Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Bli med fotograf Olav Erik Storm på en spennende helg med vinterfotografering.

Få en fotografisk oppladning på Venabygdsfjellet 24-26 mars. Bli bedre kjent med kreative muligheter i ditt digitale kamera, og få ny inspirasjon og fotoglede. Velkommen til fjells, og jakten på blåtimen.
Nok engang arrangerer vi vårt populære fotokurs i vinterfotografering. Det blir ny kunnskap i bruk av kamera og fotografering ute i høyfjellet. Vi gjennomgår kamerainnstillinger og får kontroll på eksponering, valg av filformat, riktig fokusering, hvitbalanse og bildekomposisjon. Hvordan kontrollerer du kamera i et hvitt landskap? Hva bør du tenke på for å få en god eksponering og sylskarpe bilder?
På kurset bruker vi lukkertid, blenderåpning og ISO, for å bevisst kontrollere eksponering. Ved å bli bedre kjent med de muligheter som ligger i et moderne digitalkamera, vil du også se hvordan du kan ta bedre bilder. Du får personlig hjelp både inne og ute. Du vil også lære hvordan du kan utnytte lyset på best mulig måte. Vi vil utforske lysets endringer og det kan bli både sol-opp/nedgang og stjernehimmel/ månebilder på dette vinterkurset. Vi vil også gå ut og male med lys når mørket senker seg over fjellet.
Kurset er særlig beregnet på de som ønsker å utnytte kameraet på en kreativ måte, og få mer ut av motivene. Du vil også lære arbeidsflyt fra ide, gjennom den kreative prosessen med opptak, innlasting, og grunnleggende bildebehandling.

Spesielt på denne årstiden er det blåtonene i lyset som kan gi oss spennende bilder. Valg av motiv, bildekomposisjon, utsnitt, brennvidde og fotograferingsvinkel er også tema som vi tar for oss. Med oppgaver som skal løses ute på tur, og bildevisning på storskjerm med konstruktive tilbakemeldinger vil du lære av både egne og andres oppgaveløsninger.

Vi vil jakte på både små og store motiver, fra vidstrakte fjellvidder til naturens egne små skulpturer i frost og iskrystaller. Vinterlandskapet er helt spesielt og unike motiver i fjellheimen venter på deg. Flott skiterreng og mange turmuligheter i storslagen natur, gjør vinterkursene våre meget populære.
Vi er ute og fotograferer i all slags vær så ta med varme klær og utstyr for årstiden. Ta med egne ski, eller lei på hotellet. En vindtett jakke med hette, varm lue og hansker som du kan bruke til å justere kamera uten å måtte ta av + litt store polvotter til å ha over er smart å ha. En romslig sekk med plass til genser, matpakke, solbriller og et sitteunderlag kan også være greit å ha med på fototuren. Ta med termos som du kan ha med varm drikke på turen.

Skiturene våre er ikke lange eller slitsomme, men hyggelige og sosiale hvor vi bruker god tid på fotografering og på å nyte dagen ute i vintereventyret. Ski gir oss mulighet til å gå akkurat der vi ønsker, - ikke bare der hvor det er preparerte skispor! Alle kan være med på disse turene, uansett ferdigheter. Ønsker du å gå med truger, så går det selvfølgelig også helt greit! De kan du leie på Venabu.

Vi baserer oss på at deltagere har med egen laptop, og har erfaring med innlastning, organisering og gjennomgang av bilder på egen PC. Ditt digitale kamera må ha manuelle og halvautomatiske innstillinger, ikke kun auto. Både speilløse kameraer og speilrefleks er perfekte for den som ønsker å lære seg å ta bedre bilder. Ta også med kamerastativ og blits, om du har.

På alle kurs er det høy sosial trivselsfaktor og vi hygger oss både ute og inne med felles måltider på et koselig familiedrevet fjellhotell. Fotoglede er et viktig stikkord på våre kurs i digital fotografering på Venabu.

Kursleder er fotograf Olav Erik Storm, som arbeider som reklamefotograf og holder en rekke kurs, workshops og foredrag blant annet i Oslo og på Venabu. Olav har utarbeidet et godt kursmateriell og er en inspirerende kursleder. Normalt er det inntil 10 deltagere på hvert kurs slik at den enkelte kan få individuell veiledning.
Venabu fjellhotell ligger sør for Rondane ved riksveg 27, midtveis mellom Oslo og Trondheim. Gjester som kommer med tog eller ekspressbuss kan avtale henting på Ringebu stasjon.

Venabu fjellhotell har plass til 100 gjester, hyggelige stuer, godt kjøkken og nye høystandard tømmerhytter for utleie. Vi ligger 932 moh på Venabygdsfjellet sør for Rondane ved riksveg 27 Ringebu – Folldal. Avstanden til Oslo er 250 km og til Trondheim 270 km.

Det første kurset i digitalfotografering ble arrangert i 2003. Hyggelig sosialt fellesskap i en god atmosfære, ny kunnskap til å ta bedre bilder, gjør at mange av deltakerne kommer tilbake til oss på nye fotokurs. Mange hundre deltagere har vært med og felles inntrykk og tilbakemelding er at fotokursene på Venabu er både inspirerende og lærerike!
Grunnkurs 24-26. mars 2023, pris Kr. 5.550,- inkludert opphold og alle måltider fra fredag kveld til og med lunsj søndag.

Velkommen til fjells og til hyggelig samvær med andre fotoentusiaster!
Du finner mer informasjon om alle fotokurs i 2023 på nettsiden; www.venabu.no

Hilsen fotograf Olav Erik Storm og hotellvert Line Tvete


E-post: olav@stormphoto.no og venabu@venabu.no

Les mer om våre fotokurs på Venabu her;
http://www.storm-photo.net/

Venabu fjellhotell, 2632-Venabygd. Tlf 61 29 32 00 E-post: venabu@venabu.no
Ved bestilling innbetales et depositum på kr 1.000,- pr deltaker til konto 2100.05.3200
Vi holder kurs hele året, ta en titt på hjemmesiden for å se alle kursene!

Noen tilbakemeldinger fra tidligere kurs;

Takk for fint fotokurs.
- Dere har virkelig laget et flott kurs - for meg fungerte det fint og det var akkurat passe antall deltagere. Jeg lærte mye nytt, nå går jeg med "jukselapp" og tar bilder på forskjellige innstillinger, - for å lære. Kjempemoro - så snart blir det et album fra fotokurset å finne i hylla mi snart. Nok en gang takk for sosialt og inspirerende kurs - din entusiasme smitter!

Takk for et supert fotokurs!
Du gjorde en flott jobb, og jeg er veldig fornøyd med å ha fått en "crash" start med digital fotografering! Veldig, veldig bra! Jeg lærte utrolig mye, og har nå mye materiale å tenke på, teste & utforske videre når det gjelder fotografering & digital håndtering.
Vennlig hilsen & Kind regards,

Hei!
Vil med dette få takke for et supert fotokurs på Venabu!
Rammene og tilretteleggingen var perfekte - en fin blanding av teori, praksis og sosialt samvær.
Jeg opplevde kursholder som faglig dyktig, en god formidler og motivator. Som selvlært amatør er det utrolig flott å få konstruktiv tilbakemelding på bilder man tar fra en profesjonell fotograf, og jeg skal gjøre mitt beste for å ta med meg rådene og innspillene videre:)
Vertskapet selv er dyktige fotografer, imøtekommende og varme personer, og ikke minst kunnskapsrike på lokalhistorie, tradisjoner, geografi, flora og fauna.
De gode måltidene og samspillet med kursgruppen, kursholder og vertskap ble for meg prikken over i´en for et lenge etterlengtet kurs!


 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu