Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Workshop for tilstedeværelse og handlekraft i Italia: Kamerakuren – fotografér deg bedre

I middelalderlandsbyen Villa Faraldi finner vi ypperlige forhold for Kamerakuren workshop. En vakker og fredelig landsby, hvor norske kunstnere har funnet inspirasjon i generasjoner, blant annet Franz Widerberg, Kolbein Falkeid og Inger Sitter. Sammen skal vi en hel uke fokusere på kameraets helsebringende kraft, et verktøy som kan gi både bedre livsmestring og bedre bilder!
I middelalderlandsbyen Villa Faraldi finner vi ypperlige forhold for Kamerakuren workshop.

En vakker og fredelig landsby, hvor norske kunstnere har funnet inspirasjon for sine uttrykk i generasjoner, blant annet Frans Widerberg, Kolbein Falkeid, Fritz Røed og Inger Sitter. Sammen skal vi en hel uke fokusere på kameraets helsebringende kraft, et verktøy som kan gi både bedre livsmestring og bedre bilder.

Erik Lie og Viggo Johansen har i mange år holdt kurs i mindfulness og yoga her – stillheten i fjellandsbyen gir rom for tilstedeværelse. Erik Lie og hans familie har bodd her i to generasjoner, og vi nyter godt av hans lokalkunnskap når vi nå skal bruke kameraet for å finne fokus og nærvær. For kameraet er et instrument som krever tilstedeværelse; å være oppmerksom på inntrykkene fra omgivelsene, for så å vise handlekraft ved å skape et visuelt uttrykk.

Den fredelige, pittoreske landsbyen er vår base. Her finner vi melankoli og patina. Vi vil også ta den korte turen ned til Rivieraen der strandliv og italiensk vitalitet råder. Med kameraet kan vi utforske de ulike arenaene og finne våre unike motiver.

Selv om du kan velge å rette kameraet mot akkurat det du vil, bygger kurset på oppgavene i boken Kamerakuren som Torkil ga ut i 2019. Dette er oppgaver som gir økt bevissthet rundt både fotografering og livsmestring. Tone og Torkil vil holde foredrag med fokus på kontemplativ fotografi og presentasjon av italienske fotografer. På kvelden går vi gjennom dagens bilder i plenum. Sammen lærer vi av hverandre. Du får innspill på eget arbeid og deler dine tanker om de andres. Denne prosessen har vi gjennom over 40 workshoper i 10 land sett at er ekstremt lærerik og tilfredsstillende.

HVEM PASSER DENNE WORKSHOPEN FOR?
Du trenger ingen forkunnskaper i fotografi for å ha glede og nytte av denne workshopen. En interesse for å se, være tilstede og uttrykke deg med bilder er fullgod kvalifikasjon. Den rolige landsbyen og området rundt gir en ekstra god mulighet for nettopp å fokusere på bedre livsmestring – og bedre bilder.

OM KURSHOLDERNE
Torkil Færø (f. 1969) er almenlege, fotograf og forfatter. Som lege har han jobbet i 20 kommuner i hele Norge og møtt anslagsvis 50000 ulike pasienter. Som fotograf har han holdt utstillinger, utgitt fotobøker og fått internasjonale priser for sine bilder. Hans tredje lærebok i fotografi: Kamerakuren-slik du takler øyeblikket takler du alt, kom ut i 2019.
Tone Solholm (f. 1974) arbeider kombinert som fotograf og grafisk designer. Hun har gitt ut fotokunstbøker og skrevet fotokursbøker, samt stilt ut nasjonalt og internasjonalt. Tone tilbyr prosjekthjelp til kunstnere som ønsker å lage bøker og utstillinger. (Les mer om prosjekthjelp her.)
Til sammen har Torkil og Tone de siste 10 årene holdt over 40 workshoper i fire verdensdeler.

DAGLIG PROGRAM
? – 11: Morgenfotografering. Står du opp tidlig får du med deg det lovende morgenlyset!
11 – 13: Undervisning / foredrag ved Tone og Torkil
13 – 14: Lunsj
Ettermiddagsfotografering
17.30 – 20: Bildegjennomgang
20 – 22: Middag
Nattfotografering for den som ønsker
Programmet kan endres dersom vi finner det hensiktsmessig.

Vi drar også på utflukter til to nærliggende landsbyer, Cervo og Colla Micheri, hvor Thor Heyerdahl bodde.

Hva og hvor du ønsker å fotografere er opp til deg. Målet er at hver deltager følger sin lyst. Fotografering en individuell handling, men når vi deler bildene med andre benytter vi oss av en god måte å uttrykke våre forskjeller. Målet med kurset er å få en introduksjon til fotografi som terapi, og en god start på det videre arbeidet i kursboken Kamerakuren.

BO OG SPISE
Vi bor i små idylliske hus i Villa Faraldi. Lunsjene inntas i landsbyen og middagene på Torki, den lokale, og svært gode, restauranten. Til frokost bestiller vi ferskt brød direkte fra bakeren. Vi ordner transport til nærmeste butikk slik at alle selv kan handle pålegg og drikke etter eget ønske.

UTSTYR
Det er ingen krav til spesielt utstyr. Bruk et kamera du er venn med, pleier vi å si. Om det er et enkelt eller mer avansert kamera er opp til deg. Du kan også bruke mobilen om du ønsker. Ta med en laptop som du bruker til å legge inn bildene dine på. Du må kunne overføre dagens utvalgte bilder til vår Mac, så en minnepinne er også lurt å ta med. Om du vil fotografere om natta eller med lange lukkertider så ta med et stativ.

TID
23.–30. mai 2020

STED
Villa Faraldi, Italia

PRIS
13400,- inkluderer lunsj og middag, losji, undervisning og utflukter. Hvis du ønsker å bo på enkeltrom er det mulig for et pristillegg på 1.500,-
Frokost (brød, pålegg og drikke) + lunsj på utflukt er ikke inkludert i prisen.
Du trenger kursboken Kamerakuren. Den kan bestillies på http://www.kairosworkshops.com/produkt/kamerakuren/ eller i din bokhandel i god tid før kursstart.
Reisen kommer også i tillegg.

REISEN
Deltakerne ordner selv med flybillett til Nice. Vi henter og bringer fra og til flyplassen i Nice på ankomst- og avslutningsdag. På ankomstdagen kjører vi fra flyplassen i Nice ca. kl. 12, (som passer med de tidlige morgenflyene fra Oslo) og på avslutningsdagen kjører vi tidlig fra Villa Faraldi (slik at vi rekker morgenflyet direkte tilbake til Oslo).

DEPOSITUM
Ved påmelding betales et depositum på 4000 kr. Restfaktura kommer senere og må betales senest 1. april 2020.

AVBESTILLINGSREGLER
Påmelding er bindende, og eventuell avbestilling gir ikke refundert depositum. Dersom Kairos Workshops må avlyse workshopen blir alt innbetalt refundert.


HAR DU SPØRSMÅL?
Om du lurer på noe er det bare å sende Tone en epost: tone@kairosworks.no

Velkommen til Villa Faraldi! Vi ser fram til en uke i denne landsbyen som har inspirert så mange skapende mennesker før oss. Nå er det vår og DIN TUR.

Benvenuto! fra Tone Solholm og Torkil Færø

PÅMELDING
Kun 10 plasser.
For å sikre deg en plass på denne workshopen sender du en e-post til tone@kairosworks.no
Påmelding er bindende. I emnefeltet skriver du «Påmelding til workshop i Villa Faraldi 23-30 mai 2020», og så trenger vi ditt fulle navn, adresse og mobil-telefonnummer.
 -
 -
Ønsker du verktøy for bedre livsmestring og bli en bedre fotograf på veien? Da passer dette foto- og mestringsurset nettopp for deg! For å delta trenger du boken Kamerakuren.
 -
Fotografering gir oss en håndfast bonus: Ingen av øyeblikkene vi opplever vil feste seg på minnebrikken med mindre vi tar en beslutning om å trykke på utløserknappen. Dermed dresserer kameraet oss til – bevisst eller ubevisst – å bli flinkere til å gripe mulighetene. Fotografering trener oss i handlekraft. Vi lærer å ta klokere valg. Den som lærer seg å lytte til intuisjonen og har mot til å gjøre feil, får trening i å ta avgjørelser av langt mer livsviktig karakter. Isteden for kun å støtte hverandre i å være den vi er, er vi mer opptatt av å støtte hverandre i hvem vi kan bli.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu