Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Makro-fotografering på Venabu Fjellhotell med fotograf Olav Erik Storm.

Få kontroll på teknikken og lær hvordan små motiver kan gi deg store opplevelser. Makrofotografering åpner en ny og spennende verden, - bli med inn!
Små motiver og landskap står i fokus når vi treffes i juni for å bli bedre til å fotografere makromotiver. Kurset gir deg innføring i eksponering og kamerakontroll, i tillegg til forståelse for motivvalg, komposisjon og hva som skaper spennende nærbilder. Kurset er beregnet på alle som ønsker å få bedre kontroll på fotografering, spesielt av små detaljer. Bli mer oppmerksom på blomster, planter og insekter. Se hvordan du kan lage flotte bilder av noen vanndråper, et enkelt gresstrå eller ugress. Lær hvordan du kan bruke lyset til å skape stemning og liv i bildet. Fyll minnekortet med nye og spennende bilder som skiller seg ut.

Vi lærer fototeori, kontrollert eksponering, kreativ bruk av lukkertid og blenderåpning, vi snakker om bildekomposisjon og ser på valg av utstyr. Det blir mange tips og triks for å få mest mulig ut av motivene. Hvordan kan vi få god skarphet i hele motivet og en rolig, dus og myk bakgrunn? Hvordan kan vi utnytte lyset på en kreativ måte ? Hvordan kan vi bruke dagslys, stativ, arbeide med en reflektor, bruke en blits, eller andre lyskilder, lage en kreativ forgrunn, - eller bakgrunn? Denne helgen vil gi deg masse inspirasjon og fotoglede!

Det kan være greit å ha et makro-objektiv for å komme ned til 1:1. Om du ikke har dette så kan mellomringer eller et forstørrelses-filter (close-up filter) gi deg en rimeligere start på makrofotograferingen.

Se nettsiden; www.storm-photo.net for mer informasjon om valg av utstyr til makrofotografen. Kontakt meg om du har spørsmål om kurset eller utstyr.
Vi baserer oss på at deltagere har noe erfaring med innlastning, organisering og gjennomgang av bilder på egen PC/ Mac. Ditt digitale kamera må ha manuelle og halvautomatiske innstillinger, ikke kun Auto. Både speilløse- systemkameraer og speilrefleks er perfekte for den som ønsker å lære å ta bedre makrobilder.

Kurset er basert på å gi deltagerne god kjennskap og bruk av eget kamera, bildekomposisjon, samt forståelse og utnyttelse av lyset. Med en blanding av teori og praktisk fotografering lærer vi å bli mer oppmerksom på hva som skal til for å få bedre bilder. Du vil lære fordelene du får når du selv kontrollerer blenderåpning, lukkertid og ISO.
Få full kontroll på dybdeskarphet og fokus. Det blir bildevisning med konstruktive tilbakemeldinger, og gode muligheter til å praktisere det tekniske vi har lært med personlig oppfølging både ute og inne.

Kursleder er fotograf Olav Erik Storm, som arbeider som reklamefotograf og holder en rekke kurs, workshops og foredrag blant annet i Oslo og på Venabu. Olav har utarbeidet et godt kursmateriell og er en inspirerende kursleder. Normalt er det inntil 12 deltagere på hvert kurs slik at den enkelte kan få individuell veiledning. Vi er ute og fotograferer i all slags vær så ta med klær og utstyr for årstiden. Til fotokurset er det greit å ha med en romslig sekk, gjerne en termos og et sitteunderlag. Har du kamerastativ, og en løs blits så ta de med.

Makrokurs 12-14. juni pris kr. 4.730,- pr. person inkludert opphold og alle måltider fra fredag kveld til og med lunsj søndag. Du får også med deg et kompendium som omhandler både teknikk, teori og bildekomposisjon, og gir deg mange verdifulle tips og triks i din videre fotografering.

PS; Venabu Fjellhotell har blitt kåret til det 4 beste hotell i Norge av Tripadvisor! Så du kommer garantert til å trives både inne og ute på dette kurset!
Velkommen til fjells og til hyggelig samvær med andre fotoentusiaster!
Du finner mer informasjon om hotellet og området på nettsiden; www.venabu.no

Hilsen fotograf Olav Erik Storm og hotellvert Line Tvete

Kontakt oss på; E-post: olav@stormphoto.no og venabu@venabu.no

Du finner mer informasjon om fotokurs her;
http://www.storm-photo.net/

Venabu fjellhotell, 2632-Venabygd. Tlf 61 29 32 00 E-post: venabu@venabu.no
Ved bestilling innbetales et depositum på kr 1.000,- pr deltaker til konto 2100.05.00116.

Vi holder mange fotokurs, ta en titt på hjemmesiden for å finne det kurset som passer for deg.

Program for helgen;

Kurset starter Fredag etter middag, kl. 20.00. Vi ser på eksponeringsteknikk og hvordan du kan kontrollere viktige innstillinger i kamera når du har et makromotiv som skal foreviges. Styring av blenderåpning, lukkertid og ISO er grunnleggende i all fotografering, og du vil få hjelp til å bruke disse innstillingene på en fornuftig måte . God kontroll på kamera, eksponering, fokus og bruk av lyset vil gi deg bedre bilder.

Lørdag Kl. 09.00 etter felles frokost samles vi i plenum for en gjennomgang med bildekomposisjon, og eksempler på ulike måter å fotografere nærbilder og makromotiver på. Kreativitet og bevisst komposisjon bidrar til å gi deg bedre bilder. Med oppgaver som skal løses drar vi ut på tur for å praktisere det vi har lært. Vi blir bevisst på form, linjer og farger, samt ser hvordan motiv og bakgrunn kan gjengis på mange kreative og spennende måter. Det blir demonstrasjon av ulike teknikker å arbeide på med både dagslys og blits. Vi koser oss ute i et vakkert kulturlandskap med mange flotte makro-motiver.
Etter lunch på hotellet viser vi et utvalg av dagens oppgavebilder på storskjerm. Med personlige tilbakemeldinger som tar for seg både tekniske og kreative utfordringer vil du lære av både egne, og av andre deltagers bilder. Etter middag vil vi se på bildebehandling og hvordan du kan finpusse dine makrobilder og gi dem ditt personlige preg.

Søndag etter frokost kl. 09.00, ser vi på flere innstillinger og teknikker som kan gjøre deg til en bedre fotograf. Hvordan kan vi få mest mulig ut av motivene? Hvordan kan du ta originale bilder som skiller seg ut fra det vi vanligvis ser av makrobilder? Det blir praktisk fotografering ute, demonstrasjoner av teknikk og bildegjennomgang av oppgavebilder, samt oppsummering før vi avslutter fotokurset med felles lunch.

Noen tilbakemeldinger fra tidligere kurs;

Takk for fint fotokurs.
- Dere har virkelig laget et flott kurs - for meg fungerte det fint og det var akkurat passe antall deltagere. Jeg lærte mye nytt, nå går jeg med "jukselapp" og tar bilder på forskjellige innstillinger, - for å lære. Kjempemoro - så snart blir det et album fra fotokurset å finne i hylla mi snart. Nok en gang takk for sosialt og inspirerende kurs - din entusiasme smitter!


Takk for et supert fotokurs!
Du gjorde en flott jobb, og jeg er veldig fornøyd med å ha fått en "crash" start med digital fotografering! Veldig, veldig bra! Jeg lærte utrolig mye, og har nå mye materiale å tenke på, teste & utforske videre når det gjelder fotografering & digital håndtering.

Tusen takk for en hyggelig uke vi hadde sammen på fjellet. Håper dere alle sammen hadde et rikt utbytte av kurset, jeg for min del lærte en masse nye ting som jeg akter å trene mer på både i foto og i Photoshop.
”Det var gøy og lærerikt på kurs, og jeg fikk mange ideer. Takk for kompendium. Innholdet var jo glimrende. Nå har jeg litt å pusle med i mitt eget tempo.”

Hei!
Vil med dette få takke for et supert fotokurs på Venabu!
Rammene og tilretteleggingen var perfekte - en fin blanding av teori, praksis og sosialt samvær.
Jeg opplevde kursholder som faglig dyktig, en god formidler og motivator. Som selvlært amatør er det utrolig flott å få konstruktiv tilbakemelding på bilder man tar fra en profesjonell fotograf, og jeg skal gjøre mitt beste for å ta med meg rådene og innspillene videre:)
Vertskapet selv er dyktige fotografer, imøtekommende og varme personer, og ikke minst kunnskapsrike på lokalhistorie, tradisjoner, geografi, flora og fauna.
De gode måltidene og samspillet med kursgruppen, kursholder og vertskap ble for meg prikken over i’en for et lenge etterlengtet kurs!
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu