Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Vinterfotografering på Venabu Fjellhotell med fotograf Olav Erik Storm.

Bli med på vårt populære fotokurs på Venabygdsfjellet 3-5. februar. Opplev det magiske vinterlyset. Dette er den perfekte måten å starte fotoåret 2023 med masse inspirasjon og fotoglede.
Første helgen i februar avholdes vårt populære fotokurs i fotografering. Det blir innføring i bruk av kamera og praktisk fotografering ute i høyfjellet. Vi går gjennom viktige innstillinger og lærer hvordan man kan få god kontroll på eksponering, fokusering, lysmåling, hvitbalanse mm. På kurset vil du lære å bruke lukkertid, blenderåpning og ISO, for å bevisst kontrollere eksponering, og å se hvordan dette kan forbedre bildene. Det er viktig at alle blir fortrolig med eget kamera og de grunnleggende innstillinger som gjør deg til en bedre fotograf. Du får personlig oppfølgning og hjelp både inne og ute. Lyset er vårt viktigste hjelpemiddel og du vil lære hvordan du kan utnytte lyset på best mulig måte. Vi vil utforske lysets endringer og det kan bli både soloppgang og stjernehimmel, månebilder og mulighet for nordlys på dette vinterkurset. Vi vil også gå ut og male med lys når mørket senker seg over fjellet, garantert en ny og spennende opplevelse!

Du vil lære grunnleggende arbeidsflyt fra ide gjennom den kreative prosessen fra opptak, innlasting, utvelgelse. Vi tar også turen innom bildebehandling i Lightroom og Photoshop. Lær å se fordeler med ulike filformat, og hvordan du bør organisere og sette opp et lagrings-system for dine digitale bilder.

Spesielt på denne årstiden er det blåtonene i lyset som kan gi oss fantastiske bilder. Valg av motiv, bildekomposisjon, utsnitt, brennvidde og fotograferingsvinkel er også tema som vi tar for oss. Med oppgaver som skal løses ute på tur, og bildevisning på storskjerm med konstruktive tilbakemeldinger vil du lære av både egne og andres oppgaveløsninger.
Vinterfotografering byr på mange utfordringer med å finne korrekt eksponering og fokusering i et hvitt landskap. Vi vil jakte på både små og store motiver, fra vidstrakte fjellvidder til naturens egne små skulpturer i frost og iskrystaller. Vinterlandskapet er helt spesielt og unike motiver i fjellheimen venter på deg. Flott landskap og mange turmuligheter i storslagen natur, gjør vinterkursene våre meget populære.

Vi er ute og fotograferer i all slags vær så ta med varme klær og utstyr for årstiden. Ta med egne ski, eller lei på hotellet. En vindtett jakke med hette, varm lue og hansker som du kan bruke til å justere kamera uten å måtte ta av + litt store polvotter til å ha over er smart å ha. En romslig sekk med plass til genser, matpakke, solbriller og et sitteunderlag kan være greit å ha med på fototuren. Ta også med termos som du kan ha med ut til varm drikke på turen.
Skiturene våre er ikke lange eller slitsomme, men hyggelige og sosiale hvor vi bruker god tid på fotografering og på å nyte dagen ute i vintereventyret. Alle kan være med på disse turene, uansett kondisjon eller ferdigheter. Ønsker du kun å gå på beina, eller leie truger; så går det selvfølgelig også helt greit! Les mer om vinterkursene her: http://www.storm-photo.net/news/fotokurs-pa-venabu-2023/

Vi baserer oss på at deltagere har med egen laptop, og har erfaring med innlastning, og gjennomgang av bilder på egen PC/ Mac. Ditt digitale kamera må ha manuelle og halvautomatiske innstillinger, ikke kun auto. Både speilløse kameraer og speilrefleks er perfekte for den som ønsker å lære seg å ta bedre bilder. Ta med kamerastativ og blits, om du har.

På alle kurs er det høy sosial trivselsfaktor og vi hygger oss både ute og inne med felles måltider på et koselig familiedrevet fjellhotell. Fotoglede er et viktig stikkord på våre kurs i digital fotografering på Venabu, og mange av våre tidligere kursdeltagere kommer tilbake på nye kurs, - flere ganger!

Kursleder er fotograf Olav Erik Storm, som arbeider som reklamefotograf og holder en rekke kurs, workshops og foredrag blant annet i Oslo og på Venabu. Olav har utarbeidet et godt kursmateriell og er en inspirerende kursleder. Normalt er det inntil 10 deltagere på hvert kurs slik at den enkelte kan få individuell veiledning.

Venabu fjellhotell ligger sør for Rondane ved riksveg 27, midtveis mellom Oslo og Trondheim. Gjester som kommer med tog eller ekspressbuss kan avtale henting på Ringebu stasjon.

Venabu fjellhotell har plass til 100 gjester, hyggelige stuer, godt kjøkken og nye høystandard tømmerhytter for utleie. Vi ligger 932 moh på Venabygdsfjellet sør for Rondane ved riksveg 27 Ringebu – Folldal. Avstanden til Oslo er 250 km og til Trondheim 270 km.

Det første kurset i digitalfotografering ble arrangert i 2003. Hyggelig sosialt fellesskap i en god atmosfære, ny kunnskap til å ta bedre bilder, gjør at mange av deltakerne kommer tilbake til oss på nye fotokurs. Mange hundre deltagere har vært med og felles inntrykk og tilbakemelding er at fotokursene på Venabu er både inspirerende og lærerike!

Grunnkurs 3-5. februar 2023, pris Kr. 5.500,- inkludert kursavgift, opphold og alle måltider fra fredag kveld til og med lunsj søndag.

Velkommen til fjells og til hyggelig samvær med andre fotoentusiaster!
Du finner mer informasjon om alle fotokurs i 2023 på nettsiden; www.venabu.no


Hilsen fotograf Olav Erik Storm og hotellvert Line Tvete

E-post: olav@stormphoto.no og venabu@venabu.no

Les mer om våre fotokurs på Venabu her;
http://www.storm-photo.net/

Venabu fjellhotell, 2632-Venabygd. Tlf 61 29 32 00 E-post: venabu@venabu.no
Ved bestilling innbetales et depositum på kr 1.000,- pr deltaker til konto 2100.05.3200
Vi holder kurs hele året, ta en titt på hjemmesiden for å se alle kursene!

Noen tilbakemeldinger fra tidligere kurs;

Hei Olav
Jeg må takke tilbake for hyggelige og utbytterike dager på Venabu. Jeg har sjelden eller aldri opplevd en så engasjert og motiverende kursleder som deg. Høy kvalitet på kurset og Venabu.
Nå er det opp til meg å praktisere det jeg har lært. Skal ikke se bort fra at det blir flere kurs.

Takk for fint fotokurs.
Dere har virkelig laget et flott kurs - for meg fungerte det fint og det var akkurat passe antall deltagere. Jeg lærte mye nytt, nå går jeg med "jukselapp" og tar bilder på forskjellige innstillinger, - for å lære. Kjempemoro - så snart blir det et album fra fotokurset å finne i hylla mi snart. Nok en gang takk for sosialt og inspirerende kurs - din entusiasme smitter!

Takk for et supert fotokurs!
Du gjorde en flott jobb, og jeg er veldig fornøyd med å ha fått en "crash" start med digital fotografering! Veldig, veldig bra! Jeg lærte utrolig mye, og har nå mye materiale å tenke på, teste & utforske videre når det gjelder fotografering & digital håndtering.

Hei!
Vil med dette få takke for et supert fotokurs på Venabu!
Rammene og tilretteleggingen var perfekte - en fin blanding av teori, praksis og sosialt samvær.
Jeg opplevde kursholder som faglig dyktig, en god formidler og motivator. Som selvlært amatør er det utrolig flott å få konstruktiv tilbakemelding på bilder man tar fra en profesjonell fotograf, og jeg skal gjøre mitt beste for å ta med meg rådene og innspillene videre:) De gode måltidene og samspillet med kursgruppen, kursholder og vertskap ble for meg prikken over i´en for et lenge etterlengtet kurs!
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu