Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

LÁHKO NASJONALPARK WORKSHOP 2019

Nord for Svartisen i Nordland ligger et av de mest magiske landskapsområder i Europa – Láhko nasjonalpark. En relativt ukjent perle som byr på kilometervis av geologiske kunstverk som er blitt til gjennom tusener og millioner av år. Nasjonalparken er den største forekomsten av alpin karst i Europa– og her kan du vandre rundt med kamera og fange naturens egne kunstverk. Bli med på en fem dagers workshop i noe av det mest unike Norge har å by på. [Glomfjord, 17.-21. juli 2019]
Gjennom denne workshopen kan du få oppleve og fotografere landskapsformer du kanskje ikke trodde var mulig. Store bergflater med fantasiske kurver og mønstre preger fjellvidda Láhko i Salten. Fotomotivene kommer mot deg som en jevn strøm når du vandrer innover i nasjonalparken. Her finnes også canyons, elvegrotter og jettegryter.

I løpet av workshopen blir det også en dag med fotografering ved den vakre Svartisen i Meløy. Engabreen strekker seg helt ned mot fjorden og vi jobber langs iskanten. Vi skal også utforske nabokommunen Gildeskål med kamera. Her finnes spektakulære landskapsformer som er lite kjent.

Workshopen gir det mulighet til å fotografere i områder som ikke er «utfotografert» av fototurister fra hele verden. Du kan få skape unike bilder i en unikt landskap som er relativt uberørt av fototurisme.
Denne workshopen blir en liten gruppe – maksimalt 6 deltakere – slik at du ikke oppelver å bli én i mengden og måtte stå i kø foran fotomotivene. Du får også mulighet til god individuell veiledning og oppfølging dersom du ønsker dette.

Láhko er en relativt flat fjellvidde og terrenget er lett å bevege seg i. I Gildeskål blir turene mye kortere men enkelte steder kan det være litt bratt, men absolutt fremkommelig. Du må være vant til å gå på tur, men dette er ikke en spesielt fysisk anstrengende workshop. Imidlertid må du være forberdt på at vi er ute på tur hver dag. Vi starter tidlig hver morgen og er ute med kamera helt ettermiddag/kveld. Det blir lange dager med mange og spennende fotomuligheter. Denne workshopen handler først og fremst om å å være mye ute med kamera, det legges i svært liten grad opp til innendørs undervisning, foredrag etc.
©Bjørn Joachimsen - Láhko nasjonalpark
Láhko nasjonalpark
©Bjørn Joachimsen
©Bjørn Joachimsen - Láhko nasjonalpark
Láhko nasjonalpark
©Bjørn Joachimsen
©Bjørn Joachimsen - Láhko nasjonalpark i Nordland
Láhko nasjonalpark i Nordland
©Bjørn Joachimsen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu