Segla..
Når sola går ned i horisonten ved Mefjorden, og alt stemmer med lyset.., da er dette et helt fantastisk motiv! Om bare noen få dager går sola ned litt lenger vest, så selve "vinduet" for å klare det er relativt kort. Men uansett så er det en fantastisk fjord, og et fantastisk fjell! Segla reiser seg 640 meter loddrett opp av havet, og på dette bildet står jeg på ei fjellhylle hvor jeg knapt turte puste..! Her lå jeg i flere timer og ventet på at siste rest av lys var borte. Det ble ikke HELT som planlagt, man hva gjør vel det;), hverken fjellet eller Senja forsvinner med det første. Selv om det betyr en kjøretur på 8 timer tur/retur så er det vel verdt det!
Utstyr
  • Nikon D600
  • Nikon 14-24mm f2.8
  • Brennvidde14mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • AnnetHer har jeg brukt Lee filterholder for 14-24mm objektivet, samt et Cavision polarfilter.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1000014} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Walter S.

Jeg er imponert over dine eskapader for å få tatt noen flott bilder. Å klatre 600 meter rett opp en fjellvegg, for å ta disse bildene må vel sies å være noe i overkant...?
;o)
Og ikke sparer du på kilogrammene når du pakker sekken og tar med deg en D600 + en 12.24mm f/2.8, som ikke akkurat er en lettvekter. Pluss en Lee filterholder til dette objektiv er jo ikke akkurat småtteri! Du er ikke redd for å miste noen deler ned, når du setter opp alt det der?

Personlig så kjører jeg gjerne en 3-4 mil for å finne et motiv i solnedgang (og synes DET er mye...!), mens du har litt andre forhold å slite med.
:o)

Uansett, det er kanskje fjellklatring som er hovedfornøyelsen din, og fotogtrafi er noe som følger med klatringen...?
Veleksponerte bilder, der orignalen tar pusten fra en, med den flotte og dominerende forgrunnen. Dramatiske bilder og gode farger i solnedgangen her.


Mvh,
Walter
Fred Åge H.

Takk Walter for en lang og artig kommentar;)! For å ta det siste først; jeg er ikke fjellklatrer, men i miljøet nordpå er jeg for mange kjent som en stor toppturentusiast, eller frikjører på ski fra bratte fjellsider. Etterhvert oppdaget jeg at det var mulig å ta svært spektakulære bilder av mine venner i omgivelser få, om noen hadde vært i. Så jeg kjøpte meg et bedre kamera, gjorde en (for meg) stor investering i et Canon D50, med ei 18-200mm linse som eneste objektiv. Veldig fornøyd med den i et par år, inntil jeg etterhvert innså at nå var det ikke lenger meg, men utstyret som begrenset kvaliteten på bildene. Så for litt over ett år siden gjorde jeg et valg og gikk til anskaffelse av Nikon D600, som på det tidspunktet var nylig sluppet på markedet, fått masse god omtale og en "rimelig" inngangsbillett til fullformat.

Nå har fotograferingen tatt helt overhånd..;)! Fra mitt bosted på Tjeldøya har jeg innenfor en fire-timers radius tilgang til de ytterste områdene på Lofoten i vest, Senja i nord, Stetind og Tysfjord i øst og Steigen i sør. For nordlendinger generelt er en kjøretur på 3-4 timer ikke allverden i mange sammenhenger, og ihvertfall ikke når man har verdens beste hobby!

Foreløpig er det ihvertfall hobby, selv om jeg mer enn gjerne kunne tenkt meg å levd av dette, reist til de fjerneste avkroker i verden for å fotografert. Det har vært en viss etterspørsel etter mine bilder og denne måneden alene har jeg hatt ei aldeles pen omsetning på noe som ligner ei månedslønn og vel så det. Jeg har også fått coveret på siste nummer av bladet Friluftsliv, så dersom du går inn på Narvesen, så vil du kunne se ett av mine bilder på forsiden der, veldig hyggelig og artig! Bildet er av Stetinden, og de aller første som fikk se bildet var de som følger med på bildegalleriet til Foto.no.

Toppturinteressen er der fremdeles, men mine venner er litt fortvilt over mine prioriteringer.., i vinter har jeg for første gang sagt nei til flere turer til fordel for andre fotomål, for eksempel i går, da var det bare Segla og Senja som var fokuset;)!

På denne turen hadde jeg med meg tre objektiver, mitt nye (dvs kjøpt brukt gjennom Foto.no) Nikon 14-24mm f2.8. Jeg hadde også med meg mitt fantastiske, ja, nesten uten sidestykke Nikon 24mm f1.4. Til disse objektivene har jeg stort sett det jeg trenger av filter, og jeg hadde det meste med meg på denne turen, Alt trygt pakket i en boks. Jeg hadde også påmontert under turen mitt Nikon 50mm f1.4. Også dette objektivet er helt fantastisk, og dersom jeg får tid imorgen så skal jeg legge ut et bilde jeg tok i forrige uke med dette objektivet, tatt på topptur.

Heldigvis er jeg relativt godt trent, Walter, så jeg er forberedt på tunge bører ifm slike "oppdrag";)!!
Walter S.

Takk for lang kommentar, som gir litt bakgrunnsinformasjon om dine bilder, og et spennende liv! Og gratulere med solgte bilder - det er når man har kommet dithen at andre faktisk vil betale for bildene dine, at det virkelig blir moro.

Det er omtrent som min egen situasjon (uten sammenligning forøvrig). Også jeg hadde noe annet enn fotografi som hovedhobby i mange år. For meg var det båtliv og fiske i mange år, og jeg var alene ute og pilket torsk og sei både tidlig og sent. På disse fisketurene, året rundt, opplevde jeg utrolig mange flotte solopp- og ned-ganger, noe som mit relativt enkle kamera (som jeg tok med etterhvert) klarte å fange "pene" bilder av.

Fikk meg bedre kamera-utstyr etterhvert og gradvis ble fotograferingen av natur og kystmotiver viktigere for meg enn selve båtlivet.
Etterhvert ble også torsken og seien borte her ved Østfoldkysten og da solgte jeg båten og satset helt på foto i stede.

:o)
Det er godt å ha en slik hobby, som får en til å være mye ute og oppleve og registrere naturen, samtidig som man kan være kreativt.

Lykke til med dine bilder, jeg skal følge godt med hva du gjør i fremtiden, Fred Åge!
:o)

Mvh,
Walter
Jan Inge K.

Vakker serie fra et spektakulært fjell! Jeg tilbringer det meste av helgene gjennom året i Fjordgård, så jeg er godt kjent med Segla, men har aldri klart å ta bilder i nærheten av disse! Synes alle versjonene står fjellstøtt på egne bein, men velger v3 som en liten favoritt! Har du forresten vært på Keipen? Så det kom en gjeng på snowboard ned derfra på søndag.. Skulle ligge godt an til flotte bilder derfra også..:-)
Fred Åge H.

Takk Walter og Jan Inge! Jan Inge, du har tatt et bilde fra en jakttur med et fantastisk flott fjell i bakgrunnen. Bildet er tatt på Senja, er det Segla sett fra en annen vinkel? Dersom jeg hadde kommet tidligere forleden, så hadde jeg planer om å gå "rundt" Segla, få med fronten først, for deretter å gå opp på selve Segla. Men det fikk jeg ikke tid til, en annen gang;)!! Du er utrolig heldig som har "tilgang" til områdene rundt Fjordgård og yttersia av Senja så ofte! Det er et ubeskrivelig flott landskap! Kommer garantert tilbake, helst allerede i dag..;)
Jan Inge K.

Joda, det er Segla du ser i bakgrunnen der.. Det er absolutt et potensiale for flotte bilder fra den siden også..:-)
Geir K.

Tre aldeles flotte bilder.
Og en spennende kommentar til Walter her.

Geir
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu