Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Foto-workshop Island 2023

Drømmer du om en fotoreise i Islands vulkanlandskap? Vi byr på 10 dager med fotografering og naturopplevelser i de mest fotogene områdene på sagaøya!
Siste del av april er en flott tid å besøke Island; før hovedstrømmen av turister, men akkurat i tid for å oppleve våreventyret med store flokker trekkfugl som ankommer øya, og det er fortsatt såpass mørkt om natta at man kan oppleve og fotografere nordlys i dette særegne landskapet!

Turen starter fra flyplassen på Reykjanes, og allerede på veien mot Reykjavik ser vi det typiske vulkanske landskapet. Første stopp er på Snæfellsnes hvor det klassiske motivet ved Kirkjufell og Kirkjufellsfoss venter.

Videre går reiseruta innom obligatoriske stopp ved Geysir og Gullfoss, med avstikker til Reykholt (hvor Snorre satt og skrev sagaene) og Hraunfossar.

Nå står sørkysten av Island for tur, og her er det tett mellom opplevelsene og motivene! Ved Seljalandsfoss og Skogafoss finnes kolonier av Havhest, og på flatene nedenfor lander store flokker med gjess og svaner etter den lange ferden over havet.
På sørspissen av Island er det både unike kystlandskap ved Reynisfjæra og Dyrholaey – og et yrende fugleliv!

Lenger øst kommer vi til selve perlen i turen: Skaftafell Nasjonalpark! Omgitt av brearmer fra Vatnajøkull og Islands høyeste og mest majestetiske fjell blir det vandretur og telting midt i smørøyet – og etter dagens vandring og fotografering; et herlig bad i en varm kilde!
Andre stopp på turen er Jøkulsarlon, hvor isfjell fra Vatnajøkull flyter rundt i en innsjø - og fergetur ut til Vestmannaeyar og tur opp på vulkanen Eldfell, hvor man fortsatt kan kjenne varmen fra forrige utbrudd.
Her står motivene i kø; fra fargerik lavastein til fasinerende klippeformasjoner i sjøkanten.

Det blir mye tid til egen fotografering underveis, men i tillegg går vi igjennom tema som fuglefotografering, landskap, fargebruk og nattfoto.

Veiledning i bruk av kameraet for å lage timelapse inngår også. Med to veiledere på en forholdsvis liten gruppe blir det også god tid til en til en veiledning i praktiske fotosituasjoner.
Turer på Island kan også by på noen friluftslivsmessige utfordringer. Du får god innføring i dette for å kunne ha en trygg tur. Vi har gjennomført en rekke fototurer/workshops på Island de siste 20 år, og vet om mange gode lokaliteter for unike bilder.
Underveis på reisen blir overnattingene vekselvis på herberge/hotell i nærheten av stedene vi skal besøke, og i telt på campgrounds / nasjonalpark (3 netter i telt, 6 overnattinger på hytte/hotell/herberge).

Mer info / påmelding: photography.no
Alle fotos: Per Arne Askeland - Kirkjufell, Island
Kirkjufell, Island
Alle fotos: Per Arne Askeland
 - Harlekinand, Island
Harlekinand, Island
 - Reynisfjara, Island
Reynisfjara, Island

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu