Landet Gud skapte i vrede 2
Dette bildet har blitt presentert tidligere i 2007. Da var det V2 som ble presentert.
Nå croppet jeg ytterligere og det ble litt grøvre i konstistensen. Ørlite halo ble det også som jeg ikke gadd å slite mer med.
Noen vil sikker anklage meg for å ha vært hard på fargemettinga her, men dette er faktisk svært nær det originale. Jeg husker jeg ble ganske så overasket da vi for forbi dette røde landskapet.
Bildet er knipset fra bil i fart - Ca. 60 km/t.
Opplastingen fra 2007 er nå slettet.

http://WWW.pbase.com/kneppen
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2016-09-11 09:38:00
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon DIGITAL IXUS 500
  • -
  • Brennvidde22.2mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1055402} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Erik L.
Noen ganger opplever man slike øyeblikk, og jeg synes du har formidlet ditt inntrykk fint. Jeg liker komposisjonen og utsnittet i originalen bedre enn #2. Det virker som du har vært hard på oppskarpingen - du nevner jo selv haloen som går igjen i hele bildet. Det synes jeg trekker ned. Men den grove strukturen er helt ok for meg.
Anders S.
Du verden så eksotisk og øde, men så storslått og vakkert. Jeg liker fargene meget godt og har heller ingen problem med at det er halo i bilde.
Flott presentert!

Hilsen Anders
Roar K.
Dette må nok bare sees som etter bilde uten skjeling til perfekt foto. Umulig å fikse et feilredigert bilde for jeg var i min spede begynnelse da dette ble redigert i daværende photoshop 3 - og spesielt ikke når man cropper hardt i tillegg som jeg har gjort her. Originalopptaket finnes ikke lenger. Men hadde lyst til å prøve
Det spesielle her er jo landskapet - ikke bildets tekniske kvalitet. Jeg liker å prøve ting Her var hard skjerping en nødvendighet grunnet hard cropping som ga svært grove strukturer.
Dessuten ligger jeg jo i sjiktet mellom fotograf og maler da jeg lager bilder og ikke nødvendigvis perfekt foto. Går gjerne mine egne veier lager ting jeg liker sjøl selv om det jo må innrømmes at jeg ikke er fornøyd her. men ville legge ut dette som motvekt til et annet landskapsbilde fra Namibia for litt siden.

Roar
Arild T.
Av og til opplever man naturen som kunstig, men faktum er det at slik er naturen av og til. Opplevde en solnedgang i går med veldig mettede og "kunstige" farger. Vurderer å legge det ut, men blir vel "beskyldt" for å ha oversaturert:) Nok om det.

Jeg tviler ikke et sekund at dette var tilnærmet det du så, Roar. Et flott landskap med et spektulært utvalg av farger og nyanser der naturen stod for regien selv!

Hilsen Arild
Ragnar S.
Tror nok ikke du med mange av dine bilder mener å formidle naturen helt naturtro, slik vi ser det i virkeligheten. Det å skape et annet uttrykk gjennom farger og annen etterbehandling er nærmest blitt din profesjon. Det nye uttrykker behøver slett ikke bli dårligere enn originalen eller virkeligheten, bare annerledes. Kommentarer bør nok helst ses i et slikt lys. Ser jo endringene i de to versjonene med V1 i mer panoramaformat og din velkjente ramme.
Det som gjør størst inntrykk hos meg blir denne gang det store, lyse og åpne landskap med nærmest vulkansk preg.
Ut fra en slik synsvinkel blir det derfor V2 som passer best til min tolkning av bildet.

Mvh Ragnar S
Bjørnar P.
Originalen fremstår som ryddigere og med mer fokus på det viktigste i bildet enn V2.
Kontraster og farger gir mer assosiasjon til grafiske trykk enn til tradisjonell fotografi, men det behøver ikke være noe minus. Ser du skriver at fargene ikke er så langt unna virkeligheten, og det tror jeg deg på. Det grafiske inntrykket kommer sannsynligvis mest fra hard oppskarping, noe som kanskje var nødvendig for å kompensere for noe mangelfull skarphet på opptaket?
Hilfred M.
Originalen for meg.
Vakkert.
Tror kanskje jeg hadde fjernet haloen over fjellet?.
Evelyn S.
Eksotisk og annerledes landskap. Originalen er flott. V2 viser mer av landskapet og er også interessant, men kunne nok hatt mindre himmel.
Roar K.
Takker så mye for kommentarer.

Roar
Jostein S.
Hei
VAKKERT LANDSKAP
To fine versjoner det her
Liker de utsøkte fargekombinasjonene

Jostein
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu