Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

INSPIRERENDE KURS I FINE ART PORTRETT

Med fokus på styling og makeup for foto, lyssetting og redigering deler jeg alle teknikker som jeg bruker for å skape mine maleriske, premierte portretter. Med meg har jeg en dyktig stylist, to flotte modeller og eminente Arild Bergseth som setter det flottest lyset.
Vi gjentar suksessen og har satt opp nok en workshop i fotografering og redigering av Fine Art portretter. Jeg viser deg hvordan jeg poserer modeller og velger styling, og jeg viser lyssetting og redigeringsteknikker som jeg bruker for å skape mine maleriske, premierte portretter. For meg er deling av kunnskap og inspirasjon en drivkraft og jeg er en åpen bok og deler alt. Kurset er for deg som behersker kameraet ditt og kan basic redigering i Adobe Lightroom Classic og Adobe Photoshop. Trenger du grunnleggende opplæring i Photoshop, ta en titt her www.annehelenegjelstad.com/fotokurs-oslo-baerum-photoshop

SØNDAG Vi starter dagen med påfyll og inspirasjon. Hva er egentlig et Fine Art portrett og hvordan tar vi bildene våre til et nytt nivå i redigeringen? Vi går gjennom noen av mine Fine Art portretter og ser på originalbildene og arbeidsprosessen min frem til de ferdige bildene. Jeg viser hva jeg har gjort, hvilke teknikker jeg har brukt og hva jeg ønsker å uttrykke. Som mange vet er jeg også utdannet klesdesigner med 25 års erfaring i faget før jeg tok ny utdanning til fotograf. For meg faller derfor styling og fargebruk helt naturlig og jeg vil også snakke om hvordan vi kan bruke dette som en viktig del av bildene våre. Dette kan ofte gjøres på en enkel måte.

Jeg vil vise hvordan vi kan lage våre egne bakgrunner og endre disse i Photoshop, hvordan fotografere teksturer og søke dem opp på nettet. Jeg vil også vise og fortelle om hvordan og hvorfor jeg bruker teksturer i Fine Art portrettene mine.

Etter lunch kommer våre to flotte modeller og den dyktige stylisten Agnete Bjerknes som vil tipse oss om gode produkter og vise hvordan vi legger makeup for foto på modellene på en måte som er lett for oss å gjennomføre selv senere. Vi sørger selvsagt for flott styling, og om du ønsker kan du gjerne ha med dine egne effekter slik at du skaper bilder som blir enda mer personlige.

Det er viktig å lære seg hvordan lyset oppfører seg. Selv liker jeg jo aller best å jobbe med så naturlig lys som mulig, også i studio. Det jevne, vakre lyset gir en egen feeling i bildene som jeg intuitivt søker. I våre to studio-oppsett vil vi replikere dagslyset ved bruk av ledlys og slik skape det myke, vakre lyset som er perfekt for Fine Art portretter. Bruk av refleksskjerm inngår selvsagt i dette. Og ikke minst; Interfotos eminente lysmester Arild Bergseth blir med oss under fotograferingen og sørger for at vi får det aller beste lyset på enklest mulig måte.

Hjemmelekse: Å velge ut to bilder for gjennomgang søndag samt finne gratis teksturer på nettet.

MANDAG Jeg redigerer et par av mine bilder fra workshopen og viser teknikker som hud-retusj, dodge & burn, liquify, frilegging, toneringer, oppskarping m.m. Og vi går gjennom deltagernes beste bilder. Vi ser på komposisjon og utsnitt, hudtoner og styling, hva som bør fremheves og dempes i bildet, hvordan legge fokuset og ikke minst planlegger vi selve redigeringen og ser på hvordan vi kan bruke toneringer, teksturer mm. Blir det tid jobber deltakerne med sine egne bilder de siste timene og de som ønsker hjelp får selvsagt dette.

PRAKTISKE OPPLYSNINGER Kurset holdes søndag 17. og mandag 18. mars kl. 9 - 17 hos Interfoto på Skøyen i Oslo. Kursavgiften er kr 6500 og inkluderer innføring i makeup for foto med stylist, to flotte modeller, kursmateriell, teksturer, Photoshop actions, rabattkoder på redigeringsverktøy, lunch samt frukt og kaffe/te hele dagen. Du får også rabatt hos Fotocare verksted som holder til i samme bygg som Interfoto: Lever inn kameraet ditt når du er på kurs og få det renset på dagen. Fotocare spanderer ekspress-kostnaden.

Undervisningen i redigering foregår på storskjerm og i Photoshop CC 2018 og Lightroom Classic CC. Du må ha med egen laptop. Ha også gjerne med Wacom tegnebrett som gjør det mye lettere å jobbe med bildene. Et lite tegnebrett er fint og du trenger heller ikke kjøpe det dyreste. Bruk faghandel og få hjelp til å velge i forhold til datamaskinen din. Viktig også å vite at det tar litt tid å venne seg til tegnebrett så om det er helt nytt for deg bør du også ta med mus.

Ta gjerne med en portrett-linse som 50 mm, 85 mm og 105 mm om du har og gjerne et fotostativ. Det gir en egen ro og kontroll å bruke stativ til Fine Art portretter og vi trenger heller ikke skru opp ISOen så mye som vi ofte ellers må når vi lyssetter med ledlys.

PÅMELDING & KANSELLERING Maksimumsantall er 10. Din påmelding er bindende. Ved sykdom og andre uforutsette hendelser innen 60 dager før workshopen refunderes kursavgiften minus administrasjonsgebyr på kr 800. Kansellerer du senere må du betale full kursavgift. Tog- og flybilletter refunderes ikke så ta høyde for dette hvis du bestiller transport og overnatting.

Maksimumsantallet er 10 og din påmelding er bindende. Referanser fra andre kursdeltakere finner du her www.annehelenegjelstad.com/oslo-baerum-fotokurs-referanser

Send din påmelding på e-post til Karen@interfoto.no - hun trenger også din postadresse og ditt telefonnummer for å kunne registrere deg.

Bildene mine og mer informasjon om kursene mine finner du på nettsiden min www.annehelenegjelstad.com

For spørsmål ring meg gjerne på 90 82 54 57 eller send en e-post til meg på ah@annehelenegjelstad.com

Hjertelig velkommen på kurs i fotografering og redigering av Fine Art portretter - jeg deler alt jeg kan med dere!
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu