Senja
Bildet viser fjellene Okshornan i bakgrunnen, Et landemerke på Senja, og et fotomotiv som stadig endrer seg med været.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2018-10-01 21:55:03
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2018-10-01 21:58:28
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2018-10-02 21:25:01
    Versjon #4
Utstyr
  • Olympus E-M1 Mark II
  • Olympus 12-40mm
  • Brennvidde17mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/30s
  • Nei
  • Annet64 ISO. Stativ.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger75
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1095443} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Per L.
Nydelig liten serie fra Senja hvor originalen faller best i smak hos meg! Jeg liker de flotte svabergene med ledende diagonaler i forgrunnen. De fører blikket innover i bildet til de praktfulle Okshornan. Ellers et teknisk godt bilde med tiltalende farger! Mvh Per
marit f.
Nydelige bilder i flott natur, troverdige farger. Liker nok v1 best, er likevel litt usikker på utsnittet. Regner med at du har prøvd forskjellige beskjæringer, jeg vingler mellom litt mindre av vannet i bunn, eller litt mindre himmel. Men for all del, meget bra bilder.
Mvh Marit
Avsluttet .
Dette opplever jeg som en meget fin gjengivelse av et vakkert og storslagent landskap. Komposisjonen i versjon 1 og 2 er fremragende, med skyene til venstre som et ypperlig, balanserende element. Jeg er enig med Per i kommentaren over om at svabergene fungerer meget fint som viktig del av motivet. Jeg må bemerke skarpheten og detaljene som usedvanlig gode (bedre enn jeg synes å oppnå med samme objektiv). Jeg ser det er anvendt spesielt lav ISO-verdi, kan det ha stor betydning for skarpheten?. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Kjell H.
Flott landskap med virkelig dybdefølelse i. Originalen for meg.
SveinM M.
God dybde, flotte blåtoner! Liker den "spenstige" V2 best! God teknisk kvalitet! :)
Oddvar S.
Flott bilde av kjent motiv. Kledelige kalde farger. Hadde kanskje valgt mindre blenderåpning for full skarphet på Okshornan.
Harald N.
Fin serie, held ein knapp på v2.
Mvh Harald
Roar K.
En flott serie der jeg hvis jeg skal velge ett lander på V2 der jeg tenker kanskje et kutt oppe som ville sendt avslutningsdiagonalen som fjerpartiet danner ut på øver ramme da jeg innbiller meg at det øker spenningen. Men det kan godt være at gutta Smaken og Baken er med på lasset der.
Men nede er jeg ganske sikker på at jeg ville taatt Ca 3-4 mm for å unngå utgang direkte i venstre hjørnet.
Men heller ikke der er alle enige med meg har jeg fått med meg.

Roar
Hans Rich. A.
Vakkert motiv i avdempende lys og farger, der originalen fungerer best for meg. Fint med speilingene og skyene på himmelen.
I likhet med Marit, vil jeg tro at bilde vil tjene på et toppkutt, ca. 1,5 cm, til omtrent under den blå himmelen i midten.
I V2 ble forgrunnen for dominerende i mine øyne.
Mvh Hans Richard
Bjørnar P.
Marit: Ser poenget ditt. Har lagt ut en annet bilde som tar hensyn til dine innsigelser.

Kjell: Jeg jobber en del i ettertid for å få frem de små detaljene uten at bildet blir for hardt oppskarphet. Jeg foretar alltid en ekstra oppskarping med liten radius etter at bildet er skalert ned til web-størrelse. Det gir det lille ekstra mht. skarphet som et web-bilde typisk mangler pga nedskaleringa.
Typiske verdier for meg er radius i området 0,6 0,8 og mengde i området 100-150. Dette kan dog variere fra motiv til motiv og fra objektiv til objektiv, så test selv. Jag bruker Photoshop Smart Sharpening til dette.
Innstillinger for smart Sharpening variere også med størrelse på bildefila. Mine forslag her forutsetter bilder i størrelse omrking 1280px på lengste side. For større eller mindre bilder må verdiene endres.

Oddvar: Har brukt f/8 på ny utgave som er lagt ut. Det tilsvarer f/16 på "fullformat".
Bjørnar P.
Kjell: Ang. bruk av/64 ISO, så medfører det en støyreduksjon. Bildestøy kan jo kamuflere detaljer dersom, men utover det bør det ikke påvirke skarpheten. 200 ISO er uansett rimelig støyfritt, men du ser forskjellen dersom du leter etter den.
Ulempen med 64 ISO er at høylysene lettere brenner ut, så det fungerer dårlig dersom det er store lyskontraster. Ved mykt lys, som her, fungerer det bedre. Du oppnår mye av det samme ved å eksponere etter 200 ISO og passe på at du eksponerer så mye som mulig uten å brenne ut høylys. Ved lav lyskontrast kan dette ofte bli så mye som 2 lystrinn, og da får du i både pose og sekk: Mindre bildestøy enn normaleksponeringa og fullt kontrastomfang. Det merker du godt ikke minst i skyggeparti. Bildet ser veldig lyst ut når du åpner det i bildebehandleren, men blir flott når du drar ned eksponeringa i ettertid.
Denne teknikken bruker jeg regelmessig, da den typisk gir bedre resultat enn å senke ISO til 64.
Avsluttet .
Jeg takker Bjørnar for en interessant, instruktiv og fyldig forklaring, det var meget nyttig for meg. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Bjørnar P.
Takker for alle tilbakemeldinger.
Jostein S.
Hei
Meget flotte bilder
Superflott Bjørnar
Mektig imponert
Bjørnar P.
Takk for det, Jostein.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu