Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Foto-workshop USA – jan/feb 2024

Let your American Dream come true! Gi deg selv 14 dager med fotografering og naturopplevelser i solstaten Arizonas kjente og mindre kjente naturperler!
Selv om dette er midt på vinteren, er det sett med skandinaviske øyne behagelige temperaturer i Arizona og fine forhold for naturfotografering!

Reiseruta går innom de berømte nasjonalparkene Grand Canyon og Petrified Forest til Valley of the Gods og ikoniske Monument Valley som ligger inne i Navajo Nation reservatet.
Chiricahua National Monument går Påskeøya en høy gang, selv om det her er naturen selv som har laget alle hodene i stein. I Organ Pipe Cactus National Monument finnes “skoger” av kaktus, også den karakteristiske Saguaro-kaktusen. Mange av stedene vi besøker har spesielt lite lysforurensing – perfekt for nattfotografering/stjernehimmel!

Videre på turen er nasjonalmonumentet Canyon de Chelly et høydepunkt. Her fotograferer vi Spider Rock i en imponerende Canyon hvor navajoer driver landbruk i dalbunnen hvor det har bodd natives i årtusener. Etter en svipptur innom Utah for å fotografere “Gudene” i Valley of the Gods, går veien til Grand Canyon, som er både et storslått motiv i seg selv, men byr også på mange interessante landskapsdetaljer.
Mange fuglearter trekker til overvintringsområder i sørlige Arizona; vi oppsøker disse og fotograferer kolibri, ugler, traner og mange ulike vadefugler og ender. Og når det er mye fugl er det også rovfugl. En rekke falker og hauker mm finnes i disse områdene!
Vi opplever også den typiske amerikanske landsby-kulturen i småbyene langs reiseruta.

Det blir mye tid til egen fotografering underveis, men i tillegg går vi igjennom tema som Wildlife-fotografering, landskap, fargebruk, fuglefoto og nattfoto/stjerne-himmel. Veiledning i bruk av kameraet for å lage timelapse inngår også. Med to veiledere på en forholdsvis liten gruppe blir det også god tid til en til en veiledning i praktiske fotosituasjoner.
Kurset inkluderer en nettbasert samling for planlegging og introduksjon i forkant av workshopen, samt en evaluering/bilde-gjennomgang i etterkant av kurset. Datoer for disse kommer senere.
NB: Liten gruppe, max 12 deltakere

Utfyllende informasjon og flere bilder finnes på photography.no
Alle fotos: Per Arne Askeland - Chiricahua National Monument, AZ
Chiricahua National Monument, AZ
Alle fotos: Per Arne Askeland
 - Grand Canyon NP, AZ
Grand Canyon NP, AZ
 - Kolibri
Kolibri

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu