Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

2-DAGERS INSPIRERENDE KURS I LIGHTROOM CLASSIC

Adobe Lightroom Classic er et fantastisk program med mange funksjoner. Vi går gjennom oppsett, moduler, verktøy, redigering, soundslides og fotobøker og gir deg kunnskap og inspirasjon til å ta bildene dine til et nytt nivå!
Adobe Lightroom Classic CC er et fantastisk program med mange muligheter og finesser og du tar raskt og enkelt bildene dine til et høyere nivå uten å måtte lære deg Photoshop som er et adskillig mer krevende program. Lightroom Classic er også en suveren rå-konverterer for deg som jobber videre med bildene dine i Photoshop. Selv bruker jeg begge programmene daglig i mitt arbeide som fotograf.

I Lightroom Classic holder du lett oversikt over alle bildene dine i biblioteket. Vi går gjennom programmets forskjellige moduler, verktøy og funksjoner og ikke minst setter vi opp programmet slik at det fungerer optimalt.

På kurset redigerer vi flere typer bilder som landskap, eksteriør, HDR, panorama og portrett. Vi jobber med komposisjon og utsnitt, hva vi skal fremheve og skjule i bildet, svart/hvitt og toneringer, oppskarping hvordan legge fokuset i bildet m.m. Det blir stadig mer vanlig å retusjere portretter, og i Lightroom 5 og nyere er dette mulig. Vi gjør dette sammen, på det samme bildet og med fokus på et naturlig resultat. Lightroom har mange innebygde presets og jeg har samlet linker til en del fine, gratis presets som dere får i forkant av kurset. Og vi går gjennom hvordan vi lager våre egne presets, også for hud-retusj.

Vi går også gjennom formater, publisering på nett og sikker arkivering av bilder. Sikker arkivering er svært viktig i en tid med teknikk i rask endring. Og vi vil også lage bildeshow med musikk og se på de fineste fotobøker direkte linket til www.blurb.com

Etter å ha holdt en rekke en-dags kurs i Lightroom Classic de siste årene har jeg erfart at det er mye å sette seg inn i og beherske. Det blir rett og slett litt for mye teknikk og for lite tid til redigering og alt man måtte lure på og forstå på en enkelt dag, selv om den er lang. Jeg har derfor videreutviklet kurset slik at du som virkelig vil lære deg Lightroom Classic får et bedre utgangspunkt og lettere kan gå videre på egenhånd.

PRAKTISKE OPPLYSNINGER Kurset holdes torsdag 14. februar og tirsdag 19. februar kl. 10 - 17 hos Interfoto på Skøyen i Oslo. Vi har valgt å dele opp kurset med noen dagers mellomrom slik at du som deltager også får tid til å praktisere hjemme mellom kursdagene - praksis er utrolig viktig for å lære redigering. Kursavgiften er kr 3950 og inkluderer fyldig kompendium på ca 30 sider, lunch samt frukt og kaffe/te hele dagen. Du får også rabatt hos Fotocare verksted som holder til i samme bygg som Interfoto: Lever inn kameraet ditt når du er på kurs og få det renset på dagen. Fotocare spanderer ekspresskostnaden.

Du må ha med egen laptop med Lightroom Classic CC (NB! Ikke Lightroom CC) installert og sørge for at du kan åpne programmet da vi har mye vi skal gå gjennom og derfor ikke kan bruke alles tid på dette. Får du ikke dette til er det best at du følger med og tar notater underveis. Notater er jo lurt uansett.

Ha også gjerne med Wacom tegnebrett som gjør det mye lettere å jobbe med bildene. Et lite tegnebrett er fint og du trenger heller ikke kjøpe det dyreste. Bruk faghandel og få hjelp til å velge i forhold til datamaskinen din. Viktig også å vite at det tar litt tid å venne seg til tegnebrett så om det er helt nytt for deg bør du også ta med mus.

Undervisningen foregår på storskjerm. Gratis prøveversjon kan lastes ned på www.adobe.no – velg engelsk versjon da bøker og opplæringsmateriell er på engelsk. Det ligger mye bra på YouTube og ellers på nettet.

Maksimumsantallet er 10 og din påmelding er bindende. Referanser fra andre kursdeltakere finner du her www.annehelenegjelstad.com/oslo-baerum-fotokurs-referanser

Send din påmelding på e-post til Karen@interfoto.no - hun trenger også din postadresse og ditt telefonnummer for å kunne registrere deg.

Bildene mine og mer informasjon om kursene mine finner du på nettsiden min www.annehelenegjelstad.com

For spørsmål ring meg gjerne på 90 82 54 57 eller send en e-post til meg på ah@annehelenegjelstad.com

Velkommen til noen hyggelige, arbeidsomme, lærerike og ikke minst inspirerende dager!
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu