Legen anbefaler fotografering som terapi

Lege og fotograf Torkil Færø har utgitt boken «Kamerakuren» der han tar for seg ulike personlige egenskaper og anbefaler en fotokur for hver av disse du måtte ha problemer med.
Du trenger ikke være mentalt syk for å ha glede av denne boka. Vi vil alle ha godt av å bli bedre på enkelte områder, og Dr. Torkil Færø mener det kan hjelpe med noen fotograferingsøvelser.

Boken åpner med et sitat av Leonardo da Vinci: Det finnes tre typer mennesker: De som ser, de som ser når de blir vist og de som ikke ser. Det bor vel litt av alle tre i de fleste av oss, og vi kan ofte ha godt av å bli vist. Da skal denne boken hjelpe deg å se.

Boken tar for seg 55 livsproblemer, og du trenger ikke slite med alle sammen. Men hvis du vet at du er dårlig på enkelte områder, eller har traumer eller sperrer som kanskje gjør hverdagen din vanskelig, er det sannsynlig at du vil finne forslag til løsning i denne boka.

Det er ikke noe mer hokus pokus enn at det dreier seg om å gjøre deg bevisst på fokus, eksponering (først og fremst mentalt).
I tillegg til selve fotooppgavene inneholder boka beskrivelse av egenskapen, og hva slags problemer man ofte har i den forbindelse, og hvordan fotooppgaven kan hjelpe med det.

Ett eksempel er Oppgave 4, Finn roen. Vi ønsker alle ro av og til, men den kan være vanskelig å finne i en travel hverdag med konstante inntrykk. Vi lider rett og slett av uro. Fotooppgaven er så enkel som «Fotografer noe som gir deg ro. Men hva gir deg ro? Finn et rolig sted, beveg deg sakte, vær der – og ta bilder» Oppgaven trenger ikke ta mer enn 15 minutter, men den tvinger deg til å lete etter roen. Både mentalt og med kameraet. Dette beskrives godt av undertittelen til boka – Slik du takler øyeblikket, takler du alt.

Boken er til salgs i bokhandler for 350 kroner. Vi har invitert Torkil til å komme til oss og snakke om boka, men vi har ikke fått satt noen dato ennå. Det kommer vi tilbake til.
 -
Foto: Morten Krogvold -
Foto: Morten Krogvold
Lege, fotograf og forfatter, Torkil Færø

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Arvid F.
Boka til forfatter Torkil Færø har nettopp vært med til Spania. Godt å starte med oppgave nr 1 i Malaga, en by jeg er glad i. Vel hjemme er 12 oppgaver i boks, og personlig fotobok om prosjektet er på gang. Anbefales på det sterkeste!
13.10.2019
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu