Etter endt ungdomsskole
Fem jenter er ferdig med ungdomsskolen og vil ha et vennindebilde før de skilles og går til hver sin nye skole/gymnas. Dette er et område jeg ikke fikser så godt og har masse og lære. Et bilde jeg regner med og få masse ris for...men og ta portrettbilde av dem slike ulike jenter ...vel, en enorm utfordring for meg iallefall... Softingen er med vilje av ymse grunner,(prøvde og få fra,nm det beste i de ulike typene...) ble kanskje litt vel mye. Orginalen er renere men har ikke det ''looket'' som jeg ville ha...Litt gammeldagse farger og et soft uttrykk var det jeg ville ha. Kom med kommentarer. Slakt i veg! (deillig og få lov til det også vel av og til:-D?)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-09-02 16:45:44
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2004-09-02 17:05:22
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2004-09-02 17:35:22
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2004-09-02 18:00:02
    Versjon #5
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • 15-88
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger727
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_102949} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Fredrik H.

Du har jo fått med deg alle blikkene og det er bra. At det er softet er vel greit, men for meg ble dette for mye. Det hvite på genseren til hun til venstre trekker litt mye oppmerksomhet.
;-) Fredrik
Sidsel A.

Synes komposisjonen er ganske fin, men ville kanskje hatt jenta til venstre litt nærmere de andre for å få det litt tettere. Synes softingen er bra på de to fremste, men på de tre andre - og særlig den bakerste - virker det mer uskarpt enn softet. Fargene og blikkontakten funker bra, synes jeg. Lykke til videre med portretter, noe jeg også ønsker å gjøre mer av og lære mer om
mvh Sidsel
Jon Are R.

Litt vel soft. Er hun som er bakerst i fokus?
Avsluttet .

Det er ikke lett å fange fem forskjellige personer på en gang det er helt sikkert, du har klart å få alles blikk og øyekontakt og det er bra.

Som du sier selv er softingen i drøyeste laget, jeg syns softing kan være fint, men dette er for mye. Hun bakerste har ingen trekk igjen, og ser ut til å være veldig blurret, hun nederst til høyre får porselenshud. Den eneste av jentene som ser ok ut ( ang softing seff.) er hun foran til venstre etter min mening.

Du har også en forstyrrende halo rundt alle sammen, ser ut til at du har klippet de ut med en soft brush i PS, og dette gir også bildet ditt en ''feil'' look.

Håper ikke dette ble for mye i negativ retning for deg, men det er litt vanskelig å gi tips om hva du evt kan gjøre for noen endringer uten å ha sett hva du har å jobbe med nemlig, orginal bildet ;-)


Legg ut orginalen så er det enklere å gitt tips til forbedringer du evt kan prøve deg på.

Mvh
Jon
S. N.

Hei,
skjønner hvor du vil, men her synes jeg du har dratt softingen litt vel langt. Helt ening med JAK. Mye bra her, men ansiktene til de bak er blitt vel diffuse og overgangen mellom bakgrunn og jenter ser ikke helt bra ut. Har du fjernet bakgrunnen? Jeg likte ikke så godt den grå auraen.

Ser ut som om du har et godt utgangspunkt - legg ut originalen og la oss få se hva du har å jobbe med.

Mvh Silje
Steinulf L.

Fin oppstilling og avslappede uttrykk på jentene. Men det er ikke pent å softe en av dem bort!
Grethe B.

Lagt ut annet...trenger råd om hvordan få bort en skrukkete bakgrunn...det er derfor jeg måtte blure, og det er vanskelig og ikke få stygge kanter...noen smarte tips? Var nemlig også fornøyd med uttrykkene på alle fem, ufattelig nok, så håper og få til et okei bilde til dem. Men må nok jobbe litt med orginalen...

takknemlig hilsen
gt
Ioannis L.

Jeg liker faktisk v1 best!
Et skjønnt gruppeportrett!

Jeg skulle gjerne gitt noen tips ang. bakgrunnen, men da ville det hjulpet å se hvordan den så ut opprinnelig... men det blir vel kanskje voldsomt mange versjoner til slutt....

Når det gjelder slike ting så finnes det mange råd... men tålmodighet og sunn fornuft er egentlig alt som trengs for å ordne opp... ;D
Avsluttet .

Hei igjen.

Du skulle nok i utgangspunktet ha plassert disse jentene litt lenger unna det ''krøllete'' laknet ditt og benyttet en lav F verdi slik at du hadde fått en naturlig DOF ( Depth Of Fields) på dette portrettet.

Samt om du ville ha en hvit bakgrunn kunne du ha satt et sterkt lys mot lakenet slik sammen med tipset over ville dette ha gitt en hel hvit bakgrunn, med naturlig DOF slik at du hadde sluppet å gjøre så mye i PS med akkurat dette.

Når du blurrer kanten mellom modellen(e) og bakgrunnen slik du har gjordt her vil du få en unaturlig halo/aura som etter min mening gjør at dette ikke ser veldig bra ut.

Å kutte ut mennesker ''med hår'' fra bakgrunnen er svært krevende, og selv med mange års erfaring er det et tidkrevende prosjekt å få 100%

Du blurer konsekvent kantene på alle utgavene her, så det er vanskelig å si hvordan du burde/kunne gjøre det, uten å se en ''utilsløret'' orginal utgave.

Stå på du får til et akseptabelt portrett til jentene etterhvert, det er jeg sikker på.

Mvh
Jon
Avsluttet .

Oj nå blir det mye fra meg, men jeg la det kjapt inn i PS å gjorde om bakgrunnen til sort, litt skarphet, litt softing, litt fargebehandling osv, og det ble en del bedre etter min smak, da er det bare å jobbe litt med detaljer så blir det kjempefint..

Igjen
Mvh
Jon

Grethe B.

Takk til deg Jon-Arve som tok deg så mye tid til dette bildet!!! Skal prøve meg med sort bakgrunn og se hvordan det blir. Er fullstendig klar over det du sier, men lakenet var for lite, og det stakkars mennesket som prøvde og holde det var dessverre ikke lang nok i armene...-)) Bedre planlegging neste gang, i promise....vi får se hva vi fåt til med det vi har..Men som sagt, takk for råd og tid!

mvh
gt
Anniken S.

Hei Grethe, v1 ble ikke bra...., men jeg ser en fin progresjon i bildesamlingen din her. Det siste bildet ble ganske bra, men den bakerste jenta sliter her også. Når man softer portretter er det vanlig at man kun blurer/softer huden og lar resten av portrettet få være i fred.
Vet ikke helt om du trenger dette tipset......
Ofte er det lurt å ta et duplikat av bildet i PS og legge på en svak bluring der.
Fjern bluringen fra alt annet enn fjeset, selvfølgelig må du huske på å fjerne rundt øynene også... Det er jo ofte der essensen i bildet ligger.
Grethe B.

Takk Annikken, og JO jeg behøver så absolutt tips her. Portretter er ikke mi greie, prøver og lære og liker det litt soft, men kan det ikke.....enda. Takk for råd , setter stoooor pris på det, fra deg og alle dere andre!

kveldshilsen
gt
Arild N.

Det enklaste er å softa med eit filter på objektivet. Eit billeg men velfungerande triks er å bruka stoff frå ei svart nylonstrømpe som ein strekkjer ut over objektivet og festar med ein strikk. Denne måten å softa på vert brukt bl.a. av profesjonelle fotografar og gjev eit utmerka resultat. Sjå http://www.garageglamour.com/ubbthreads/showphoto.php?P=r...&S=off
For å unngå krøllete bakgrunn, bør du hengja stoffet opp på ein stokk e.l. Strykejern må også til.
Lukke til - du har absolutt talent!
Heri R.

Hei Grethe, det er mange forslag her som er nyttig så jeg skal ikke foreslå så veldig mye... Du er absolutt inne på noe her. Likte måten stilte jentene opp på. JAK sitt forslag med å plasere bakgrunnen et stykke unna jentene ville absolutt hjelpe. Ellers må du ha en fast ensfarget vegg.

Andre ting er hvis du vil at jentene skal fremstå likt på bilde (d.v.s ingen av dem skal være uskarpe) så ville jeg ha passe på å ha nok lys for å få nok dybdeskarphet (med liten blenderåpning)...

-heri
Grethe B.

hei igjen etter utrolig artig 20-års jubileum i helga...wow:-))
Takker alle for råd og sinnspill og vil prøve ut alt med rtiden. Skal vel klare opg få til en ok versjon som jentene er førsnøyde med! Har flere bilder enn dette ene også da..kanskje legger jeg ut et til...ser det bra med respons på portretter...hehe

Takknemlig hilsen
gt
Kjetil S.

Hei Grethe.

Fint utgangspunkt. Men du må nok jobbe med flere lag/layers og maskeringer for å få et ''proft'' resultat. F.eks. et lag for softet bakgrunn der du maskerer inn jentene, 1 lag for softet hud der du maskerer inn alt det andre som ikke skal softes(også bakgrunnen for den er jo softet i et annet lag. Ellers forskjellige lag som du bruker lassoverktøyene for å hente frem. Eks. øyne,tenner,munner som da kan forandres mht. farge, H/S,etc.
Kan sende deg en psd fil om du vil der du kan se de enkelte lag.

Velvel...ha en fin dag. Du har lagt ut så mange bilder at jeg ikke har tid å kommentere dem *s*


K:-)




Rolf Aage L.

Hei Grethe!
Utrolig fint og naturlig bilde, (versjon #2) fine farger, fin fokus, nydelige damer. Du har klart det igjen.
Lime.
Tore U.

Flott gruppeportrett, Og som Ioannis liker jeg V1 best. Kanskje litt mye softing, men bra likevel.

mvh
Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu