Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Lightroom (Classic) Grunnkurs med fotograf Terje Skåre starter 1/3 på ZOOM

Få det aller beste ut av dine digitale bilder på en enkel måte! Lightroom er det perfekte programmet for å justere, arkivere og videreforedle bildene dine! Man kan delta fra hvor som helst siden kurset holdes digitalt på ZOOM.
Lightroom grunnkurs med fotograf Terje Skåre går over fire kvelder. Som navnet “grunnkurs” tilsier er dette kurset for deg som stiller med “blanke ark” på dette feltet - du lærer LR fra bunnen av og trenger ingen forkunnskaper.

Målet med kurset er å lære hvordan dine digtale bilder kan organiseres og justeres på en enkel og god måte i Lightroom. Med justeringsverktøyene optimaliserer man bildene, retusjerer, og gir de det uttrykket man måtte ønske. Noen bilder trenger bare noen helt enkle justeringer som feks å lysne litt, endre kontraster eller farger. På andre bilder er det behov for mer omfattende lokale justeringer på enkelte deler av bildet, eller kanskje man ønsker å lage et spennende bilde i svarthvitt. Programmet er fleksibelt og "alt" er mulig! Ved å "merke" bildene og tilordne fornuftige nøkkelord kan man senere enkelt søke og finne igjen akkurat de bildene man er ute etter.

Selv om programmet er "enkelt" når man kan det, trenger man likevel tid til å øve og fordøye. Det er derfor en stor fordel at kurset strekker seg over flere uker! Dette gjør det mulig å jobbe med oppgaver mellom kurskveldene slik at man kan lære på en grundig og god måte!

Alle sitter med egen datamaskin på kurskveldene og vi øver sammen på det vi går gjennom - på de samme bildene!

Programmet er oversiktlig og “enkelt” samtidig som det er et veldig kraftig verktøy - det optimale programmet for å få orden på, og bruke de digitale bildene!

Temaer vi gjennomgår og øver på i løpet av kurset:

Hvordan er LR bygget opp og fungerer.
Library-modul: Organisering av bilder i LR, sortering, rangering, bruk av nøkkelord, søking, kataloger ++
Develop-modul: Rawfilkonverteren, de ulike verktøyene og justering av bilder.
NB! Dette kurset er for den versjonen som nå heter Lightroom Classic.

Kurset holdes digitalt på ZOOM.

Medlemmer av Oslo Kamera Klubb får rabatt på kurset.

Se her for komplett informasjon om kurset og påmelding:
http://www.fotograf-skaare.no/lightroom-grunnkurs-oslo-ka...era-klubb/

Til orientering kjøres også et videregående kurs i Lightroom som går mer i dybden og tar for seg mer avanserte funksjoner: http://www.fotograf-skaare.no/lightroom-classic-videregae...-kurs-okk/

Tilbakemelding fra en tidigere kursdeltaker:

“Hei Terje
Jeg fikk bare lyst til å takke for det kjempeflotte Lightroom-kurset og den uvurderlige oppsummeringen! Det er vel et av de beste kursene jeg har gått på, og spesielt oppsummeringen har gjort det veldig enkelt å tilegne seg stoffet. Meget gode og lett forståelige forklaringer!
Før har PC-en bare vært et sted hvor jeg har gjemt bort bildene mine uten egentlig å ha noen glede av dem. Men etter at jeg har lært å bruke Lightroom, har digitalfotograferingen løftet seg til nye høyder for meg. Det er særlig arkiveringen og katalogiseringen med nøkkelord, som gjør det hele så elegant.

mvh Lars S. Torgersen”
fotograf Terje Skåre -
fotograf Terje Skåre
fotograf Terje Skåre -
fotograf Terje Skåre
fotograf Terje Skåre -
fotograf Terje Skåre

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu