Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

INSPIRERENDE KURS I LIGHTROOM CLASSIC

Adobe Lightroom Classic er et fantastisk program med mange funksjoner. Vi går gjennom oppsett, moduler, verktøy samt tips og triks i redigering som gir deg kunnskap og inspirasjon til å ta bildene dine til et nytt nivå.
Velkommen til kurs i Adobe Lightroom Classic. Lightroom Classic er et fantastisk program med mange muligheter og finesser, og det er en suveren rå-konverterer for deg som jobber videre med bildene dine i Photoshop. I Lightroom Classic holder du lett oversikt over alle bildene dine i biblioteket. Vi går gjennom programmets forskjellige moduler, verktøy og funksjoner og ikke minst setter vi opp programmet slik at det fungerer optimalt.

På kurset redigerer vi flere typer bilder som landskap, eksteriør, HDR, panorama og portrett. Vi jobber med komposisjon og utsnitt, hva vi skal fremheve og skjule i bildet, svart/hvitt og toneringer, oppskarping hvordan legge fokuset i bildet m.m. Det blir stadig mer vanlig å retusjere portretter og vi gjør dette på det samme bildet. Vi går gjennom hvordan vi lager våre egne presets og jeg har samlet linker til gratis presets som dere får i forkant av kurset. Vi går også gjennom formater, publisering på nett og sikker arkivering av bilder. Sikker arkivering er svært viktig i en tid med teknikk i rask endring.

PRAKTISKE OPPLYSNINGER Kurset holdes lørdag 24. oktober kl. 10 - 17 i mitt hyggelige studio på Gjettum Gård ovenfor Sandvika i Bærum. Kursavgiften inkluderer fyldig kompendium på ca 25 sider samt frukt og kaffe/te hele dagen.

Du må ha med egen laptop med Lightroom Classic installert (ikke Lightroom som er en enklere, skybasert versjon) og sørge for at du kan åpne programmet da vi har mye vi skal gå gjennom og derfor ikke kan bruke alles tid på dette. Ha også gjerne med Wacom tegnebrett som gjør det mye lettere å jobbe med bildene. Et lite tegnebrett er fint og du trenger heller ikke kjøpe det dyreste. Bruk faghandel og få hjelp til å velge i forhold til datamaskinen din. Viktig også å vite at det tar litt tid å venne seg til tegnebrett så om det er helt nytt for deg bør du også ta med mus.

Undervisningen foregår på storskjerm. Gratis prøveversjon av Lightroom Classic kan lastes ned på www.adobe.no – velg engelsk versjon da bøker og opplæringsmateriell er på engelsk. Det ligger mye bra på YouTube og ellers på nettet.

Mer om hvordan jeg redigerer bildene mine finner du på bloggen min www.annehelenegjelstad.com/category/lightroom-photoshop

PÅMELDING & KANSELLERING Maksimumsantall er 8 og jeg følger selvsagt myndighetenes smitteverntiltak og tilpasser kurset etter disse. Din påmelding er bindende, og skulle kurset måtte avlyses pga pandemien får du kursavgiften igjen. Ellers ved sykdom og andre uforutsette hendelser innen 60 dager før workshopen refunderes kursavgiften minus administrasjonsgebyr på kr 800. Kansellerer du senere må du betale full kursavgift. Tog- og flybilletter refunderes ikke så ta høyde for dette hvis du bestiller transport.

Referanser fra andre kursdeltakere finner du her www.annehelenegjelstad.com/oslo-baerum-fotokurs-referanser

Bildene mine og mer informasjon om kursene mine finner du på nettsiden min www.annehelenegjelstad.com

Velkommen til noen hyggelige, arbeidsomme, lærerike og ikke minst inspirerende timer!
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu