Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Arkitektur gjennom en fotografs øye. Bli med på oppdagelsesreise i egen by!

LÆR Å FOTOGRAFERE ARKITEKTUR OG BYLANDSKAP
Vi gjør et dypdykk i arkitekturfotografering. La deg inspirere av Oslo, byen med det store hjerte. Fra Kampens gamle trehusbebyggelse til gråbeingårdene og 50 talls drabantbyene i Oslo øst, til Bjørvikas stål, glass og betong og til de små hyggelige parsellene i en kolonihage.
Vi skal gjennom disse dagene lære hvordan vi får de beste arkitekturbildene. Få orden i kaoset, ta bort uviktige ting, finn best mulig kameravinkel og utnytt lyset. Som landskap- og arkitekturfotograf må du ofte vente på det aller beste beste lyset. I tillegg til ren fotografisk undervisning, får du grunnleggende fotohistorie, da spesielt innen urban fotografering. Vi snakker om komposisjon og farger. Hvordan påvirkes vi og hva er behagelig for øyet?

Instruktør er arkitekturfotograf Tove Lauluten. Tove er født i 1972 på Rjukan i Telemark, men bor i Oslo. Hun har sin fotoutdannelse fra Bilder Nordic School of Photography og jobber i dag som arkitekturfotograf i eget firma. Hun var Interfotos debutantutstiller i 2011 og vant Vågåprisen på Morten Krogvold sin workshop i 2015.

Flere av Oslos prestisjefylte arkitektkontorer står på kundelisten hennes. Med rammeavtaler hos Statsbygg og Oslo kommune/Kultur og idrettsbygg – i hard konkurranse med andre fotografer – har hun siden 2016 regelmessig fotografert utbyggingen av det nye Munchmuseet i Bjørvika.

Tove sier at ”man må være mobil, fleksibel og imøtekommende når man driver for seg selv. Å klatre i heisekran på en byggeplass eller å krabbe rundt i en barnehages lekeområde er bare gøy. Det skaper kreative bilder for landskapsarkitekten. Med utdanning innen bygg og med mange års jobbing på arkitektkontor får jeg med fotograferingen oppleve stadig ny flott arkitektur og byggeteknikker og holder slik ”faget” mitt vedlike. Jeg elsker jobben min!”

Tove er energisk, blid, tålmodig og hjelpsom.

DETTE FÅR DU
Du får tre dager med tettpakket innhold. Vi lover å utfordre deg med oppgaver og få deg litt ut av komfortsonen.

Du må vite hvordan du bruker ditt eget kamera. Ta gjerne med en pc eller mac, men du klarer deg også fint uten maskin. Om du har, så ta gjerne med stativ, objektiver, ekstra batteri, minnekort og harddisk. Har du spørsmål rundt dette er det bare å ta kontakt.

Fra kl. 09 serverer vi kaffe/te og croissant med småprat og avslutter hver dag ca. kl. 17.

Her er litt av det du får oppleve: Fredag drar vi til Kampen og Vålerengas sjarmerende trehusbebyggelse og lørdag tilbringer vi sammen inne i Sogn Hagekoloni. Her får du en egen parsell å dokumentere. Hele søndag er vi i Bjørvika der vi møter moderne arkitektur i stål, glass og betong.

Pris: kr 3995. Mat og drikke er ikke inkludert i prisen. Du kan få kjøpt lunsj fra oss og vi serverer en god hjemmelaget suppe hver dag!
Tove Lauluten -
Tove Lauluten
Tove Lauluten -
Tove Lauluten
Tove Lauluten -
Tove Lauluten

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu