Sjømann
Prøvde meg med et gateportrett, à la Pål S. men er ikke like modig til å gå helt opp i ansiktet på folk. Spurte på forhånd om det var greit å ta bilde ... er vel det man kan kalle for et "Casual" portrettbilde av en sjøulk ... ikke oppstilt.
Bildet inngår i albumet : Årstider i Østfold - typisk for årstiden
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D7200
  • Nikon AF-S Nikkor 18-140mm f/3.5-5.6G ED VR
  • Brennvidde35.0mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/640s
  • Nei
  • AnnetLagt på vignettering, bakgrunnen er "softet" ned
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1089190} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
karin s.
Synes du fikk til dette bra walter,det krever faktisk litt mot ja,å gå nært, du får de beste bildene da,men er det kjentfolk og du spør først ser jeg ikke det er feil. Du har lettet opp skyggen under lua bra.øyekontakt gjør bildet mer intimt. Avslappet er Pål og.bra dette!
Mvh Karin.
Avsluttet .
Det ble et utmerket portrett, dette. Her er også modellens miljø eller naturlige setting inkludert. Her er utmerket skarphet og detaljer. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Harald N.
Dette er nok ein ekte sjømann, fint formidla.
Mvh Harald
Avsluttet .
Pent portrett av en mann som ser ut til og være full av gamle sjøhistorier og som står i sitt rette element. Skarphet og exponering er jo som alltid bra.
Roar K.
Flott portrett der tauene skaper spenning i bildet.
Muligens 2-3 mm kutt nede?
Gubben bak litt forstyrrende, men han var nå der.

Roar
Roar B.
- og bittelitt venting så hadde gubben forsvunnet og gitt bildet en helt annen ro.
Fint uttrykk av karen og hendenes plassering. Ville ha kuttet inn til første tau på venstre side samt litt på toppen.
Robert L. S.
Flott bilde. Man kan jo si at man kunne vært mannen i bakgrunn foruten, men på den annen side så synes jeg det også gir bildet litt liv.
Mvh.
Robert
Avsluttet .
Jag vill gärna säga att detta är ett mycket bra porträtt
på 'en sjöman'. Kompositionen med repen i förgrunden är hellyckad. Gratulerar. Dock jag störs något av mannen som passerar förbi i bakgrunden. Kunde Du inte ha väntat några sekunder ?
Hälsning
Lennart
Ragnar S.
Ekte, fin kropps- og ansiktstrekk.
Et meget vellykket hverdagsportrett.

Mvh Ragnar S
Geir F.
Interessant person. De nesten vertikale tauene hører med, men det nesten horisontale tauet nede ødelegger estetikken i bildet. Dessuten ville jeg enten ventet til personen bak hadde passert eller endret ståsted slik at personen bak i hvert fall hadde kommet hel mellom tauene. Komposisjonen er således ikke av de beste.
Geir
Knut N.
Siden tittelen er Sjømann, så synes jeg taua hører med :o)
Per L.
Værbarket type - altså en sjømann av det den gamle sorten - ikke av dem som sitter på broen i en stressless og trykker på knapper! Flott portrett hvor jeg synes att tauverk i ulike retninger indikerer båttypen! Mvh Per
Walter S.
Joda, det er klart at jeg KUNNE ha ventet 3 sekunder, men jeg gjorde ikke det, fordi modellen da hadde oppdaget hva jeg gjør og hans naturlige positur hadde sikkert forandret seg. Vil ikke ha "oppstilt" Han var også opptatt med andre seilere bak meg, snakket og flyttet seg hele tiden.

Det er ALLTID noe man kunne gjøre annerledes ...

Så, jeg takker Karin, Kjell Øyvind, Harald, Christer, Roar Kneppen, Robert, Lennart, Ragnar, Knut og Per, for vennligsinnet kommentar!

@ Karin: Det var nesten ikke noe jeg lettet på skyggene under caps'en i Post - Ved opptak hadde jeg satt "Active D-Lighting" på "High" i menyen på min Nikon "D7200 - og det hjalp!


Mvh,
Walter

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu