Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

"Portrettlys Gatelangs" med Terje Skåre 11/8

Dette er et rent praktisk fotokurs over en kveld som handler om å finne og bruke det eksisterende LYSET der du er, naturlig lys eller kunstig lys – som portrettlys. I dette tilfellet det eksisterende lyset langs gata i byen.
Det eksisterende lyset kan altså være det naturlige lyset – som de siste lysstrålene fra kveldshimmelen som smyger seg ned mellom bygningene. Eller det kan være det kunstige lyset – som skinnet fra et utstillingsvindu eller lyset fra et reklameskilt.

Som for min Workshop LYS er stikkordene også i denne forbindelse å Se lyset, forstå lyset, skape lyset og bruke lyset! Omgivelsene er alltid med og påvirker hvordan lyset blir. Ved å lære seg å forstå hvordan lyset blir formet har man en stor fordel og kan “skape” det gode lyset med enkle midler. Det handler helt enkelt om å finne det spennende og gode lyset og posisjonere modellen gunstig i dette lyset og omgivelsene ellers. Det eksisterende lyset er dessuten helt gratis!

Det første bildet til høgre er tatt i naturlig dagslys mellom bygninger i gata. Det andre likedan, men der kommer et viktig lysbidrag fra sollys som reflekteres fra en stor lys veggflate. Det siste bildet er tatt etter mørkets frembrudd og det eksisterende lyset kommer fra reklamelys på en husvegg.

Det er befriende å kunne klare seg med kun dette eksisterende lyset. Selv om det er et svakt lys kan det ha veldig gode kvaliteter ellers. Lysets retning og hardhet er det aller viktigste å passe på! Ellers er det til god hjelp i svakt kveldslys at dagens kamera kan by på høg ISO med god kvalitet, og at de fleste objektiver har stabilisator.

Man trenger ingen forkunnskaper for å delta på og ha utbytte av dette praktiske kurset. Men de som tidligere har deltatt på Workshop Lys i OKK kan ta dette som et steg videre i prosessen med å se og bruke lyset. Se informasjon om Workshop Lys her: http://www.fotograf-skaare.no/workshop-lys-oslo-kamera-klubb/

Rent praktisk blir det en kort innledning på starten der jeg snakker og forklarer litt om lys og viser noen bilder som illustrerer dette. Så vandrer vi gatelangs på jakt etter det spennende lyset, finner noen gode steder og fotograferer en stund før vi vandrer videre. Vi er modeller for hverandre. Etterpå setter vi oss ned på et passende sted der vi kan se gjennom bildene, diskutere og summere opp, og gjerne ta en matbit mens vi gjør dette. Det kan bli både en lærerik og en hyggelig kveld i byen!

For komplett kursinformasjon og påmelding les mer her: http://www.fotograf-skaare.no/portrettlys-gatelangs-oslo-...era-klubb/

Se også andre fotokurs: http://www.fotograf-skaare.no/fotokurs/
Fotograf Terje Skåre -
Fotograf Terje Skåre
Fotograf Terje Skåre -
Fotograf Terje Skåre
Fotograf Terje Skåre -
Fotograf Terje Skåre

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu