Ved havna i Vadsø
Panorama av 4 bilder ved havna i Vadsø.
Utstyr
  • Nikon D750
  • TAMRON SP 15-30mm F2.8 Di VC USD A012N
  • Brennvidde15.0mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/500s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1096228} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Walter S.
Dynamisk komposisjon, sterke farger og god kontrast - artig forgrunn og dertil en spennende himmel! Godt gjort å kunne skjøte 4 bilder tatt (i portrettformat ...?) på 15mm vidvinkel, men det gir en spenstig effekt!

Topp!

Mvh,
Walter
Vidar Lennart F.
Takker Walter for hyggelig kommentar! :-) Falt litt for fargen på bygningen når sola fikk lyst den litt opp. Ble 4 bilder i portrettformat her ja, og funnet ut at det stort sett går veldig fint på 15mm. Må bare ikke være for "gnien" på overlapp og heller ta 2 ekstra bilder + tilte kameraet minst mulig. :-)
Walter S.
@ Vidar Lennart:
Hva bruker du til å "sy sammen" bildene? Personlig så har jeg bare erfaring med Elements sin panorama-funksjon og et annet (gammelt) program som heter "Panorama Maker 4" fra Arc Soft.

Mvh,
Walter
Vidar Lennart F.
@ Walter
Så langt det er mulig, så bruker jeg Lightroom til å merge panoramabilder. Er stort sett veldig fornøyd med jobben LR gjør her. I de sjeldne tilfellene hvor det ferdige bildet passerer 4 GB - så må jeg over til Photoshop for å gjøre dette da LR har maks grense på 4 GB på bildefiler.
Walter S.
O.K. Takk for svar, Vidar Lennart - selv har jeg bare Elements, og greier meg med det. Det blir stort sett bare 2 bilder - i høyden 3, som skal sys sammen hos meg, og det går rimelig greit.

Har samme kamera, men har Nikon sin AF-S 14-24mm f/2.8 som vidvinkel-zoom. Den er rimelig tung (som bly) - og er en magnet for flares når sola skinner på frontlinsen...!

Likte kontrasten i ditt bilde - hadde du brukt Nikon sitt på samme måten (rett in i solen), hadde du hatt full av grønne og rosa flekker over det hele.

Mvh,
Walter
Vidar Lennart F.
Tamron objektivet er ikke noe lettvekter akkurat det heller, men har hørt mange "klage" over Nikon sitt 14-24mm med tanke på flares.
Er for min del meget fornøyd med Tamron og flares - tar generelt mye bilder hvor sola treffer glasset. Må jo selvfølgelig fjerne litt flares av og til, men bruker heldigvis ikke å være så mye.
Når jeg har sola med i bildet, så bruker jeg også å sjekke litt ekstra om jeg ser tydelige flares før jeg tar bildet - og prøver å gjøre noen småjusteringer på kameravinkelen i forhold til sola HVIS jeg ser noe. Bruker å hjelpe godt på det på "irritasjonen" når jeg kommer hjem igjen. :-) :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu