ved eventuell avlysing av workshopen, blir alt tilbakebetalt. Må du selv avlyse, betales ikke første delbetaling tilbake. Restbeløpet tilbakebetales i sin helhet hvis avmeldinga kommer innen 10. februar. 50% innen 20. februar.
Påmelding innen 27. desember 2018 til Reidulv Lyngstad, e-post: r-lyng@online.no Eventuelt mer info: Mob.: 97985587. Det er i alles interesse å vite på et tidlig tidspunkt om kurset blir noe av. Vil du delta, så ikke vent til påmeldingsfristen! «Først-til-mølla»-prinsippet!
R. Lyngstad -
R. Lyngstad
R. Lyngstad -
R. Lyngstad
R. Lyngstad - Kurs-situasjon
Kurs-situasjon
R. Lyngstad

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu