Horn
Horn er eit av dei mest allsidige instrumenta i orkesterfaunaen, og definitivt et av de vakreste. På grunn av sin egenskap til å blande klang sammen med andre instrumentgrupper blir den mykje nytta som klanglig bindeledd mellom t.d strykere og andre messinginstrument. Det har også ein utrulig allsidig klang, frå det mjukaste, til den skarpeste lasertone. Et herleg instrument (og grusomt vanskeleg å beherske)
Bildet inngår i albumet Ungdomssymfonikerne 04 - Norsk orkester for ''ungdom'' fra 18 til ca 28 år.... uhyggelig morsomt både musikalsk og sosialt. Se også <a href=''http://ungdomssymfonikerne.no''>Ungdomssymfonikerne</a> for mer info
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon 50 mm/ 1,8
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriKonsertbilder
  • Lastet opp
  • Visninger266
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_102837} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Christer B.
Skjønner at du leker med fokusringen og blenderverdier her, men dette faller ikke direkte oppi båten min, hvis du skjønner. Noe med utsnitt, tror jeg... nei, det er nok bare at damen bak er ute av fokus, tror jeg ville foretrukket om begge hadde vært i fokus, (selvom denne er mer ''kreativt'') evnt. med bittelitt beskjæring på høyresiden sånn at det hornet som er i fokus nå kompenserer for det som mangler av horn på høyresiden.
anyway, nice try!
;)
Steinulf L.
Greit nok, siden du forteller en historie om hornet, så kan du illustrere den på denne måten. Ikke så dumt, for med dette utsnittet ville bildet vært rotete med dama og det andre hornet i fokus.
Lars A.
Jeg synes dette var et kult bilde jeg.

Mvh
Lars
Mike T.
Hei Trond,
jeg er heller ikke så helt begeistret her. Instrumentet i bakgrunnen blir ''irriterende'' dominerende på grunn av de sterke punktene. Dette blir derfor for meg ikke noe ''horn-harmoni''.
Men jeg liker at du på dine bilder som regel forsøker å få mange elementer med. Dette har jeg sans for - men jammen er det mye lettere å knipse og deretter beskjære tett ;-)
Hilsen Mike
Haiman A.
fint fint. bra dette.
Avsluttet .
Joda, bra teknikk osv. Men her er jeg litt uenig i ditt valg av fokuspunkt. Kunne tenkt meg musikanten i bakgrunn i fokus istedet jeg, og forgrunnen ute av fokus. Ser for særdeles umusikalske meg ut som det er samme instrument der bak også, så da passer jo teksten uansett. Men sv/hv-tonene, kontrasten og skarpheten her - det liker jeg godt!
Trond H.
Heisann dere, og tusen takk for kritikk

CB: setter pris på dine synspunkt, beskjæringsforslaget skal eg sjå nærmere på (når eg kjem til eigen maskin)

SL: Tusen takk

LA: Så koselig at du synes det :-)

MT: Takk for kommentar, men eg er litt usikker på kva du meiner med /sterke punkter/ ? Tenker du på refleksene i hornet der bak?

HA: Takker

TN: Takk for kommentar om etterarbeid, og synspunkt på fokus.

Dybdeskarpheten ble meget bevisst valgt i dette biletet, og ideen var å gjenta motivet i bakgrunn, samt fylle inn de manglende element i hornisten, så man så og si satt igjen med ''en'' musiker. Gjentagelsesideen står vel sterkt kan man si. Samtidig ville eg da legge fokus på detaljer.

Kunne gjerne fokusert på hornisten bak, men det hadde blitt et helt annet type bilde som eg ikkje var ute etter (har sett nok hornister i mitt liv). Derfor tanken om å nærmest abstrahere. Her er vi nok litt uenige Tommy, men det er helt greitt :-) Setter pris på dine synspunkt og innfallsvinkler.

Folk flest som ikkje driver med musikk til vanlig har ofte en ganske lik og einsarta ide om korleis musikere med sine instrument ser ut, mer eller mindre med det inntrykket man sitter med som publikum. Prøver å vise andre sider av orkesterfaunaen, en morsom utfordring for meg, og muligens også for betrakteren. Om eg lykkes har eg ikkje den fjerneste anelse om ;-)

MVH TH
Grethe B.
Flott bilde, har selv spilt, ikke horn, men nesten...baryton. Likte utsnittet og valget ditt av fokussted. Syns det passet til stemningen med fokus på hornet og hendene. Fint med hornisten i bakgrunnen så difus! Fint i sh, likte dette!!

mvh
gt
Avsluttet .
Skjønner veldig godt hva du mener når du nå forklarte det så godt og grundig. Behold det slik du, når det var slik du ville ha det :-)
Paul K.
Når jeg rullet skjermbildet nedover for å komme til kritikkvinduet så jeg navnet ditt, og dermed begynte jeg å lese kommentarene som var gitt. Noe jeg ikke liker å gjøre før jeg skriver selv.

Vel, vel. Gjort er gjort.

Synes du får frem ''budskapet'' med ''en hel musiker'' godt. Det jeg tenker når jeg ser bildet er; det som ikke vises av instrumentet i forgrunnen, vises i bakgrunnen. Så det er jo i tråd med det du vil få fram.

Når det gjelder kamerastandpunkt så synes jeg du ved neste anledning skal prøve å flytte kameraet litt til venstre. Da får du et tettere samspill mellom hornet i forgrunnen og hornet i bakgrunnen. OG...

I tillegg vil du også få dempet området med hornåpningen og skjorten / top'en til hornisten. På grunn av at skjorten er veldig lys og hornåpningen veldig mørk, skapes det et iøynefallende kontrastrikt område som jeg mener tar for mye oppmerksomhet.

Dette opptaket er vel kanskje gjort om sommeren når det er varmt og godt. Ved neste opptak er det kanskje kjøligere og hornisten vil da kanskje ha på seg en lys skjorte med ermer og krave. Da vil det bli et ennå større ''blikkfang'' i dette området. Ved å flytte litt til venstre demper du dette.

Hornet er som du sier et allsidig, og jeg vil også legge til, et praktfullt instrument. Det instrumentet jeg spiller, kornett, er vel hornets rake motsetning når det gjelder klang. Kornetten er vel det messinginstrumentet som avgir den ''flateste'' lyden.

Har hørt mye bra utført på horn, og av nyere musikk så er hornsoloen i ''Garden Party'' med Mezzoforte bare helt herlig og viser godt vesatiliteten til dette flotte instrumentet.

Caroline M. S.
Tydeligvis delte meninger om dette bildet. Jeg liker det svært så godt - nettopp fordi personen i bakgrunnen er uskarp og det er en del av et horn foran som er skarpt. Synes de to hornene er fint plassert i forhold til hverandre. Kanskje trekker det uskarpe hornet litt mye oppmerksomhet - litt irriterende med alle de hvite knottene. Men sannsynligvis ville bildet vært mye kjedeligere og mindre musikk å se på om ikke det ''irritasjonsmomentet'' hadde vært der.
Trond H.
Takk til sist ankomne.

Paul: imponerende kommentar.... Tusen takk
Cms: Takker :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu