Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Bortgjemt perle med stolte tradisjoner

Bli med til Montenegro, den bortgjemte perlen med de stolte tradisjonene. Vi ønsker hjertelig velkommen til Herceg Novi! Grunnlagt i 1382, med dramatisk historie og storslagen utsikt mot Adriaterhavet. Hvordan Montenegro kan ha gått under radaren så lenge er et mysterium. Her er middelhavsklima og et sterkt kulturelt mangfold, bygget på mange og forskjellige tradisjoner. Folket er kjent for sin raushet og ærlighet. Hvordan vil du tolke Montenegro gjennom kameraet?
Vi vet hva du lurer på: Hva venter oss i Montenegro, Adriaterhavets bortgjemte perle? Ganske mye! Først og fremst et raust, gjestfritt folkeslag. Montegrinerne er stolte bærere av sine tradisjoner og setter ærlighet høyt. Med sin svært lave kriminalitet er Montenegro sannsynligvis det tryggeste landet vi har arrangert workshop i noengang.

Her venter arkitektur fra ulike epoker de siste 600 år. Herceg Novi og omegn er spekket med sjelfulle, gamle hus, borger, klostre og kirker til funksjonalistiske blokker fra 60 tallet. Byen er vakkert plassert i Kotorbukta, den eneste innskjæringen i kystlinjen. Men det er ikke en fjord, som man skulle tro. Det er en nedsunket elvedal!

Her venter kontraster i lys, noe vi fotografer vet å sette pris på. Naturen er mektig og variert med vakre fjell og kystlinje. På denne tiden av året står tiden forstatt fremdeles litt stille i området. Her finnes ennå en ro, sier de som kjenner landet. Ingen masete selgere. Kanskje nettopp fordi landet har gått under radaren til turistnæringen, enda det er 23 år siden krigen sluttet. Prisene er svært hyggelige, og byen har et godt utvalg innbydende, og ikke minst uvanlig rene, kaféer og restauranter.

Det er korte avstander til fotografisk interessante steder i området. Vi drar på utflukt til vakre Trebinje i Bosnia i løpet av workshopen. Vi vil overraske dere, så programmet er hemmelig!

Navnet Montenegro kommer fra italienske «monte negro» og betyr svart fjell. Landet var i tidlig tid under venetiansk hegemoni. Deler av området har vært underlagt svært mange og skiftende utenlandske herredømmer, men en uavhengig, mer eller mindre kontinuerlig «montenegrinsk» stat eksisterte uavbrutt fra 1356 til 1918. Byen Herceg Novi ble grunnlagt i 1382 og har en lang og dramatisk historie – noe som gjør at den fremstår med stort mangfold. I 2006 ble Montenegro igjen en selvstendig stat, og ca 75 prosent av landets innbyggere er kristne.

HVEM PASSER DETTE FOR?
Liker du å oppdage nye steder med kamera? Synes du det høres interessant ut å bli nærmere kjent med en bortgjemt perle i Europa, og tolke det du opplever gjennom bilder? Er svaret ja, og du har lyst til å utvikle deg som fotograf sammen med andre, da er denne workshopen for deg.

OM ARBEIDSFORMEN OG KURSLEDERNE
Dagene vil bestå av undervisning og av å fotografere. Torkil og Tone er spesielt interessert i å se hvordan alle tolker stedet gjennom sitt eget blikk. De vil holde foredrag om fotografi og gå gjennom deltakernes bilder. Begge er selvfølgelig også tilgjengelige for spørsmål utenom undervisningen.

En typisk dag er gjerne som følger: Egen fotografering på formiddagen, to timer foredrag midt på dagen, lunsj og egen tid til fotografering + bildeutvelgelse om ettermiddagen, bildegjennomgang og middag på kvelden. Vi justerer dagsprogrammet ettersom vi finner det hensiktsmessig.

Torkil Færø (fotograf og lege) og Tone Solholm (fotograf og grafisk designer) har holdt fotokurs i mange land. Bli nærmere kjent med oss her. Dersom hensiktsmessig vil tid for bildegjennomganger og foredrag bli justert underveis.

UTSTYR
Angående utstyr så velger du selv hva du vil ha med, men vi anbefaler å ikke bære på for mye. Det er på ingen måte nødvendig med fancy utstyr, men ta med et kamera du er venn med. Med det mener vi et kamera du liker og er vant til å bruke. Du trenger en laptop for å sortere bildene dine og en minnepinne for å overføre dem til vår datamaskin før hver bildegjennomgang. Om du har lyst til å fotografere i mørket er det lurt å ta med et stativ.

REISE
Det er enkelt å reise til Montenegro. Flyturen til nærliggende Dubrownvik tar under 3 timer fra Gardermoen. Deltakerne ordner selv med flybillett med Norwegian kl 06 på morgenen. På flyplassen hentes vi og kjøres til Herceg Novi, ikke langt fra grensa. Bilturen tar ca én time.

TID
Lørdag 18.– lørdag 25. april 2020.

PRIS
Pris per person er 13.400 kr.
Prisen inkluderer: Fotoworkshop med foredrag og bildegjennomganger, overnatting på eget rom i nyrenovert pensjonat, 3 middager og alle frokoster. Transport til og fra flyplass betales til sjåføren utenom workshopavgiften (transport er billig).

DEPOSITUM
Ved påmelding betales et depositum på 4000 kr. Restfaktura kommer senere og må betales senest 1. mars 2020.

AVBESTILLINGSREGLER
Påmelding er bindende, og eventuell avbestilling gir ikke refundert depositum. Dersom Kairos Workshops må avlyse workshopen blir alt innbetalt refundert.

HAR DU SPØRSMÅL?
Om du lurer på noe er du hjertelig velkommen til å sende oss en epost: tone@kairosworks.no

Velkommen til workshop i Montenegro – den bortgjemte perlen!
Entusiastisk hilsen fra Tone og Torkil

PÅMELDING
For å sikre deg en plass på denne workshopen sender du en e-post til tone@kairosworks.no
I emnefeltet skriver du «Påmelding til Montenegro workshop 2020», og så trenger vi ditt fulle navn, adresse og mobilnummer.
 -
 -
Bli med til den gjemte perlen med en lang og rik historie. Gled deg til å oppleve Montenegro med kamera gjennom din unike, visuelle stemme! Vi møter deg på det nivået du befinner deg, og sammen lærer vi gjennom foredrag og felles bildegjennomganger. Foto: Pixabay.
 -
Her venter arkitektur fra ulike epoker de siste 600 år. Herceg Novi er vakkert plassert i Kotorbukta, den eneste innskjæringen i kystlinjen. Foto: Likalinka.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu