Urban Art 1097 - 1104
Igjen bilder fra Lilleborgbanen..
Hver gang jeg stikker innom her er det noe nytt. Ikke alt dette Har hoppa over litt før og innimellom.
Har holdt på å samle slikt siden 2007 og har nå passert 1100 som man ser, men har fortsatt noen uredigerte liggende.
Nå som det er vedtatt å rive og ta en del av området til Hausmaniagjengen kommer det til å bli bråk.
Okkupasjonen av Hausmannsgate 42 kom jo som et resultat av vedtaket. Ingen har bodd der siden sist folk ble kastet ut og gården ble stengt av fysisk med bl.a. gjenmurte vinduer fordi gården var brannfarlig.
Nå er jo de siste okkupantene kastet ut.
Sist jeg var på Lilleborgbanen kom jeg i prat med en som syntes det var litt rart at en gammal gubbe i rullestol var interessert i slikt og fikk da vite at de faktisk fotograferer verkene sine selv, men ikke med samme utstyr som meg sa han.
Han kunne forteller at etter omtalte vedtak hadde ordet begynt å gå blant "folket" som sogner til denne kulturen og det gikk rykter om at firmaet som er det samme som har stått for bygningsmassen på Sørenga kom til å få unngjelde. Ryktene sa at det ligger minst 1/2 kg. marihuana i potten til den som lager mest fanskap.
Merkelig at man ikke forstår at dette er noe som har kommet for å bli og at det ikke går an å fjerne det med et pennestrøk og et vedtak.
Nå som området i og rundt Hausmania samt musikkrestauranten "BLÅ" har bestått i så mange år burde man for "fredens skyld" latt være å gå til angrep nå. "BLÅ" skulle vært stengt fordi Næringsmiddeletaten nekta videre skjenkebevilling etter politianmodning, men har fått holde på ut sommeren.
Saken er rett og slett at enkeltindivider har gjort så politiet må rykke ut, men det har aldri vært snakk om overskjenking eller skjenking av mindreårige så egentlig et merkelig vedtak. Men kanskje ikke så rart for politiet har aldri likt ungdomskulturen og venstresia. Nynazistene fikk herje akkurat som de ville helt fram til Hadelandsdrapene. Men da måtte de gjøre noe.
Hvem sprnegte Regjeringskvartalet og drepte en masse ungdommer på Utøya - ikke hverken venstresia eller ungdomskulturen.
Jeg er gammel nok til å huske vannkanonene mot en fredlig menneskemengde på Arbeidersamfunnets plass utenfor gamle Sentrum kino etter at første Elvis-filmen i svarthvit hadde blitt vist på kinoen. Intet bråk eller oppløp. De bare sto der. Man ville bare være føre var.
Historien gjentar seg gang på gang, men man lærer aldri.
Jeg ville nok hatt lyst til å si enda litt, men vil ikke bli oppfattet som oppvigler.
Sier bare som far min alltid sa - det nytter ikke å stikke kjepper i utviklingens hjul for de bare knekker.

http://WWW.pbase.com/kneppen
Jeg synes jeg har fått fram det beste i de jeg presenterer her.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2016-07-12 09:12:03
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2016-07-12 09:12:33
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2016-07-12 09:13:18
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2016-07-12 09:14:01
    Versjon #5
  • Lagt inn: 2016-07-12 09:15:35
    Versjon #6
Utstyr
  • Canon EOS 70D
  • TAMRON 16-300mm F/3.5-6.3 Di II VC PZD B016
  • Brennvidde26.0mm
  • Blenderf/16
  • Lukker1/640s
  • Nei
  • AnnetEksponert for frihånd fra rullestol i RAW innstilt på P=program så lukker og blender automatisk fra kamera.
    ISO 2000
    Lysmetting nedsatt til -0,33
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1052045} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Arvid O.
Synes V5 og V6 kom best ut av det .
Liker utsnittene godt her.
Som alltid fargerike Kneppensignaturer.
Også interessant å lese teksten som følger med.
Takk for titten :)
Arvid.
Ragnar S.
Fargerikt, ikke bare på veggen, men også på gaten enn så lenge ser jeg. V1 og V5 skiller seg litt ut som de beste etter min personlige smak. Og selvfølgelig leser jeg dine betraktninger med stor interesse.

Mvh Ragnar S
Hans Rich. A.
God smell i fargene, slik du er kjent for og slik jeg liker å se spesielt i denne sjangeren. Engasjerende å lese teksten. Synes det var fint der "taggerne" var med.
Mvh Hans Richard
Anders S.
Hei Roar!
Meget kjempe bra! Både bilder og tekst! Jeg velger hele serien, en flott serie i høy kvalitet. Nydelige farger, skarphet, lys osv. Jeg er så enig i dine innspill i din flotte tekst! Jeg syns det er kjempe bra at du skriver rett ut! Jeg mener at det må kunne få være rom for alt og alle! Da er det synd at enkelte med byråkrati og papirmølla kan være så Trangsynte og ødelegge for andre.
Flott Roar, stå på.
Tusen takk for lesing og flotte bilder!

Hilsen Anders
Evelyn S.
Denne gangen var det riktig så spennende lesestoff i tillegg til flotte bilder. Flott at du dokumenterer dette, og ekstra flott når du har dokumentert "kunstnerne" i aksjon. Jeg har en gang vært på besøk i et okkupert bygg i Oslo, om det var Hausmania husker jeg ikke. De jeg snakket med var mest opptatt av gjenbruk og økologisk mat. Jeg var der sammen med noen høyt utdannede og samfunnsengasjerte mennesker. Noen av dem røykte hasj men ikke alle. Men det kan vel tenkes at noen brukte sterkere stoffer også. Narkotikabruken kan vel være grunnen til atd et akjsoneres, På Blå har jeg også vært et par ganger, og hørt på god musikk, Kristiania har jeg hørt av noen dansker får gjennomgå av politiet for tiden. Vet ikke hva jeg skal tenke om det. Kan det ikke få lov å finnes sånne steder tenker jeg, men på den annen side er det nok ikke så uskyldig der nå som før. Nåvel, narkotika har jeg aldri brukt, men jeg har kjent mange gode og alternative mennesker som har okkupert hus. Taggere kjenner jeg ikke. Syns det er flott at dette blir dokumentert av en så dyktig kunsnter som deg. Fargerik og flott laget serie, med som alltid flotte utsnitt og komposisjoner.
Roar K.
Faktisk flere kommentarer enn forventet da mine skrivereier på en eller annen måte skremmer vekk kommentatorene.
Men 26 visninger så langt lar seg høre eller se det også.
Takker så mye for kommentarer.

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu