Fruktbare Lierdalen, Buskerud
Bildet er tatt fra de gamle Lierbakkene med utsyn mot Drammen. 4-feltsveien E18 skjærer seg buktende gjennom dalen.

Så litt info;
Lierdalen har god dyrkningsjord og gunstig klima for jordbruk. Lier kommune har størst areal under glass/plast av landets kommuner, nest størst grønnsakareal i alt, og har det tredje største arealet til både frukt og bær av landets kommuner. Likevel brukes nesten halvparten av jordbruksarealet til korndyrking
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2016-07-29 20:10:28
    Versjon #2
Utstyr
  • FUJIFILM X-T1
  • Fujinon 10-24mm F4
  • Brennvidde10.0mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/900s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger73
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1053021} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Anders S.
Vakkert landskap som du formidler på en glimrende måte, med flott tekst under. Det er alltid ett stort pluss, morsomt å lese! Velkomponerte er bilder som står seg godt sammen. Her ser man tydelig hvordan motorveien skjærer igjennom landskapet, men den er man jo absolutt helt avhengig av.
Bra jobba!

Hilsen Anders
Walter S.
Jada, husker godt stigningen opp Lierbakkene, og blårøyken fra tunge diesel-trailere som slet med tung last. Det gjald å ta "rennafart" nede på slatta før stigningen begynte, så man hadde fart til å fyke forbi de.

Ang. din info om fordeling på dyrket mark. Jeg antar at korndyrking er mere effektivt for bruk som vil være uavhengig av ekstern arbeidskraft. I så måte er vel grønnsaks-dyrking mere arbeidskrevende.

Spennende bilde og hyggelig gjensyn med et område som jeg kjente godt fra før. Så absolutt originalen - hvor du har brukt veikantens vegetasjon som naturlig avgrensing foran - som gir mest utsikts-følelse. Gode detaljer og suverent dybdeskarphet hele veien til Drammen!
;-)

Mvh,
Walter
Ingrid Milly L.
Trivelige motiver som gir bildene god dybde også. Der har jeg ikke vært så fint å studere her.
Mvh. Ingrid Millh
Avsluttet .
Flott gjengivelse av mykt og vakkert østlandslandskap. Fin komposisjon hvor både forgrunn, åkerrennene og den lett buktende motorveien er brukt på en utmerket måte. Interessant informasjon om arealbruken. Det leder min tanke i retning av at det er noe fundamentalt problematisk ved landbrukspolitikken som fører til en suboptimal arealutnyttelse, i alle fall hvis man tenker at landet burde øke evnen til selvberging. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Avsluttet .
Veldig fin dybde og god oversikt over landskapet!
:) fra Øystein
Ragnar S.
Anders, Walter, Ingrid Milly, Kjell Øyvind, Øystein.
Takker dere for konstruktive og gode kommentarer !

Det er nok riktig som Walter nevner at korndyrkingen er langt mindre avhengig av ekstern arbeidskraft og derfor enklere å dyrke. På grunn av godt egnet jordsmonn og solrike hellinger så er bær og særlig grønnsaksdyrking godt egnet i Lier og enn så lenge holdes denne tradisjonen i hevd her. Et annet og viktig forhold som Kjell Øyvind tar opp er det faktum at stadig mindre jordbruksareal blir dyrket i Norge, og vi blir mer og mer avhengig av import. Tanken om selvberging synes å være dalende, noe som jeg synes er litt skremmende. Som sådan er bildet fra Lierdalen et symbol på at vi trenger all den dyrkede mark vi kan få her i landet.
Skj
Roar K.
Vanskelig å velge her, Ragnar.
Je tæger båe
- og dett var dett.

Roar
Arvid O.
Et velvalgt ståsted har gitt bildet en god komposisjon med åkeren som leder ned mot E18 som slynger seg innover i landskapet.
Naturtro farger og grei skarphet.
Arvid.
Arild T.
Flott motiv med gode linjer både i åkeren og veien som snor seg inn i landskapet. Farger, skarphet og billedutsnitt er veldig bra.

Hilsen Arild
Ragnar S.
Roar, Arvid og Arild, takker for at dere ville kommentere bidraget !
Skj
Avsluttet .
Flott bilde me en god komposisjon og dybde !
Ragnar S.
Takk for kommentaren Sindre Andre !
Skj
Vidar Magnus J.
Vakkert landskapsbilde,.spennende innramming av utsikten i V2. Fine linjer på E18 der den svinger seg inn mot Kjellstad og Drammen. Nå spørs det hvordan området blir hvis ny fjordby på Lierstranda blir realisert, og hvordan fuglereservatet på Linnesstranda påvirkes av dette.
Ragnar S.
Takk for kommentaren Vidar Magnus. Det blir spennende å følge utviklingen. Viktige naturområder som for eksempel Linnesstranda må for all del skånes.
Skj
Jostein S.
Hei
For en dybdevirkning du har i dette motivet
Her kan du se milevis innover!
Meget flott virkning

Jostein
Ragnar S.
Takker for hyggelig kommentar !
Skj
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu