Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Fagre Stryn – Vårfotoworkshop 19-22/5 2023

Fagre Stryn – Fotoworkshop mellom fjord og fjell - i Kristi himmelfartshelgen. Fagre Stryn er et begrep som ikke har oppstått uten grunn. Naturen i Stryn er mektig, vakker og kontrastrik. Dette er en fotoworkshop der nettopp dette landskapet står i fokus – med Oppstryn som utgangspunkt.
Utallige prospektkort viser dette landskapet, men vi skal på denne workshopen prøve å fange det på vår måte. Vi skal fange lyset, stemningen, det dramatiske, de små detaljene. Vi skal på vår kreative måte jobbe mot å skape noe mer enn bare det vakre prospektkortet.

KURSOPPLEGGET:
Der er utallige spennende turalternativer i området både i selve Oppstryn og i Stryn ellers. Nøyaktig hvor vi beveger oss bestemmer vi etter hvert. Likedan er tidsplanen de enkelte dagene litt åpen. Avhengig av lyset og været den enkelte dag er det fint med en god porsjon fleksibilitet – variasjon mellom kortreiste turer i nærområdet, litt lenger tur en annn dag, og gjerne fotografering i kveldslyset.
Hovudaktiviteten disse dagene er uansett fotograferingen, men vi må også sette av litt tid til å laste inn og redigere dagens fangst. Og så har vi bildegjennomgang der vi diskuterer og lærer av det vi har gjort. I denne prosessen ser vi på hva som fungerer og hva som kunne vært gjort bedre. Det fine nå i vår digitale hverdag er at vi kan prøve ut alternative utsnitt og justeringer der og da i stedet for å bare prate om det. Dette er en lærerik måte å gjennomgå bildene på.
Dette er en workshop der fotografiet står i sentrum, men jeg hjelper til og deler kunnskap på alle plan der det måtte være behov for det, eksempelvis om det er tekniske spørsmål, bildebehandling osv. Det er mange brikker som må på plass på en god måte for at det ferdige bildet skal bli optimalt – et interessant motiv, fornuftige tekniske innstillinger, komposisjon, kreative vinklinger, lyset, og til sist etterbehandlingen.

TEMA:
Landskapet
Lyset i naturen
Stemningar i naturen
Kveldsfotografering
Makro / detaljer
Abstraksjon av naturen
++

Gå til http://www.fotograf-skaare.no/fagrestryn-var-fotoworkshop...atur-2023/

Fotograf Terje Skåre -
Fotograf Terje Skåre
Fotograf Terje Skåre -
Fotograf Terje Skåre
Fotograf Terje Skåre -
Fotograf Terje Skåre

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu