Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Sommerkurs i fotografering på Venabu Fjellhotell 21-25 juni.

Fotograf Olav Erik Storm tar deg med på 5 kreative fotodager med ett nytt tema hver dag. Det blir utflukter til spennende lokaliteter, personlig oppfølgning inne og ute, ny inspirasjon og fotoglede.
Ukeskurset er sommerens høydepunkt og beregnet på alle fotoentusiaster som ønsker å bli en bedre fotograf, og få større glede av både kamera og utnyttelse av motivene. Vi går igjennom teknikk og fototeori, bildekomposisjon, fokusering og hvitbalanse, valg av filformat, og mange andre viktige innstillinger. Ute på tur, får du mulighet til å praktisere det vi har snakket om, og med personlig oppfølgning og hjelp, finner du frem til hvordan du kan feste nye blinkskudd til minnekortet.

Som kursdeltager vil du lære å finne motiver og å ta bilder på en kreativ og bevisst måte. Du vil også lære å bruke blenderåpning, lukkertid og ISO for å få god kontroll på eksponering, og det uttrykket du ønsker å få frem i bildet.
Fotografering handler om å utnytte lyset på best mulig måte. Du vil lære hvordan lyset er vårt viktigste hjelpemiddel for å få frem motivet. Du vil lære om bruk av både dagslys og blits, hver for seg og i kombinasjon. Lysets egenskaper vil bli en ny og viktig del av din fotokunnskap etter dette kurset!

Sommerkurset er temabasert med ett hovedtema hver dag. Kurset vil gi deltagerne god kjennskap til eget kamera, kunnskap om bilde-komposisjon, samt ny inspirasjon til å bli en kreativ fotograf. Vi kommer til å besøke mange flotte steder og du vil oppleve både høyfjell og bygdemiljø på begge sider av Venabygdsfjellet. Vi vil også bruke tid til bildebehandling og redigering, og se på noen av de kreative muligheter som ligger i etterbehandlingen. Bildet er ikke ferdig når du har trykket på utløseren, - men etter at du har behandlet det i et bilderedigerings program og gitt det ditt personlige uttrykk!

Kursdagen starter med en gjennomgang av dagens tema, før vi reiser ut til en valgt location. Det blir oppgaver som skal løses, og tilbake på Venabu blir det bildegjennomgang fra dagens fotografering. Et utvalg bilder vises på storskjerm, og du får konstruktive og lærerike tilbakemeldinger. Dette er en glimrende måte å lære fotografering på, både gjennom tilbakemeldinger på egne bilder, men også ved å se hva, og hvordan andre har fotografert på samme sted.

Program for uken (med rom for mindre endringer) ser slik ut;

Mandag etter felles lunch blir vi bedre kjent med hverandre og med kamera! Vi ser på en del grunnleggende teori og kamerateknikk, ulike kameratyper og formater, og ser på viktige innstillinger i menyen. Hva bør du å justere selv - og hva kan du overlate til ditt kamera? Alle får hjelp og god tid til å bli bedre kjent med eget kamera, samt praktisere ny lærdom både inne og ute.

Tirsdag
etter en runde med gjennomgang av dagens tema, reiser vi ut til et setermiljø med fokus på bl.a. makro, nærbilder/ detaljer og kulturlandskap. Seteren ligger fantastisk til med blomsterenger på alle sider. Det går også rideturer til seteren og det gir oss nye motiver å trene på. Vi nyter dagen og får servert tradisjonell seterlunch, en opplevelse i seg selv! Det blir bildegjennomgang på Venabu og hyggelig middag på hotellet.

Onsdag; Innføring i nytt tema. Fotografering av bygninger og gammelt bygdemiljø tar oss bl. a. til en av områdets flotte kirker, Ringebu stavkirke, eller Sollia kirke fra barokktiden. Vi tilpasser dagen slik at vi kan få god tid ute i landskapet. Vi tar også lunchen ute, og returnerer til Venabu for Norsk Matbord; en gastronomisk opplevelse! Gled deg!

Torsdag. Venabygdsfjellet kaller på oss, og vi skal ut på fjelltur. En dag med fottur i fjellet og varierte landskaps- motiver venter oss. Vi nyter formiddagen ute, og koser oss med kaffe på bålet og mange flotte fjell-motiver. Tilbake på Venabu blir det middag og bildegjennomgang. Vi vil også se på redigering av bilder, behandling av råfiler, og grunnleggende bildebehandling. Med noen enkle grep vil du fort se hvordan du kan få mer ut av dine bilder.

Fredag er det portrett-fotografering som står på programmet og vi ser på hvordan du kan ta gode bilder ved hjelp av riktig teknikk. Det blir praktisk fotografering, og mange nye tips og triks som kan gi deg bedre bilder og portretter av venner og familie. Vi avslutter med oppsummering og felles lunch på Venabu

Mange spennende turer, felles måltider på hotellet og ute i landskapet, god tid til samvær med likesinnede, gjør at sommerkurset over 5 dager alltid blir ekstra hyggelig og sosialt. Mange av våre tidligere deltagere kommer tilbake flere ganger for å delta på sommerkurset, årets fotografiske høydepunkt! Vi tilpasser programmet og dagene etter forholdene, vær og vind, og spesielle ønsker. Det blir garantert mange nye opplevelser å se frem til.

Vi baserer oss på at deltagere har noe erfaring med innlastning, organisering og gjennomgang av bilder på egen PC/ Mac. Ditt digitale kamera må ha manuelle og halvautomatiske innstillinger, ikke kun Auto. Både speilløse kameraer og speilrefleks er perfekte for den som ønsker å lære seg å ta bedre bilder. Det er en fordel å ha et bildebehandlingsprogram på din datamaskin. Om du ønsker kan du laste ned en gratis prøveversjon på Adobe Photoshop og Lightroom; http://www.adobe.com/no/creativecloud/plans.html

Kursleder er fotograf Olav Erik Storm, som arbeider som reklamefotograf og holder en rekke kurs, workshops og foredrag blant annet i Oslo og på Venabu. Olav har utarbeidet et godt kursmateriell og er en inspirerende kursleder. Normalt er det inntil 10 deltagere på hvert kurs slik at den enkelte kan få individuell veiledning. Vi er ute og fotograferer i all slags vær så ta med klær og utstyr for årstiden. Til sommerkurset er det greit å ha med en romslig sekk, gjerne en termos og et sitteunderlag. Har du kamerastativ, og en løs blits så ta det med.

Ukeskurs 21-25 juni kr. 8.500,- inkludert opphold og alle måltider fra mandag lunch til og med lunsj fredag.

Det første fotokurset på Venabu i digitalfotografering ble arrangert i 2003. Hyggelig sosialt fellesskap i en god atmosfære, ny kunnskap til å ta bedre bilder, gjør at mange av deltakerne kommer tilbake til oss på nye fotokurs. Mange hundre deltagere har vært med og felles inntrykk og tilbakemelding er at fotokursene på Venabu er både inspirerende og lærerike!

Velkommen til fjells og til hyggelig samvær med andre fotoentusiaster!
Du finner mer informasjon om hotellet og området på nettsiden; www.venabu.no

Hilsen fotograf Olav Erik Storm og hotellvert Line Tvete

Kontakt oss på; E-post: olav@stormphoto.no og venabu@venabu.no

Du finner mer informasjon om fotokurs på Venabu her;
http://storm-photo.webnode.no/


Venabu fjellhotell, 2632-Venabygd. Tlf 61 29 32 00 E-post: venabu@venabu.no
Ved bestilling innbetales et depositum på kr 1.000,- pr deltaker til konto 2100.05.00116.

NB; Les også om Covid-19 smittevern på våre nettsider.

Noen tilbakemeldinger fra tidligere kurs;

Takk for fint fotokurs.
- Dere har virkelig laget et flott kurs - for meg fungerte det fint og det var akkurat passe antall deltagere. Jeg lærte mye nytt, nå går jeg med "jukselapp" og tar bilder på forskjellige innstillinger, - for å lære. Kjempemoro - så snart blir det et album fra fotokurset å finne i hylla mi snart. Nok en gang takk for sosialt og inspirerende kurs - din entusiasme smitter!

Hei!
Vil takke for et strålende og inspirerende kurs. Føler at en del av meg (som jeg har savnet mer enn jeg visste) har falt på plass med dette fotokurset og at fotografering er noe jeg vil jobbe med og utvikle videre.
Tusen takk.

Takk for et supert fotokurs!
Du gjorde en flott jobb, og jeg er veldig fornøyd med å ha fått en "crash" start med digital fotografering! Veldig, veldig bra! Jeg lærte utrolig mye, og har nå mye materiale å tenke på, teste & utforske videre når det gjelder fotografering & digital håndtering.
Tusen takk for en hyggelig uke vi hadde sammen på fjellet. Håper dere alle sammen hadde et rikt utbytte av kurset, jeg for min del lærte en masse nye ting som jeg akter å trene mer på både i foto og i Photoshop.
”Det var gøy og lærerikt på kurs, og jeg fikk mange ideer. Takk for kompendium. Innholdet var jo glimrende. Nå har jeg litt å pusle med i mitt eget tempo.”

Hei!
Vil med dette få takke for et supert fotokurs på Venabu!
Rammene og tilretteleggingen var perfekte - en fin blanding av teori, praksis og sosialt samvær.
Jeg opplevde kursholder som faglig dyktig, en god formidler og motivator. Som selvlært amatør er det utrolig flott å få konstruktiv tilbakemelding på bilder man tar fra en profesjonell fotograf, og jeg skal gjøre mitt beste for å ta med meg rådene og innspillene videre:)
Vertskapet selv er dyktige fotografer, imøtekommende og varme personer, og ikke minst kunnskapsrike på lokalhistorie, tradisjoner, geografi, flora og fauna.
De gode måltidene og samspillet med kursgruppen, kursholder og vertskap ble for meg prikken over i’en for et lenge etterlengtet kurs!

 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu