Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

2-DAGERS GRUNNKURS I PHOTOSHOP

Adobe Photoshop er et program med uendelige muligheter for redigering av bilder. Photoshop er også et avansert program som gjør det viktig å begynne med oppsett, grunnleggende teknikker og forståelse for hvordan programmet og dets funksjoner er bygget opp.
Jeg har nå laget et nytt grunnkurs i Adobe Photoshop for fotografer, og målet er at du som ikke kan noe som helst skal lære å bruke programmet og at du som har litt kunnskaper skal få påfyll, teknikker og inspirasjon til videre utvikling slik at du kan ta bildene dine til et nytt nivå. Jeg deler alle teknikker jeg kan, viser deg hvordan jeg redigerer bildene mine og forteller hvorfor jeg gjør akkurat det jeg gjør. Redigeringen starter i Lightroom Classic hvor jeg også velger ut bildene mine. Undervisningen foregår på storskjerm og vi jobber på det samme bildet. På Photoshopkurs hos meg lærer du selvsagt å jobber non-destruktivt slik at det opprinnelige bildet forblir urørt!

Vi starter fra scratch og setter opp Photoshop så det fungerer optimalt. Vi setter også opp Bridge - et viktig program for oss fotografer. I Photoshop jobber vi i lag. Det innebærer at vi kan viske effekter inn og ut når vi bruker masker. I Photoshop kan vi også legge inn andre bilder, nye bakgrunner og erstatte utbrente himler.

Med utgangspunkt i portrett går vi gjennom lag, masker, verktøy, teknikker og funksjoner. Vi jobber med clone, heal og patchtool for å fjerne distraksjoner. Og vi jobber med forskjellige typer toneringer, svart/hvitt og bruntoner, etterbelysning og stemning, kontrast, vignettering, blurring og oppskarping og bruk av actions som letter mange av redigeringstrinnene vi gjør på hvert eneste bilde. Alt du lærer kan du selvsagt bruke på alle typer bilder.

PRAKTISKE OPPLYSNINGER Kurset holdes torsdag 7. mars og tirsdag 12. mars kl. 10 - 17 hos Interfoto på Skøyen i Oslo. Vi har valgt å dele opp kurset med noen dagers mellomrom slik at du som deltager også får tid til å praktisere hjemme mellom kursdagene - praksis er utrolig viktig for å lære redigering. Kursavgiften inkluderer fyldig kompendium på ca 30 sider, Photoshop actions, lunch samt frukt og kaffe/te hele dagen. Du får også rabatt hos Fotocare verksted som holder til i samme bygg som Interfoto: Lever inn kameraet ditt når du er på kurs og få det renset på dagen. Fotocare spanderer ekspresskostnaden.

Du må ha med egen laptop med Photoshop installert. Undervisningen foregår i Photoshop 2018 (ikke oppdater til 2019 om du har 2018 - det tar tid før store, nye versjoner fungerer optimalt). Du MÅ ha Photoshop på engelsk og du må sørge for at du kan åpne programmet - vi har mye vi skal gå gjennom og derfor ikke kan bruke alles tid på dette. Får du ikke dette til er det best at du følger med og tar notater underveis. Gratis prøveversjon av Photoshop kan lastes ned på www.adobe.no. Det ligger mye bra på YouTube og ellers på nettet, også av denne grunn er engelsk versjon det beste.

Ha også gjerne med Wacom tegnebrett som gjør det mye lettere å jobbe med bildene. Et lite tegnebrett er fint og du trenger heller ikke kjøpe det dyreste. Bruk faghandel og få hjelp til å velge i forhold til datamaskinen din. Viktig også å vite at det tar litt tid å venne seg til tegnebrett så om det er helt nytt for deg bør du også ta med mus.

PÅMELDING & KANSELLERING Maksimumsantall er 10. Din påmelding er bindende. Ved sykdom og andre uforutsette hendelser innen 60 dager før workshopen refunderes kursavgiften minus administrasjonsgebyr på kr 800. Kansellerer du senere må du betale full kursavgift. Tog- og flybilletter refunderes ikke så ta høyde for dette hvis du bestiller transport og overnatting.

Maksimumsantallet er 10 og din påmelding er bindende. Referanser fra andre kursdeltakere finner du her www.annehelenegjelstad.com/oslo-baerum-fotokurs-referanser

Send din påmelding på e-post til Karen@interfoto.no - hun trenger også din postadresse og ditt telefonnummer for å kunne registrere deg.
Bildene mine og mer informasjon om kursene mine finner du på nettsiden min www.annehelenegjelstad.com

For spørsmål ring meg gjerne på 90 82 54 57 eller send en e-post til meg på ah@annehelenegjelstad.com

Velkommen til noen hyggelige, arbeidsomme, lærerike og ikke minst inspirerende dager - jeg deler alt jeg kan med dere!
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu