Stavanger by night -- Etter in fuktig tur på by'n -- Det går rundt for meg ;-) -- KONKURRANSE!!
Fuktighet fører ofte til overmot. Eg prøvde meg på eit handhalde bilde frå hotellvinduet. Kva lukkartid vart nytta?? Det er denne veka sin konkurranse. Eg tok ein telefon til LyseKraft då eg var tørr igjen. Dei gav meg dette talet for midnatt på torsdag etter ei viss nøling: 50.0014 ± 0.0003
Utstyr
  • Olympus E-10
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetSvak svai i ryggen (trur eg)
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger752
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_17310} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (93)
Arvid B.

Eg gjentek: Konkurransen denne gongen er: Kva lukkartid valde E-10 for meg. Eg hugsar ikkje om det var eg eller E-10 som gjorde valet. Konkurransen må på ingen måte hindra deg i å kommentera kunstverket.
Arvid
Tor Rune L.

Morsomt bilde. Kvalifiserer til 30 dager på brød og vann.
Avsluttet .

Ja Dickens kan gjøre mye rart med folk....
Bjørn H.

Artig bilde Arvid
Svaret til konkurransen tør jeg ikke utale meg om :o)

BH
Avsluttet .

0,68-0,72 sek er lukkertiden kamera har benyttet, dersom jeg har talt riktig (forsøkte to av ringene). Det blir litt vanskelig med de krappe svingene du gjorde med kamera.
Jeg liker uskarpe bilder jeg, Arvid,se bare bilde nr. 17354 eller bilde nr. 6940 , så jeg er litt forutinntatt, men jeg likte faktisk også ditt bilde.
Marius A.

Går for 0,7 sek, jeg!
Torbjørn V.

Jeg tror på 1,3 sekund. Husk at Arvid antakelig hadde svekket reaksjonsevne og at tingene derfor gikk litt saktere for ham...


PS: er dette tidlige symptomer på Legionella...
Arvid B.

Marius...
Før eg tek med dette svaret til juryen, må du forklara deg litt korleis du kom fram til svaret. (Gjerne på ein privat E-post, så du ikkje legg løysinga i fanget på dei som ennå ikkje har stått opp.)
Eg var ikkje særleg imponert over Ola-E sin pressisjon.. Eg stolar meir på Olympus enn på ein skarve tannlege.. ;-)

Arvid
Arvid B.

Torbjørn...
Kvifor i all verden trur du at eg hadde svekka reaksjonsevne i gjerningsøyeblikket.??
Eg følte i alle fall at evnen var på topp.

Arvid
Torbjørn V.

Arvid, det er nettopp det som en fuktig kveld på byen vil gjøre med deg. Jeg har ikke prøvd selv men jeg har lest om det. Alkohol og bil f.eks. gir svekket reaksjonsevne og lengre bremsetid, samtidig som sjåføren føler seg bedre enn noen gang. Jeg ser ingen problemer med å overføre dette til å gjelde fotografering og fotografer også...hehehe...det ser også ut som om det har gått litt rundt for deg i gjerningsøyeblikket...

Men, ok. Det var jo tross alt E-10 som valgte lukkertid og ikke du, og kameraet har sansynligvis vært ved sine fulle 4mill. pixler så jeg må kanskje revurdere min gjetning. Om mulig forandrer jeg derfor mitt svar fra 1,3'' til 0,9''
Ishi K.

Haha, dette må være det stiligste nattbildet jeg har sett! Tipper det ligger på litt over 1''. mvh K.
Arvid B.

Torbjørn..
Det er kort tid sidan Stortingdvalet, og dei som leverte to eller fleire stemmer der, vart kasta i søppela.(Stemmene altså). Eg vil på ingen måte vera så streng som valstyra er nøydde å vera. Eg godtek den første innlegget. Kanskje du skulle tenkt deg litt om før du sa ditt første ord. ;-)

Eg føler meg nøydd til å gjera som CA av og til gjer.. Eg her sendt deg ein privat E-post og gjort deg merksam på kor stolen skal stå.
Arvid
(tørr)
Arvid B.

Ishi... Dette er ikkje eit promillespørsmål..
Opps.. Eg såg ikkje sekundteiknet.

Arvid
(nå under 0.2)
Birna R.

Jeg teller omkring 35 ''dots per cycle'' i ringene. Siden e-verket har 50 Hz frekvens på strømmen sin, og digitalkameraet gir en ''dot'' pr. svingning, så blir tidsestimatet (35/50) s = 0.7 sek.
Arvid B.

Bjørn.. Eg har prøvd å telja eg òg, men det er ein del av omdreiniga( for å sei det slik) som overlappar litt. Eg var så laus og fin i ryggen, så eg trur at rotasjonsfarten var jamn. filmtettheten på posisjon 270° vert 1/3*sin(a-b) der a er lik vinkelen på rotasjonsbevegelsen og b er vinkelen på perpendikulærplanet (Pascals 3. lov). Så eg ser ikkje bort frå at du kan ha kome i fare for å telja feil(?)

Arvid
(6-kandidat i matte og fysikk);-)
Arvid B.

Nå har eg ikkje tid til å prøva å pressa sjåartalet og kommentartalet opp lenger. Eg er svolten og får gå og stella i stand eit lutefiskmåltid med vatn til ;-(

Eg trur ikkje dette bildet har krefter til å klara det sjølv, så eg får bita i det sure eplet og seia: Haiman.. du har vunne!

Arvid
(svolten og tørst)
Torbjørn V.

Men...han har jo ikke engang tippet...eller er jeg blind? Ser frem til mail fra deg Arvid...
Arvid B.

Toby.. Du kan vel forstå at CA ikkje har tippa. Han ville blitt inhabil som juryformann straks han våga seg innom dette bildet. Det er jo betre ods for juryen enn for deltakarane å få seg ein linten premie..

Mailen er sendt til din hotmail-konto. Du får berre godta det som står der.

Arvid
(endå svoltnare, men nå er lutefisken snart ferdig, min favotittmat)
Bjørn H.

Er du like full ennå Arvid,hehe
Nå blander du personene mye!!
Torbjørn mener Haiman som du nevnte i kommentaren ovenfor,hehe

..Eg trur ikkje dette bildet har krefter til å klara det sjølv, så eg får bita i det sure eplet og seia: Haiman.. du har vunne!

Arvid
(svolten og tørst)

BH
Arvid B.

Ahaa Bjørn...
Eg trudda at ''alle'' viste at Haiman hadde sett all time record på foto.no med bilde nr. 22413.
Eg lurte på om eg skulle utfordra han. Det starta bra, men nå har det dauda litt ut.
Eg våga ikkje eingong å spørja Jorianne om ho ville hjelpa meg (slik hjelp må etter mi meining koma litt spontant). Fylla kan nok ikkje konkurrera med sex og denslags.

Arvid
(nå kjempemett og døsig)
Bjørn H.

Ta deg en velfortjent middagslur du Arvid,det tror jeg er lurt,hehe

BH
Torbjørn V.

Syns bildet blir bedre og bedre, og jeg skal gi mitt bidrag til at du kommer over 3000 hits+++
Torbjørn V.

Og etter to(2) oppklarende mail fra fotografen forstår jeg mer av bildet, som nå bare mangler 3004 hits for å bli det mest sette bildet på bildekritikken...STÅ PÅ ARVID!
Ishi K.

AB: Det gjelder vel begge deler! ;D K.
Arvid B.

Ishi.. Då har du ganske rett på det eine svaret (eg har ikkje sjekka originalfile ennå) og svært feil på det andre...

Arvid
(nesten utkvild)
Arvid B.

Sjølv om Aleksander la ut bilde nr. 24549
mange timar før dette, er vi i ferd med å gå forbi han. Vi vår seia at det er første delmål.

Arvid
(ikkje mållaus)
Torbjørn V.

Det vi trenger her er en heftig diskusjon!
Avsluttet .

Når det gjelder presisjon, Arvid, så tror jeg nok at Olympus også ville hatt noe å lære av en skarve tannlege. Tenk bare over dette: får du et hår mellom tennene kjenner du det med en gang og føyser det vekk med tunga di. Og hvor tykt er et hår, ullfiber, el. l.? En flatbanket ångstrøm? Da skjønner du sikkert at en tannlege er nødt til å være presis på dette med størrelser. I alle fall mer presis enn du var da du tok dette vådeskuddet! Og hår, støv og skitt samler seg fortere i Olympusen enn det gjør i mine pasienters munner. Det lover jeg. ;-)
Arvid B.

Ola-E..
Når du set det slik på spissen, vert eg nok tvinga til å ta deg ut av konkurransen. Folk med slik presisjon har så stor innebygd fordel at det vil vera feil mot dei andre vanlege menneske å la dei få delta. Du og dine kollegaer må nok enten finne seg i å bli diskvalifiserte eller få svaret sitt multiplisert med ein korreksjonsfaktor. Denne faktoren vert fastsett ETTER at eg har opna originalfila med fasiten. Korreksjonsfaktoren vert fastsett individuelt.

Arvid
(Nå heilt utsoven og klar til nye krevjande avfotograferingar)
Arvid B.

Ola-E igjen...
Eg tok ein kik på bildet av deg og la merke til at du hadde kutta ut dei delene av hovudet der det vanlegvis veks hår. Folk med hårdiameter på ein flatbanka ångstrøm er jo klinisk skalla. Mange som er så tynne i håret prøver å halda det skult med hattar eller med slike triks som det du her har nytta.

Arvid.
(Nå litt tørr i munnen. Er det nokon som har tips mot det fenomenet??...)
Avsluttet .

Ta deg en kaffe med noko attåt, Arvid, det her blir en lang kveld om du skal slå Haiman sin rekord. Provokatoriske utsagn om min evt. manglende hårmanke, (tett skog ved siste sjekk, uten sjenerende flatehogst) får nok meg i fart, men du må provosere langt fler om det her skal holde. Har du forresten lest noe av den israelske forfatteren Ephraim Kishon noen gang. Han skrev i en novelle en fiktiv persons dagbok om hår. Dagboka begynner pent med at han teller opp antall hår i sluket etter morgendusjen. Det var 15 hår, og han iler samme dag til sin frisør for å høre om et såpass håravfall var normalt. Frisøren svarer at jo, fra 12 til 15 hår var helt normalt, og at han ikke behøvde å engste seg; dette med skallethet er arvelig. Hovedpersonen reiser beroliget hjem, og finner frem et bilde av oldefaren og hans 11 brødre. Ikke så mye som et hår på deling en gang på de tolv hoder.
Han konkluderer deretter med at den idiotiske frisøren burde holde seg til saksa si i stedet for å drite seg ut i arvelighetslære. Novellen (og boka) var oversatt av Arild Feldborg, og er absolutt lesverdig.
Hvor vil jeg nå med dette? Vel, jeg er tannlege og ikke frisør, så jeg burde kanskje holde meg til det jeg kan noe om, som tenner, og la kvantefysikken, Lyse Kraft, fotograferingen og beskrivelsene av hårets tykkelse hvile. Det var bare det at jeg ville illustrere et poeng: Hår er ikke tykt! For å illustrere dette tok jeg i bruk enheten flatbanket ångstrøm. Ångstrøm er vel sånn ca. 1,0x10 i minus niende meter, er det ikke? Husker ikke i farten, men er den flatbanket nok så blir den i hvert fall tynn. Ta deg en tynn en, Arvid, men adskillig tykkere en en flatbanket ångstrøm.
Torbjørn V.

Jaja men sann! Her blir det fart og liv! For å sette fart i diskusjonen og antall treff spør jeg: O-EH: Når du sier at ''Og hår, støv og skitt samler seg fortere i Olympusen enn det gjør i mine pasienters munner. Det lover jeg. ;-)'' lurer jeg på hva du egentlig kan om det å være en tannlege! Alt det dritet folk putter i munnen nå til dags må da vitterlig samle mer rusk o.l. enn en Olympus E-10 som ikke har utskiftbart objektiv og som derfor ikke slipper inn like mye rusk i 'munnen' sin (les: CCD-brikke) som en McDonalds avhengig tenåring gjør i dag?

Arvid: Ta deg en slurk av flaska i midten på bilde nr. 22701
Arvid B.

Ola-E...
Eg vil be om at kommentarane TIL BILDET ikkje vert så lange som dette. Det kan fungera som eit hinder for potensielle kommentatorar. Skal ein forsera fleire meter med kommentarar, er eg redd mange vil gje opp.
Arvid
(ennå tørrare i munnen)
Avsluttet .

Om du blir så tørr i munnen vil jeg foreslå at du lar være å bevege på leppene når du leser, Arvid. Alle monner drar. Men, det er klart, uttørkingen blir jo større når innleggene er lange. Vil du ellers ha spyttsekresjonen i gang så får du prøve en sitrusholdig drikk, eller tyggegummi.
Torbjørn V.

Vise ord fra både AB og O-EH her...
Avsluttet .

TV: McDonalds-avhengige tenåringer hører inn under folketannrøkta. Mine pasienter er en gruppe mennesker som må skrive under på et papir der de lover å aldri spise mer, aldri drikke, aldri åpne munnen for andre enn meg. Akkurat i det de har klart å oppfylle kravene så dør de, og dermed har jeg en enkel jobb, så jeg kan bruke mer tid på fotografering og dillskriving på fotodotno
;-)
Arvid B.

Alle..
ALERT - ALERT - ALERT

Vi er komen i ein ekstremt kinkig situasjon. Eg opna fila på E-10, og akk og ve.. Dei opplysningane som står der er jo i beste Arvid-tradisjon. Ca-tal for å seia det mildt. Dette bildet hadde opningstid på 1/2 sek. Eg vel å stola meir på det trauste LyseKraft A/S enn på det halvkorrupte Olympus. Dillemaet er: Må heile konkurransen avlysast eller må eg krypa til korset og la den overpresise Ola-E sine estimat vera fasitsvaret. For å berga (litt av) maska vel eg det siste: SVARET er 0.70 sek ± 0.02. Ola-E får tillagt korreksjonsfaktoren 1.329. Hans svar vert med dette 0.93 sek som er langt frå det vi i kjemien kaller ''Rett verdi''. Sjå kommentaren lagt inn av konkurransearrangøren kl.18:53:17

Arvid
(Nå lett fugtig i munnen ;-) ;-) ;-) )
Arvid B.

Alle..
Når botnen er er ute av konkurransen.. er det tid til kommentarar til det kunstneriske ved bildet.. Eg seier berre: ordet er fritt. Eg ber kommentatorane fatta seg kort og sjå på bildet med positivt innstilt blikk. Ein må jo ta med at det var fuktig i Stavanger på torsdag. Eg var der for å halda eit fordrag om online-tilkopling av laboratorieinstrument på eit 3 dagars kjemiseminar på Hotel Viktoria (Victoria?). Korleis dette fordraget gjekk, vil eg helst ikkje snakka om.

Arvid
(nå held eg tistand i kropp og skjel for meg sjølv)
Arvid B.

Skrivefeila i siste innlegg må ikkje setjast i samband med
(tilstand i kropp og skjel)

Arvid
Vemund L.

Artig bilde.

Tipper mellom 0,7 og 1 sekund en plass.

Vemund
Arvid B.

Vemund.. I og med at fasitten er publisert kl 21:11:16, så skulle det godt gjerast å bomma. Det var ikkje langt frå (0.02 sek.)du gjorde det...

Men eg får la nåde gå for rett, og sjå det slik at du ikkje har finlest alt ovafor. Svaret er motteke og notert.
Arvid
Torbjørn V.

VL gikk vel rett på trynet der! Det må vel også kunne sies om O-EH siden han etter mye dikkedarrier fra AB ble tildelt et svar på 0,9'' som er akkurat det samme som min andre kvalifiserte(?) gjetning! Jeg er med andre ord like smart som en tannlege, og det sier ikke lite...ellers må jeg si at jeg åpner ikke kjeften min for hverken O-EH eller andre torturister, med eller uten bedøvelse, med mindre han/hun kan garantere at jeg aldri mer må pusse tennene etter å ha spist loff med sirup på!

Ellers enig med VL her! Det er et artig bilde, og jeg ser mange positive elementer her. Det blir kanskje litt for mye av det gode?
Torbjørn V.

Syns foresten O-EH viser en god arbeidsfilosofi her: lite jobb men mye inntekt! Akk, kunne vi bare alle ha det sånn;-)
Arvid B.

Toby..

Etter det eg har filtrert ut gjennom dine kommentarar, trur eg du er smartare (mykje smartare) enn gjennonsnitstannlegen. Eg vil ikkje uttala meg om Ola-E, for då øydelegg eg autoriteten av fasitten min.

Ein annan ting som underbyggjer mine tankar om din smarthet, er at du er vinnaren av Norges nest største interaktive vass-fotokonkurranse bilde nr. 22475 med sjølvaste CA som hovudjuryleiar.

Arvid
Arvid B.

Torbjørn..
Eg prøver meg som amatørodontolg:
Det er ei helligbrøde å pussa tennene rett etter eit syreangrep. Emaljen vert litt mjukare av syra og iherdig pussing på dette tidspunktet er etter mi meining kontraindisert. Ikkje et eller drikk seinare enn at spyttet har nøytralisert syra når du tek kveldspussen. Puss tennene før du et frukost. Det får vera nok pussing den dagen.
Ola-E, du presise tannlege, korriger meg dersom du meinar eg er på ville vegar. Dersom du korrigerar meg, trur eg ikkje du har greie på det du driv på med.

Arvid.
(eg har ennå ikkje ete kvelds, så det vert sein leggetid på meg i kveld (som vanleg))
Torbjørn V.

Arvid,

Ja, du har rett i det ang. Norges nest største interaktive vann-konkurranse--der fikk jeg virkelig briljert...hehehe

Den siste kommentaren din skal jeg gi videre til kona, som er en iherdig pusse-minst-5-om-dagen pusser...nå skal hun sannelig få høre hvor skapet skal stå!

Hadde det ikke vært for at du bor på Stord hadde jeg invitert deg hjem til kvelds her i Stavanger. Jeg er nettopp ferdig med å bake rundstykker...varme rundstykker med brunost på høres fortreffelig ut! Synd det er slutt på sirupen...
Torbjørn V.

Torbjørn V.

PS2: I forhold til bildet du konkurrerer med har du et visst forsprang! Haiman har 0.031875 kommentarer per treff, mens du har 0.218181 kommentarer per treff...
Avsluttet .

Hvis du absolutt skal pusse tennene bare en gang om dagen, Arvid, så la det være om kvelden, da får tennene dine i hvert fall nesten 8 timer i fred før neste syreangrep. Og i tillegg gis fluoren i tannkremen en liten sjanse til å remineralisere skadene du har påført tennene i løpet av dagen. Pusser du bare om morgenen så er det kortere tid til remineralisering.
Vemund L.

Artig bilde.

Tipper mellom 0,7 og 1 sekund en plass.

Vemund
Arvid B.

Toby..
Du er jo ein flott rovgut(mann)(sjå bilde nr. 4868)

Til din PS2: For å vera rettferdige mot Haiman bør du trekkja vekk hans og mine kommentarar og rekna ut frå det. Først då vil eg spetta ei flaske Pepsi Max dersom utfallet er positivt. Er det negativt, får eg trøysta meg med Cola Light.

Og kva er brunosten: Innkokt mjølkesukker tilsett feitt. Du må nok seint til sengs, du òg. Takk for invitasjonen. Reiser du over Stord har du ein ståande invitasjon. Av og til fungerar slike invitasjonar. Plutseleg ein dag for omlag 5-6 år sidan banka det på ein tysker med familie som eg hadde invitert heim på ei datamesse i Nederland. Albin og Elisabeth er nå mellom våre gode personlege vener. Seinast i sommar hadde vi Anja (dotter deira) på besøk i fleire dagar.

Litt matematikk med det same: Er min brøk eit endelaust repeterande tal, eller ser det berre slik ut?
Arvid
(eg som har kasta eit halvforakteleg blikk på chatterar. Nå er eg i ferd med å bli ein sjølv)
Arvid B.

Ola-E.
Eg har ikkje vore klar nok i min odontolgiførelesning. Eg seier som Ole B.: ''Jo takk, begge deler''. Morgon og kveld. Legg ned mest arbeid om kvelden. Morgonen får klara seg utan pinnar, eg er vanlegvis for trøytt.
Arvid
Torbjørn V.

Denne kommentaren medreknet har du 0.124898 kommentarer per treff, og Haiman har 0.0236392 kommentarer! Det vil si at DU VINNER ARVID! Du kan med god samvittighet sprette Pepsien din og ta deg en durabelig slurk--berre husk å pusse tennene etterpå, og bruk for all del tanntråd!

Desverre går ikke kalkulatoren min lenger, så jeg vet ikke noe mer om brøken din..
Rune Edvin H.

Jeg kom ikke til mer enn 33 dots.
33 dots / 50 dots/s = 0,66s som gir 0,7s.
Kan faktisk bomme en del på telling av punkter og allikevel komme rett. (Det er vel normallys og ikke strober?)

Arvid B.

Ein del av forklaringa på kvifor dette bildet vart lagt ut, finn du her:bilde nr. 24627

;-) ;-) ;-)
Torbjørn V.

Jeg tror at jeg er better-looking than bilde nr. 4868
Arvid B.

bilde nr. 4868 er ein meir fargerik skapning. Det teke i betraktning: Du trur feil!
Arvid
Torbjørn V.

hmmm...er du igang igjen for å dra opp kommentarene nå? Jeg anbefaler deg å ta en titt på deg selv på bilde nr. 24534
Arvid B.

Nei nå synest eg dette bildet har fått 50 kommentarar for mykje. Nå går toget av seg sjølv. Treffa tikkar inn ;-). Er det ikkje rart?
Arvid
Arvid B.

Nå synest eg at eg har påvist det eg tente på og fleire kommetarar skulle vera unødvendig. Vi er jo travle samfunnsborgarar, er vi ikkje ;-)
Eg har alltid vore interessert i kva som styrer menneska sine val. Her på foto.no er det stor skilnad på kor mange treff ein kan rekna med for dei ulike typar bilder. Alkohol, kvinner og sex ser ut til å vera populært. Det er sjølvsagt unntak. Folk som har publisert bilder med høg kvalitet tidlegare kan og rekna med mange treff. Eg har og lagt merke til at bilder som får mange kommentarar tidleg, har lett for å lokka folk innafor døra. Folk med naivistisk bildesyn (slik som eg), klarar på gode dagar å lokka 100-200 innom. Ein stor del av desse er sikkert folk med liknande preferansar som ein sjølv. Det er jo kjempemoro å få visa bilda sine til så mange interesserte tilskodarar! Ein faktor som sikkert òg er viktig, er korleis det vesle presentasjonsbildet vert.
Eg var Stavanger før helga for å halda eit føredrag om online-tilkopling av instrument på eit laboratorium på eit kjemikarseminar. Etter eg hadde teke meg ein dusj før middagen, såg eg at eg hadde 10 min. til overs. Ein tanke slo meg. Korleis ta eit tilfeldig uinteressant bilde og få 300 treff på eitt døgn utan å koma med feil opplysningar i underteksten. Eg tok nokre bilder ut hotellvinduet med om lag eitt sek. lukkartid. Apparatet fekk ymse rørsler og eg peika lit hit og dit. Så gjekk eg og åt.
Bildet eg valde ut, fekk titelen: ”Stavanger by night -- Etter in fuktig tur på by'n -- Det går rundt for meg ;-) -- KONKURRANSE!!”
Eg kan stå for alle utsagna. Helge (vår kjemiingeniør) og eg hadde teke oss ein tur på by’n og kjøpt oss ei flaske Cola og eit par boller og det var regn i lufta. Det gjekk litt rundt for meg for å få til sirklane på bildet. Eg laga ein liten teknologisk konkurranse som eg av og til gjer ;-)

På laurdags føremiddag (verst mogeleg tidspunkt for å få mange treff) vart kunstverket ført over til foto.no sin server. Eg var klar til å gjera ein liten innsats for å skubba i gang treffa og talet på kommentarar. Eg forsto snart at eg trengde ein medsamansvoren for ikkje å måtta føra ein monolog som kommentator. Torbjørn Vidnes (Toby) vart plukka ut, då eg har registret at vi ofte er på linje i våre kommentarar. Han vart lausleg informert om det heile. Ola-E. Hofshagen hengde seg på utan heilt å vita kva han var med på, men han forstod nok det heile.

Nå ser det ut til at toget går av seg sjølv. Eg såg nett etter, og då hadde vi det magiske talet 333.

Ingen må bli fornærma for at dei var med og rosa keisarens ny klede. Det er berre slik vi menneske er. Og kan jo hende er den nakne keisaren ikkje så verst å sjå på, for alt eg veit. Andre likar å sjå på keisarinnas nye latexklede (ofte ganske små ;-) )

Arvid
(som ikkje seier nei takk til eit glas og to, men som fotograferar (ganske) greitt etterpå. )

Arvid B.

PS PS PS

Konkurransen var heilt reell, og ein verdig(?) vinnar vert plukka ut når eg finn tida moden.

Arvid
(umoden!)
Torbjørn V.

Jeg vet ikke om det lar seg gjøre å finne en verdig vinner her...det må kanskje bli VL som tippa det samme svaret 2 ganger, og som likevel fikk det feil selv om du ga han svaret...
Avsluttet .

kult bilde :)
Avsluttet .

Ikke tale om at du får et treff fra min PC på det siste bildet ditt...:-) Ikke om du står på hodet....heheh

Terje
Arvid B.

Toby..
Det er ein uting når deltakarane tar til å argumentera om si eiga og andre sine tips.
Hender det fleire gonger, vert eg nøydd til å senda deg ein privat E-post. ..Nei dette er så alvorleg at eg må senda advarslen rekomanert..!!

Arvid
(nå småsint ;-( )
Avsluttet .

Rekomandert e-post ser en postmann frem til...;-) Det må være det helt nyeste på markede..akkja..jeg som trodde jeg fulgte med.

mvh
Terje
Torbjørn V.

Rekoman(d)ert, eller rekomandert? Eller prøver du å sette komma her? Uansett er dette slike alvorlige skrivefeil at du straks bør sende meg en e-mail, som det heter på nynorsk!
Arvid B.

Eg svarar deg litt seinare. Eg sit i lokale lønstingingar og er på kontoret mitt for å henta litt lønsstatistikk.
Arvid
Arvid B.

Berre slå opp i nynorskordlista så får du sjå...REKOMANERT.. Eg lar meg ikkje setja på plass av ein forfina bymann...
Arvid
(litt hissig)
Torbjørn V.

Forfina bymann? Det er det verste! Jeg er tvertimot en ekte bondetamp, men jeg legger vekt på at folk skal forstå meg...derfor har jeg forlengst tatt avstand fra terroristen Ivar Aasen...
Arvid B.

Og eg som trudde du var ein fornuftig kar..

Arvid
(kan av og til ta feil)
Line Kristin W.

Legger inn en støttekommentar, sent med godt!

STØTTEKOMMENTAR ;-D

Skikkelig snurrig bilde, Arvid!
Morsomt påfunn igjen!

- Line :-)
Arvid B.

Line..
Ein må jo prøva å verna om det gode fotografi... ;-)

Arvid
(naturvernar)
Jens L.

Jau her er det mange kommentarer og treff, men i all beskjedenhet må det jo kunne sies at et bilde av et stuebord nok kan høste enda mer komments....
Torbjørn V.

Arvid: du tok ikke feil...jeg er fornuftig...bare spør JL...
Arvid B.

Jens. Du har rett, og det er det eg vil fram til ;-).

Arvid og Jens
(einge)
Line Kristin W.

Å uff da, bommet visst på en tast ;-D

Tar du deg av stuebordet, Jens? ;-)

- Line :-)

Runar S.

her var det så mange komentarer at min ikke betyr noe.

har alltid lurt på hva bilde nr 1-2og 3 var.

bilde nr. 1

bilde nr. 2

bilde nr. 3
Arvid B.

Du kan vite din betyr like mykje som andre.
Dei tre bildene??? eg anar ikkje.
Arvid
(nå rådlaus)
Torbjørn V.

Arvid: dette er bra! Snart på toppen! Ta ett skritt om gangen så når du toppen uten problem! Bare 2500+ treff igjen...
Birna R.

Dit er det veldig langt (toppen altså). Jeg har noe sånt som 73742 treff på mine bilder tilsammen. Velkommen etter Arvid, men hva med litt mer substans. Og jeg ble *ikke* kreditert for korrekt løsning på oppgaven din, så konkurransen din er en flopp.
Arvid B.

Toby
Ja, det er jo litt moro. Det visar at på mange område er det planlegging og god strategi som tel.
Men til det alvorlege: 150-200 treff på eit godt bilde er jo enormt. Tok du eit godt bilde tidlegare, og viste det til slekt og venner, kom du kanskje opp i 15-20 treff med pågåande bildepushing. Den nye teknologien hjelpar oss ekshibisjonistar. Dei som er glade i foto får inspirasjon og glød frå andre.
Vi må ikkje sjå på det som dumt at dumme bilder (etter vårt syn) stikk av med mange sjåarar. Dei som likar slike bilder synest våre er dumme og gammeldagse. Verden må ha litt for ein kvar smak. Eg likar svært godt å gå på Narvesen og leita etter PC-blad og teknologi-blad. Blada med sota glas føre kikkar eg berre stålent på og ristar på mitt moralske hovud ;-)
Arvid
Arvid B.

Bjørn..
Av dei 73742 treffa står eg for omlag 4-500. Eg kjem stadig tilbake til mange av dei for å gle meg sjølv med kvalitet, for å følgja med i gjevande diskusjonar og for setja meg sjølv i stand til makta å servera litt meir substans. Takk på alle områda, Bjørn. Du er ein knupp til å ta substansielle bilder.
Ein dag kan eg kanskje koma opp i 4-500 interesserte tilskodartreff med nyerverva substans utan å måtta ty til fyll og spetakkel og moro.
Det er moro som gjer at dei fleste av oss (som berre har utlegg på hobbyen vår) fotograferar og kosar oss.
Det merkelege er at eg har motteke mange E-postar frå folk som synest at dette vesle stuntet har verdi..

Eg har hatt ein del floppekonkurransar her før. Dersom du tek ein titt på korleis vinnaren der er plukka ut, vil du sikkert fatta nytt mot. Sjølv du med ''korrekt'' svar vil ha sjanse ved juryeringa. Til liks med dei som er meir ute på vidda. Sist konkurranse hadde CA som juryformann. Han er så mykje inne i foto.no miljøet at einskilde nok har tvila på hans habilitet, sjølv om han ikkje har vore med i konkurransane sjølv. Eg har tenkt å går nokre rundar med Sorenskrivaren i Sunnhordland(Knut Gramstad). Så langt eg har sett, har han ikkje logga seg på foto.no ein einaste gong. Eg har hjelpt han med å finna årsaka til hans dårlege drikkevatn, så kansje han vil han hjelpa meg med å finna ein verdig vinnar. Vi får sjå ;-)
Arvid
(sjølv inhabil og med litt svak substans)
Arvid B.

Toby
Eg tenkte å nå langt utan å ta eit einast skritt i bruk. Men toppen.. der må nok strategien justerast litt og prisipp sopast under matta ;-)

Arvid
(snart prinsipplaus)
Arvid B.

Juryleiaren er nå på plass. Eg vonar at CA ikkje tek det ille opp at han er plassert ute på sidelina for ei tid. Sjølvsagt vert det fleire konkurransar seinare, og han er ikkje utestengd for alltid.
Sorenskrivaren melde nå frå om at han tek på seg vervet og skal gjera så godt han kan. Eg er glad for at han ikkje kom med tips, for han vaks opp i Sauda med 25 Hz vekselstraum. Då dersom han hadde hatt Bjørn sine evner i å telja, ville han hamna på 1.4 sek. Det er endå dårlegare enn Toby sitt første famlande tips.

Arvid
(heretter må eg halda meg til lova)

Torbjørn V.

Ikke fei for mange prinsipp under matten, da får det ikke like mye verdi når du står på toppen. Dette bildet fortjener hver eneste kommentarer--selv alle dine egne--det har fått til nå!
Line Kristin W.

Cheer up, Arvid!
Bildet er langt mer populært enn du tror ;-D

Det registreres nemlig ikke som treff når du åpner bildet via samme maskin som det ble lagt inn fra (ihvertfall ikke når jeg går inn på mine).

- Line :-)
Aleksander J.

Dette blir for slitsomt.
Nøyer meg med å si et par ord om bildet:
En smule tilfeldig sammensatt. Virker mest som en lek (som jo er bra. Det er bra å leke), men jeg er ikke så veldig begeistret.
Arvid B.

Aleksander.
Du har sett lyset. Det er jo som eg skulle ha sagt det sjølv!!
Arvid
Torbjørn V.

90 kommentarer og nesten 700 hits! Slett ikke verst Arvid. I dag kom premien fra Vatn-konkurransen, dvs. den kom på lørdag men posten stengte før jeg fikk sukk for meg. Kona gleder seg til hun er ferdig å amme...

Ellers takk for at du lager liv og sprell her, Arvid! Liker tiltaka dine!

Atle P.

Folkens folkens folkens FOLKENS!

Dette går ikke an!!!

0.7 sek fordi man har femti ca 35 pulser og 50 Hz?

Ta dere sammen....

Litt elementært om vekselstrøm: I løpet av en periode går strømmen frem OG tilbake. Altså 2(!) strømtopper per periode. Ikke bare en. Tallet må derfor halveres til 0.35 sek.


Og konkuransens premie var?

Arvid B.

Atle. Olympusen viste i underkant av 1 sek. Logikken din ser rett ut. Eg var på besøk i Odda og Sauda då eg var gutunge. Eg hugsa at lyset blinka. Dei som budde der var stort sett vane med 25 Hz og merka ikkje blinka.. Skulle din logikk vera rett, ville 25 Hz blinka 50 gonger kvart sek. Etter mine biologikunnskapar burde ein ikkje oppfatta dette som blinkande lys???Konkurransens premie er ennå ikkje avgjort. Dei to føregåande konkurransane enda med ei flaske raudvin, men vinnaren sin alder og legning må vurderast før premien vert fastsett.
Arvid
Arvid B.

Atle.
Fasiten må vera slik du seier. Eg konfererte med min eigen logikk, min yngste son og Gyldendals store leksikon. Så tok eg ein kontrollert test ut vinduet mot naboen sitt soverom. Eg stilte E-10 på 1/2 sek, og det vart ~52 lysglimt. Du vert med i jurymøtet ;-)

Arvid
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu